Paštičky s uherskou pěnou
Recept ještě nebyl hodnocenDáme stranou 30 g salámu na ozdobu a 70 g rozmixujeme a přendáme do misky. Přidáme sýr, změklé máslo a ručním šlehačem vyšleháme. Postupně přidáváme horké mléko a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dáme stranou 30 g salámu na ozdobu a 70 g rozmixujeme a přendáme do misky. Přidáme sýr, změklé máslo a ručním šlehačem vyšleháme. Postupně přidáváme horké mléko a…
Fazole namočíme na minimálně 6 hodin.Pak fazole uvaříme do měkka, trvá to cca 30-40 minut. Ke konci vaření fazole osolíme.Zeleninu nakrájíme, nebo nastrouháme na…
Změklé máslo rozšleháme, přidáme nastrouhané sýry, na maličké kousky nakrájenou kapii, okurku, pepř, feferonku, ochucený olej z kapie a nakonec cibulku. Už jen zcela…
Ochutnejte placičky z mletého masa zapečené se strouhanými bramborami, nakládanými okurkami, strouhaným sýrem a majonézou. Chutnají skvěle studené i teplé se salátem…
Bramborové gnocchi jsou jednoduché na přípravu a navíc se s nimi dá skvěle experimentovat, protože se hodí k zelenině, masu a dají se jíst dokonce i na sladko.…
Jedna hamburgerová klasika, ale zase s trochou obměny. Maso s bylinkami propečené na pánvi, posypané dokřupava vypečenou cibulkou. K tomu spousta zeleniny, co spolu drží…
Variací na hamburgery je spousta. V tomto receptu vám přinášíme krůtí hamburger s jarní cibulkou a olivami. Mezi bulky pak spolu s opečeným masem patří okurková…
Ledový zelený čaj, oslazený medem, s okurkovou a limetkovou šťávou, přijde vhod jako osvěžení při parných letních dnech. Čaj, vonící po mátě, není nijak složitý na…
Okurky nakrájíme po délce na dlouhé tenoučké plátky.Vařené kuřecí prso natrháme na vlákna a oboje vložíme do mísy.Přidáme lístky máty nakrájené na malé nudličky a chilli…
Nejen maso, ale i ryba - pro nás trochu nezvykle - se může podávat se zeleninou. Výběr druhu mořské ryby je zde ponechán na vás. Pikantní příchuť jídlu dodají kořenící…
Listy římského salátu omyjeme, důkladně osušíme a odřízneme nejspodnější část, kde je středová žilka příliš tuhá.Spodní okraj potřeme dvěma lžičkami hummusu, na něj…
Lehce prorostlá krkovice je skvělý kus masa, který při smažení získá krásnou barvu a zůstane šťavnatý. Podáváme ji s jednoduchým bramborovým salátem s cibulí a pestrou…
Netradiční jednohubky, které ocení ti, kteří nechtějí nebo nemohou konzumovat pečivo. Náplň můžete libovolně měnit, ale tato z česneku je nejoblíbenější a k okurkám…
Ať už chystáte pohoštění na silvestra nebo na narozeninovou oslavu, máme pro vás skvělý nápad. Šunkové prasátko má základ z toustového chleba s různými dalšími…
Ľadový šalát narežeme na menšie kúsky a obložíme ním okraj taniera.Pór narežeme na tenké kolieska a zase obložíme dookola, posypeme na kocky narezanou uhorkou,…
Slaným dortem uděláte radost všem, kteří si nepotrpí na sladkosti, či si předsevzali, že zhubnou. Tento dort není tvořen toastovým chlebem, jak je obvyklé, proto je…
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme.V pánvičce na rozpáleném oleji orestujeme maso dozlatova. Krátce před koncem restování posypeme grilovacím kořením…
Slaný dort při oslavách je jedinečným překvapením pro milovníky slaných dobrot. Tento dort je složen z několika vrstev toastového chleba, proložených salátem a…
Nakrájenou zeleninu společně promícháme.Na dresink smícháme všechny ingredience a necháme 10 minut odležet.Na jednotlivé porce zeleniny poté klademe přiměřené množství…
Okurkový salát s jogurtovou zálivkou, která je dochucená mátou, má příjemně osvěžující chuť a perfektně se hodí ke grilovanému a pečenému masu. Výborný přílohový salát…
Cibuli nakrájíme na velejemno, okurky nakrájíme na kostky a společně s kapary prolisujeme do majonézy lisem na česnek.Přidáme hořčici a malé množství sardelové pasty …
Chuťovky, podávané jako malé pohoštění při posezení s rodinou či přáteli, je pro každou kuchařku výzvou se tak trochu předvést. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás…
Šrucha zelná, nebo také portulák, je šťavnatá rostlina, jemné až nakyslé chuti. Má své využití i v kuchyni, můžeme ji přidat do salátu, nebo jako koření do polévky.…
Připravte si vynikající přílohovou zeleninovou směs na grilu. Tento pokrm se dá jíst vlažný, horký i studený. Vynikající je v kombinaci s jakýmkoliv masitým filetem a…