Sójové maso se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenSójové maso uvaříme podle návodu /v 1 litru osolené vařící vody asi 20 min. doměkka/, pak scedíme.Na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibulku, pak přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sójové maso uvaříme podle návodu /v 1 litru osolené vařící vody asi 20 min. doměkka/, pak scedíme.Na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibulku, pak přidáme…
1. Mrkev nastrouháme nahrubo, pórek a čínské zelí nakrájíme na kousky. Tofu nakrájíme na kostičky. 2. Do hluboké pánve nalijeme olej a do rozpáleného nasypeme tofu.…
Do misky dáme tofu a namočíme ho do sojové omáčky. Potom osmažíme na pánvi zázvor a česnek, přidáme tofu a chvíli smažíme.Přidáme směs čínské zeleniny a krátce…
Předem si oloupeme cibuli a mrkev. Cibulku nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na struhadle na hrubo. Připravíme pánev, na kterou dáme trochu oleje. Rozpálíme a…
Rýži si dáme vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájíme maso na menší kostky a prudce osmažíme do zblednutí na sádle.Přidáme sójovku, trošku vody a dusíme asi půl…
Kachní jatýrka zprudka na kachním sádle krátce orestujeme spolu s trochou snítek rozmarýnu, přendáme přikryté do trouby vyhřáté na 50°C, abychom je udrželi teplé. Do…
Kuřecí maso si nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme, opepříme a smícháme s pastou Hoi Sin. Necháme odležet v chladu do druhého dne. Rozpálíme pánev Wok i s olejem a…
Filety si osolíme a obalíme v solamylu. V rozehřátém oleji opékáme z obou stran, z každé asi 3 minuty, vyjmeme a uchováváme horké mezi dvěma talíři. V téže pánvi zprudka…
Nakrájíme cibuli na drobno a opečeme do zlatova.Maso na kostičky opečeme a přidáme nadrobno nakrájený porek.Dáme tam koření a nalijeme vodu.Necháme dusit asi 10 min.
Maso nakrájíme na menší nudličky nebo kostičky, podle chuti osolíme opepříme a dáme lžičku grilovacího koření. Zakápneme trochou oleje, cca jednu lžíci a jednou lžíci…
Na první marinádu smícháme olivový olej, mleté nové koření, skořici, pepř a muškátový květ. Do igelitového sáčku vložíme lehce osolené kuřecí paličky a přilijeme…
Očištěné maso nakrájíme na kousky velikosti soust, dáme do uzavíratelné misky, přidáme 1 lžíci světlé sójové omáčky, lžičku škrobu a dobře promícháme. Necháme stranou,…
Zázvor a česnek nastrouháme, přidáme med, chilli omáčku, sójovou omáčku a rybí omáčku. Není nutné přidávat sůl. Vše smícháme. Marinádou potřeme žebra. Misku se žebry…
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme trochu oleje. Zpěníme šalotku s česnekem a přidáme osolené a opepřené maso. Restujeme dokud maso nechytí barvu.K masu přidáme na…
Vše pořádně promícháme a necháme do druhého dne v lednici naložené. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme do zlatova i s mraženou zeleninou. Podáváme s hranolkami nebo…
Recept je dělaný podle chuti, takže u něčeho není množství, vše bylo podle oka, takže si s tím budeme muset trochu pohrát: Nejprve si rozkrájím cuketu, pórek a krabí…
Maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme jemně pokrájený pórek, škrob, vejce, sójovou omáčku, grilovací koření a česnek.Směs vkládáme na rozpálený olej, tvoříme…
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Katsu Japonske rezne podobne ako nase naklepeme, osolime, pokorenime, dame do muky a vajicka. Jediny rozdiel su japonske priezle Panko ktore su specialne mlete s najprv…
Houby 2 malé nebo 1 větší dáme do hrnku, zalijeme teplou vodou a necháme je nabobtnat. Maso nakrájíme na 3 tenké plátky a ty velmi jemně potřeme jedlou sodou. Dáme na 30…
Houby 2 malé nebo 1 větší dáme do hrnku, zalijeme teplou vodou a necháme je nabobtnat. Maso nakrájíme na 3 tenké plátky a ty velmi jemně potřeme jedlou sodou. Dáme na 30…
Vepřové maso se řadí v naší gastronomii mezi nejčastěji připravovaný druh masa. V tomto receptu najdete inspiraci na vepřové kotlety s rajčaty, paprikou, houbami a…
Hamburgery jsou dnes velmi oblíbeným pokrmem nejen na běžnou večeři, ale třeba i na pohoštění při oslavách či letních venkovních posezení. Jednoduchá příprava a skvělá…
Omáčka ke grilování je tajnou ingrediencí, která povýší každý grilovaný pokrm na novou úroveň. Příprava domácí omáčky je jednoduchá a umožňuje přizpůsobit chuť přesně…