Pikantní smažené kapustičky
Recept ještě nebyl hodnocenKapustičky očistíme, opláchneme, necháme oschnúť. Vajce rozšľaháme, vmiešame soľ, čierne korenie, sušený cesnak, papriku. Kapustičky obalíme v múke, potom vo vaječnej…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustičky očistíme, opláchneme, necháme oschnúť. Vajce rozšľaháme, vmiešame soľ, čierne korenie, sušený cesnak, papriku. Kapustičky obalíme v múke, potom vo vaječnej…
V kastrolu či hlubší pánvi rozehřeji olej a zesklovatím na něm cibuli.Postupně přidám mrkev, brambor, petržel, celer, nakrájené zelí, lilek i cuketu.Po krátkém dušení…
Cibuli nakrájíme na kolečka a rozprostřeme na dno pekáčku. Do pekáčku ještě přihodíme 2 stroužky česneku.Prolisujeme 3 stroužky česneku, smícháme se solí a s kajenským…
Do misky dáme okapané olivy.Přidáme česnek, rajčata, pepř, olej a bazalku.Vše rozmixujeme a podáváme s pečivem.
Nejprve si vymažeme pekáček tukem a poklademe růžičkami květáku.Na květák poklademe cibuli.Strouhané brambory smícháme se solí a kmínem naneseme na cibuli. Z mletého…
Oloupejte česnek, chilli papričku rozřízněte napůl, vyškrábněte jadérka, omyjte a oboje nasekejte najemno. Bylinky opláchněte, vytřepejte do sucha a najemno nasekejte…
Nejprve nakrájené kuřecí maso osolte, opepřete a okořeňte lžičkou kurkumy a kajenským pepřem (v množství, jak moc máte rádi pálivé). Maso nechte asi 15 minut odpočívat…
Nakrájíme jednu větší cibuli na půlkolečka (jemná). Slaninu nakrájíme na kostičky cca 0,5 x 0,5 cm (já nepřipravoval, použil jsem už nakrájenou z obchodu). Oloupeme…
Rozehřejte troubu na 180 °C.V pánvi, kterou můžete dát do trouby, osmahněte na dvou lžících olivového oleje cibuli. Až zesklovatí, přidejte koření- papriku, kmín,…
Mladé cukety neloupeme. Nastrouháme je na slzičkovém struhadle a zasypeme vrchovatou čajovou lžičkou soli. Promícháme a necháme minimálně půl hodiny stát v míse, aby…
Chřest oloupejte ostrým nožem nebo škrabkou směrem od vrchní části dolů. Začněte asi 1-2cm pod vrchní částí a to velmi slabou vrstvou. Na konci chřestu vrstvu trochu…
Bramborová kaše v neobyčejném podání. Zapékanou kaši jistě znáte, díky tomuto receptu ji však můžete pozvednout ještě o další level výš. Hebká kaše pikantní chuti…
1) Podélně rozčtvťte lilek a odkrojte stopku na konci čtvrtin. Z konce čtvrtin odkrojte 5 cm kousek. Přepulte zbývající část čtvrtin a nakrájejte je taktéž na 5 cm…
V nádobě připravíme těstíčko. Na kolečka nakrájíme cibuli a jednotlivá kolečka v těstíčku obalíme.Vkládáme do předehřátého oleje a smažíme 3 minuty.Můžeme podávat.
Uvaříme předem namočené fazole v nové vodě (solíme před koncem uvaření) a scedíme je.Cibuli a veškerou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou…
Vegetariánské chilli je nadupané výživnými luštěninami. Fazole spolu s čočkou, paprikou a kořením doplňuje samozřejmě chilli. K této pálivé směsi pak připravíme jako…
Cuketu a cibuli nakrájíme na malé kostičky, trochu osolíme a necháme přes noc vypotit. Ráno vymačkáme vodu a s cukrem, octem a hořčicí povaříme 30 min., na posledních 10…
Sýr nahrubo nastrouháme. Cibulky najemno nasekáme. Oddělíme žloutek od bílku. V misce smícháme nastrouhaný čedar, hořčici, worcesterskou omáčku, nasekanou cibulku,…
Maso rozkrojíme plošně na tenké řízky a osolíme. Jogurt smícháme se všemi surovinami a maso naložíme nejméně na dvě hodiny.Brambory a sýr nastrouháme na hrubo. Spojíme s…
Naklíčené luštěniny dáme do zavařovací sklenice a přidáme olej a sůl, zavřeme směs víčkem a pořádně a pečlivě protřepáváme. Pak přidáme ostatní ingredience a opět…
Ocistime cesnakove struciky. Cesnak ktory ide do fazulovej omacky nasekame. Nasekame petrzlenovu vnat. Ideme si urobit bifteky. K mletemu masu prelisujeme cesnak a…
Všechny ingredience dáme do pekáče, promícháme. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme zhruba 45-55 min. Rajčata lehce zkaramelizují. Upečenou směs rozmixujeme,…
Na rozehřátém oleji zpěňte cibuli (kdo chce, tak přidá i bobkový list s novým kořením), přidejte hlívu ústřičnou a společně dobře orestujte do lehce zlatavé barvy spolu…
Křídla si omyjeme, dočistíme, uřízneme tenké konce v kloubku a vysušíme, můžeme si je osolit. Do mísy si dáme veškeré koření: kaenský pepř,dobromysl,tymián,bazalku…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Glazované zelenině neodolá ani největší odpůrce zdravé stravy. K docílení lesklého povrchu stačí pouze trocha másla a vody
Včelí úly: vánoční tradice v nové podobě!
Jídelní rozmary slavných: Albert Einstein dokázal najednou spořádat kila jahod a miloval čočkovou polévku s klobásou