Polévka na způsob ragú
Recept ještě nebyl hodnocenMäso pokrájame na kocky, opečieme na oleji, zaprášime paprikou a zalejeme vodou (príp. vývar - kocka vývaru), osolíme, okoreníme, varíme. Vhodíme menšiu cibuľu v celku,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mäso pokrájame na kocky, opečieme na oleji, zaprášime paprikou a zalejeme vodou (príp. vývar - kocka vývaru), osolíme, okoreníme, varíme. Vhodíme menšiu cibuľu v celku,…
3/4 litru mléka se dá vařit, do 1/4 litru mléka se dá 4 až 5 lžic hrubé mouky a 2 žloutky, vše promíchat (například metličkou či vidličkou v misce).Zvlášť do menšího…
Očištěné maso z přední části volské tlamy dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme okyselenou vodou a vaříme 4 hodiny (můžeme si pomoct tlakovým hrncem, který dobu zkrátí…
Očištěné maso z přední části volské tlamy dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme okyselenou vodou a vaříme 4 hodiny (můžeme si pomoct tlakovým hrncem, který dobu zkrátí…
Zelí nakrájíme na drobno, osolíme a promneme rukou.Přidáme nakrájenou cibuli, okurky, cukr, pepř, ocet, majonézu a kysanou smetanou.Promícháme a podáváme s čerstvým…
Křehké salátové okurky krásně doplní a zjemní každý slaný pokrm, hodí se i jen tak ke svačince a jsou plné vody a vitamínů. Připravte si z nich salát, který můžete…
Cibuli nakrájíme na jemno, nejlépe na proužky a utřeme se solí (rukou).Okurku nakrájíme na půlkolečka a pokapeme octem (nepřeháníme).Rajčata pokrájíme na měsíčky,…
Chystáte se na oslavu a přemýšlíte, jakým pohoštěním ještě zazáříte? Vyzkoušejte tento skvělý recept, který je sice trochu netradiční, ale o to víc zaujme. Tak honem,…
Očištěnou cibuli a okurku nakrájíme na tenká kolečka nebo měsíčky. Rajčátka překrojíme na polovinu.Smícháme vodu s omáčkou a podle chuti přidáme cukr, sůl, ocet a olej…
Máte v zásobách dobrý domácí kečup? Připravte z něj výbornou rajskou omáčku, která voní tymiánem. Díky tlakovému hrnci netrvá příprava této omáčky dlouho. Podávejte ji s…
Brambory nakrájíme na větší kostky a dáme vařit s necelým půllitrem vody, kterou osolíme a přidáme koření.Brambory necháme vařit jen velmi krátce, přidáme k nim…
Kynutý chléb je tradiční pečivo, které potěší svou měkkou střídou a křupavou kůrkou. Kynutý chléb je nejen výživný, ale také plný vůně, která provoní vaši kuchyň a…
Okurkový salát bez zavařování je rychlým a osvěžujícím pokrmem, který v sobě nese lehkost a svěžest letních dní. Jemně nakrájené okurky, dochucené jednoduchým nálevem z…
Řecké křupavé zelí je vynikající lahůdka plná chuti. Tento tradiční řecký pokrm je připravován z kvalitního zelí, které je lehce marinované v pikantní směsi s olivovým…
Nejenom kynuté nebo listové těsto je možné použít na štrúdl. Přidáte-li do těsta pivo, bude kypřejší, jemnější a bude mít křupavou kůrku. Plnit můžete jablky, švestkami,…
Naložený lilek, je tradiční řecká delikatesa, která spojuje jemnost lilku s výraznou chutí česneku a voňavého olivového oleje. Tento lahodný pokrm je ideální jako…
Bez kulajdy by houbaři neměli ten správný podzim. Prošmejdit les, přinést úlovek domů a uvařit skvělou polévku. To je to pravé! Voňavá polévka plná hub pohladí chutí,…
Mnoho z nás si tuto pikantní pomazánku pamatuje už z dětství, většinou namazanou na půlkrajíčcích chleba a servírovanou ke snídani. Zkuste ji ale pro změnu máznout na…
Nechte vyniknout zemitou chuť celeru v této vynikající pomazánce. Pro přípravu pomazánky použijete celer vařený. V kombinaci s vařenými vejci, majonézou, hořčicí a…
Pokud máte rádi sladká jídla, připravte si lahodné bramborové pěry s povidly a mákem. Tvarování taštiček vám sice zabere trochu času, ale za námahu to stojí. Povidlové…
Cuketová úroda bývá často velmi bohatá, a tak každý recept na zpracování této letní zeleniny přijde vhod. Ze žluté cukety můžete připravit knedlíky a z té zelené dušené…
Šťavnatá kuřecí stehna dušená s rajčaty, paprikou a kořením jsou klasika, která nikdy nezklame. Jemná smetanová omáčka, zelenina a voňavé koření dodají pokrmu hloubku a…
Jemná, krémová a plná vůně čerstvých či sušených hub – taková je houbová bílá polévka, která si právem našla místo na českých stolech. Zjemněná máslem a mlékem se skvěle…
Lehký a chutný salát ze zavařené cukety, papriky a cibule, zalitý pikantně-sladkokyselým nálevem. Skvělý jako příloha k masům i na studeno s pečivem, vydrží celou zimu a…