Řezy a zákusky z perníkového těsta
Recept ještě nebyl hodnocenTyto řezy připravíme z kakaového těsta ochuceného perníkovým kořením, rozmačkanými banány, sušeným ovocem a nasekanými ořechy. Podáváme je potřené meruňkovým džemem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tyto řezy připravíme z kakaového těsta ochuceného perníkovým kořením, rozmačkanými banány, sušeným ovocem a nasekanými ořechy. Podáváme je potřené meruňkovým džemem a…
Zeleninu si očistíme, oloupeme, opláchneme. Brokolici rozdělíme na růžičky, košťál na malé kousky, brambory rozkrájíme na kostky, mrkev na půlměsíčky. Na prkénku…
Broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Dáme do nádoby s nepřilnavým povrchem, posypeme 2 lžícemi cukru a chvilku povaříme. Broskve tím ztratí svojí …
Do hlubokého kastrolu dáme máslo (cca 2 PL), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky nakrájenou a…
Na oleji orestujeme maso nakrájené na nudličky, přidáme sůl, koření a opékáme.Žampiony nakrájíme na 1/4, cibuli na měsíčky a papriku na drobné nudličky, vše přidáme k…
Nejprve natrháme saláty, rukolu zbavíme stonků, rajčátka přepůlíme a červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Vše ve velké míse smícháme spolu s dresinkem a dáme do chladu…
Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme maso, osolíme, opepříme a na mírném plameni maso…
Exotické pokrmy a chutě jsou skvělou příležitostí, jak se alespoň na chvíli přenést do jiné země. Tento recept na ostrou polévku vám přiblíží chutě Asie a přinese vám…
Plát masa naklepeme a osolíme. Na plátku másla připravíme ne moc tuhá míchaná osolená vajíčka. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a vejci. Povrch poklademe kousky papriky,…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Čočku propláchneme pod studenou vodou. Přemístíme ji do hrnce a zalijeme 600 ml vody a vaříme 12-15 minut. Uvařenou čočku scedíme a…
Panenku zbavíme povrchových blanek, které by při pečení ztuhly, kroutily se a nebyly by stejně jedlé. Předehřejeme troubu na 220°C.Maso pouze osolíme a na povrchu jemně…
Z trošky vlažné vody, lžíce mouky, lžičky cukru a z droždí připravíme kvásek, který necháme asi 15 minut dobře vyběhnout.Mouku prosijeme do mísy, přidáme olej, 250 ml…
Panenku nakrájíme na středně silné plátky. V misce smícháme koření a olej, vložíme do ní plátky a necháme alespoň hodinu marinovat.Poté ve wok pánvi maso z obou stran…
Černou čočku Beluga uvaříme dle návodu na obalu cca 20 minut, propláchneme na sítku a necháme stranou. Cizrnu propláchneme a scedíme. Očištěnou cibuli i zeleninu…
Nejdříve připravíme poliš (kvásek). V míse smícháme špetku instantního droždí s vlažnou vodou, moukou a vypracujeme hladké těsto. Mísu zakryjeme potravinářskou fólií a…
Hermelíny podélně rozřízneme a vložíme na jednu z půlek plátek debrecínky a přiklopíme druhou půlkou.Celé sýry obalíme nejprve v Solamylu, pak v rozšlehaných vejcích a…
Závitky s nádechem středomořské kuchyně. Sušená sladká rajčata, čerstvý špenát a štiplavá chuť česneku schovaná v plátku propečeného masa. K tomu vhodná jemná příloha.…
Ať už chystáte večeři nebo občerstvení na oslavu, tento recept se vám jistě bude hodit. Kynuté těsto z vody rozválíme na dva pláty a z každého nachystáme trojúhelníčky.…
Omytá játra nakrájíme na větší nudličky. Na rozehřátém oleji játra restujeme asi 5 minut. Poté přidáme sójovou a worcestrovou omáčku, mexické koření a zamícháme. Ve…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Můžeme i dle chuti opepřit. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Připravené plátky masa opečeme na rozehřátém oleji z…
Stehna omyjeme, osušíme, dostatečně osolíme a opepříme z obou stran. Na dno remosky dáme olej, nadrobno nakrájenou cibuli a rozdrobenou bujonovou kostku. Přidáme…
Plecko omyjeme, osušíme, zbavíme blan a případného tuku a nakrájíme asi na 1,5 cm silné plátky. Ty naklepeme a z obou stran osolíme. Jalovcové kuličky v hmoždíři…
Vejce vyšleháme s oběma cukry a olejem do pěny. Pak lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem, kakao a ořechy. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a ve…
Steaky se připravují z nejkvalitnějšího masa, tedy z pravé nebo falešné svíčkové, případně z roštěné, stehna nebo i pupíku. Tyto části jsou nejméně namáhané, proto je…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Přízrak ze sci-fi aneb Futuristická mikrovlnná trouba!
Je fajn dát surovinám u nás na Moravě i druhou šanci, říká výrobce slaninády, česnekových štanglí, nebo čatní ze zelených mandlí
Královské chutě: Jindřich VIII. byl gurmán, na zámku měl 18 kuchyní a tyhle lahůdky pro něj připravovalo na 200 kuchařů!