Kachní prsa pečená v marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenKachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži nařízneme do mřížky. Vetřeme grilovací koření (k domácímu přidáme sůl) a podrcený barevný pepř.V uzavíratelné misce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži nařízneme do mřížky. Vetřeme grilovací koření (k domácímu přidáme sůl) a podrcený barevný pepř.V uzavíratelné misce…
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky přes vlákno. V misce smícháme olivový olej, hrubozrnnou hořčici, koření a špetku soli. Můžeme nechat chvilku uležet.V pánvi rozehřejeme…
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájenou a očištěnou hlívu (hlavičky hlívy pokrájíme na nudličky a nožičky hlívy pokrájíme na malé kousky), osolíme, přidáme drcený…
Zelené fazolky ve spojení se schwarzwaldskou šunkou a sušenými rajčaty chutnají skvěle, doplňte je těstovinami fettuccine a získáte za pár minut výborné jídlo, za které…
Pštrosí maso očistěte od případných blanek (většinou to ale není třeba) a připravte si dvě pěkné porce masa o výšce 3 centimetry. Lehce je naklepejte zaťatou pěstí a…
Kotlety osolíme, opepříme, posypeme uzenou paprikou a naklepeme paličkou. Každou kotletku poklademe plátky farmářské slaniny a na ní položíme vedle sebe dva plátky sýru…
Česnek je mnohými milovaný i zatracovaný. Avšak česnek by si pro své účinky na naše zdraví rozhodně zasloužil větší popularitu. Takto naložený vám poslouží jako chutná…
Užijte si chřestovou sezonu opravdu dosyta. Tento poklad plný vitaminů a minerálů můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte jej třeba s novými brambory a smetanovou…
Každý plátek kotlety rozklepeme paličkou do stran, aby vznikl co největší plátek. Maso osolíme, opepříme, vetřeme do něj živáňské koření a potřeme plnotučnou hořčicí. …
Maso očistíme a zbavíme okrajových tukových blan (Nemusíme je vyhazovat - po třech hodinách probublávání s kořenovou zeleninou je z nich výborný rosolovitý vývar).…
Maso nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme, opepříme, z jedné strany pomažeme jemnou vrstvou hořčice. Na teflonové pánvi rozpálíme máslo, maso na něj položíme…
Panenku nakrájíme na plátky cca 3 cm silné, osolíme, opepříme a z obou stran posypeme paprikou.Na rozehřátém oleji (dáme tak 2 PL) zesklovatíme nadrobno nakrájenou…
Rajčata nakrájíme na půlky, cuketu oloupeme a nakrájíme na menší kostky, cibulku nadrobno. Plátky ledového salátu jednoduše natrháme. Vše dáme do mísy, smícháme s…
Vše koření rozdrtit v hmoždíři, potřeme tím maso a necháme marinovat. Na rozpálenou pánev dáme maso. Až je maso hotové, dáme ho na talíř. Na výpek z masa dáme asi 2…
Umytá, osušená kuřecí stehna osolíme, posypeme drceným kmínem, postříkáme worcesterem a posypeme lístečky tymiánu. Dáme do formy, polijeme olejem a zakryjeme aluminiovou…
Receptů na jídla ve kterých upotřebíte cuketu není nikdo dost. Gnocchi se smetanovou omáčkou s kuřecím masem a cuketou jsou perfektním letním jídlem, které opravdu…
Červená řepa s balkánským sýrem je duo, které se skvěle doplňuje. Zemitou chuť řepy se slanost sýra pak doladí ještě lístky čerstvé rukoly a kvalitní olivový olej. Pokud…
1. Ve šlehací misce ručním šlehačem smícháme lososovou pomazánku (Lidl) se dvěma díly sýru smetanito a 50 g másla. Na plátek goudy natřeme směs, dáme 2 plátky vedle sebe…
Plátky krkovice silné cca 2 cm zlehka přes potravinářskou folii naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při smažení nekroutily. Opepříme, pokapeme olejem, vše do…
Pomocí ponorného mixeru připravíme marinádu z oleje, šťávy a kůry dobře omytého citronu, česneku, bazalky, soli a pepře.Porce tuňáka opláchneme, dobře osušíme, vložíme…
Slaninu nakrájíme na kostky, obě cibule na hrubší kusy, stroužky česneku necháme vcelku. V nádobě Pomalého hrnce, POZOR, nádoba musí být vhodná na sporák!!!!!! - viz…
Fazole propláchneme a na noc namočíme do studené vody.Fazole zalijeme čerstvou vodou a necháme vařit, přidáme koření a bylinky.Kořenovou zeleninu a brambory očistíme,…
Okurku oloupeme a nakrájíme na kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka a smícháme s listy salátu.Smícháním octa, šťávy, oleje a pepře připravíme zálivku, kterou salát…
Hovězí líčka kuchyňsky upravíme, posypeme směsí čerstvě umletých pepřů. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a líčka na něm zprudka opečeme dohněda. Líčka vyjmeme a do…