Fazolky na česneku a tymiánu
Recept ještě nebyl hodnocenPokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchlé a okapané na cedníku.Na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, jen propláchlé a okapané na cedníku.Na…
V tomto lahodném a vydatném krému naplno vynikne jemná chuť květáku, kterou skvěle doplní parmazán. Na závěr vše ještě zjemníme smetanou. Krémovou polévku podáváme s…
Tyčinky z listového těsta jsou jednoduchou a oblíbenou pochoutkou, ideální k pivu či vínu. Křehké, zlatavé těsto se často doplňuje sýrem, solí, semínky nebo bylinkami,…
V hlubší pánvi si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté, které rozmícháme a necháme zatáhnout. Přihodíme pokrájená oloupaná rajčata, rozetřený česnek,…
Jako první dáme vařit brambory ve slupce. Pak brambory oloupeme, rozmačkáme a po vychladnutí do nich vmícháme prolisovaný česnek, nasekanou petrželku, žloutky a…
2/3 množství másla rozehřejeme a osmažíme na něm cibulku kterou jsme si nakrájeli nadrobno. Smažíme, jakmile zesklovatí, osolíme, opepříme. Sundáme z plamene a necháme…
Na teflonové pánvi s oliv. olejem osmahneme cibulku. Přidáme mražené kostky špenátu, posolíme, přidáme cca 1 káv. lž. suš. česneku, špetku podravky a pepř. Vše krátce…
Předem dáme vařit těstoviny. Vodu na těstoviny moc nesolíme, niva je sama o sobě dost slaná. Na pánev vložíme máslo, tavený sýr a necháme zahřát. Potom vhodíme na…
Bůček nakrájíme na 3-4 mm tenké plátky, rozložíme, přikryjeme fólií a vyválíme válečkem na cca 2 mm. Osolíme, opepříme a dáme grilovat nepřímou metodou. Při 180°C…
Rukolu a ovoce řádně omyjeme a necháme osušit. Rukolu dáme do mísy podle velikosti můžeme trochu pokrájet. Ovoce (hrušky nebo jablka) pokrájíme na menší kousky a…
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme ji na větší kostky. Osolíme a opepříme. Olivový olej smícháme s kořením gyros a do této směsi naložíme maso, čtvrtky žampionů a…
Karfiol rozdelime na co najmensie ruzicky a ten zvysok pokrajame na male kusky. Do vriacej vody dame varit cestoviny spolu s karfiolom.Cheddar a parmesan nastruhat do…
Těstoviny uvaříme ve slané vodě al dente nebo o něco méně. Filet lososa bez kůže nakrájíme na malé kostičky, osolíme, opepříme, já dávám i trošku koření na ryby.Na…
1/Těstoviny uvaříme podle návodu, necháme okapat, pak přecedíme do nádoby a pokapeme oliv.olejem. Bylinky si nasekáme předem.Brokolici spaříme nebo krátce povaříme a…
Osušený filet zasypeme solí smíchanou s cukrem a necháme hodinu marinovat. Poté filet umyjeme ve studené vodě a osušíme.Ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky.…
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a připravuje se na mnoho způsobů. V naší kuchyni není tak častá, většinou jí připravujeme jako přílohu k masu či omáčkám. Další…
Slabou půlhodinu bude trvat příprava jídla, po kterém vám nebude těžko a dodá vám energii. Cuketa je lahodná a stojí zato její poslední podzimní plody zužitkovat. Ryba…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Fígl je v tom, že listy bazalky zblanšírujeme, což znamená, že je vložíme na půl minutky do vroucí vody, ihned je vyndáme a vložíme do misky se studenou vodou a ledem.…
Rychlovka z těstovin se vždycky hodí. Suroviny jsou lehce k dostání, příprava je přímo blesková. Do 20 minut budete mít chutné těstovinové jídlo na stole. To se bude…
Sladkostí je v období oslav a večírků až moc. Proč si sváteční čas nevylepšit i něčím slaným. Snadné parmazánové košíčky s bramborami jsou skvělé naplněné oblíbenými…
Stejně jako při přípravě sladkých muffinů můžeme zapojit fantazii a improvizovat, totéž platí i pro muffiny naslano. Vyzkoušejte jednoduché těsto doplněné strouhaným…
Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky. Promícháme s neoloupanými stroužky česneku a jednou lžící olivového oleje. Dáme péct na plechu s teflonovou fólií nebo papírem…
Křupavé růžičkové kapustičky pečené s křehkými plátky mandlí a zlatavou parmazánovou krustou tvoří lahodnou kombinaci chutí. Tento chutný pokrm je ideální jako lehký…