Těstoviny s hlívou a paprikami ve smetanové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájenou a očištěnou hlívu (hlavičky hlívy pokrájíme na nudličky a nožičky hlívy pokrájíme na malé kousky), osolíme, přidáme drcený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájenou a očištěnou hlívu (hlavičky hlívy pokrájíme na nudličky a nožičky hlívy pokrájíme na malé kousky), osolíme, přidáme drcený…
Rozpálíme troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme šalotku a spolu s prolisovanými stroužky česneku vložíme do většího pekáčku. Dáme do trouby a necháme chvíli opéct…
Máte chuť na skvělou večeři, ale nechce se vám dlouho stát u plotny? Tyto jednoduché řízky jsou připravené během chvilky a jistě si na nich pochutnáte. Jako přílohu…
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme ji na větší kostky. Osolíme a opepříme. Olivový olej smícháme s kořením gyros a do této směsi naložíme maso, čtvrtky žampionů a…
Vepřovou panenku očistíme a nakrájíme ji na větší kostky. Osolíme a opepříme. Olivový olej smícháme s kořením gyros a do této směsi naložíme maso, čtvrtky žampionů a…
Kořeněný hermelín pomalu osmažíme a podáváme s bramborami a celerem, které upečeme potřené česnekovým olejem a ochucené bylinkami. Tato skvělá kombinace potěší nejen o…
Hledáte inspiraci co připravit k obědu? Uvařte třeba vepřovou krkovici se smetanovou omáčkou se žampiony a zeleninou. Za pomoci tlakového hrnce to zvládnete za necelou…
Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a dáme spolu se zelím do hrnce. Kdo chce může přidat i lák ze zelí (polévka pak bude kyselejší).Vezmeme větší ponorné sítko, do…
Z masa si nakrájíme malé medailonky, lehce naklepeme, osolíme a potřeme marinádou, kterou si umícháme z oleje, solamylu, sojovky, pepře a zázvoru. Dáme na 1 -2 dny…
Cibule nakrájíme na drobno a dáme na rozehřátý omastek restovat. Míchat. Až cibule zesklovatí, přidáme očištěná játra a opečeme je z obou stran. Přidáme všechno koření.…
Pštrosí maso očistěte od případných blanek (většinou to ale není třeba) a připravte si dvě pěkné porce masa o výšce 3 centimetry. Lehce je naklepejte zaťatou pěstí a…
1. Oloupeme a pokrájíma na čtvrtiny žampiony. Brokolici na malé řůžičky a spaříme horkou vodou, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka. 2. Kuřecí maso pokrájíme na…
Fazole propláchneme a na noc namočíme do studené vody.Fazole zalijeme čerstvou vodou a necháme vařit, přidáme koření a bylinky.Kořenovou zeleninu a brambory očistíme,…
Rib eye steak z kvalitního masa je sám o sobě taková pochoutka, že je škoda ji "kazit" marinováním či použitím různých omáček a dochucovadel. Zelené fazolky jsou k němu…
Nenáročná masová směs ze šťavnatých kuřecích stehen, je vhodná i jako rychlovka na oběd či večeři. Kousky masa doplňuje pórek a sušená rajčata. S rýží nebo kuskusem to…
Receptů na různě připravené těstoviny není nikdy dost. Mleté vepřové maso, orestované na olivovém oleji a smíchané se sterilovanými rajčaty, vhodně doplňuje oblíbené…
Telecí maso lehce naklepeme, opepříme barevným pepřem, osolíme a dáme opéct do pánve s rozpáleným olejem.Když je maso opečené z obou stran, do výpeku přidáme kompot,…
Houby dáme do vlažné vody a necháme změknout. Plátky krkovičky osolíme, opepříme z obou stran a dáme do remosky, zalijeme smetanou a houbami i se zbylou vodou, kterou…
Maso omyjeme, osušíme, mírně dlaněmi naklepeme a pokapeme olejem, poté z obou stran posypeme kořením. Na rozpáleném grilu maso z každé strany grilujeme cca 5 minut. Na…
Nudle uvařte podle návodu, propláchněte a nechte okapat. Omyté lilky podélně nakrájejte na tenké plátky, potřete pestem a střídavě naskládejte do vymazané zapékací misky…
V hlubokém hrnci dáme vařit nahrubo nakrájenou oškrábanou zeleninu spolu s bobkovými listy a pepřem, necháme chvíli povařit. Poté přidáme očištěné maso i s kostí a…
Sýr, jogurt a majonézu dejte do misky a směs našlehejte. Osolte, opepřete a přidejte nakrájenou zelenou nať cibulky a pár pokrájených rajčat. Nechte vychladit.Upečte v…
Plátky masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme paličkou. Na oleji osmahneme do zlatova kostičky ze dvou cibulí a poté vložíme maso. Opečeme nejdříve…
Pomocí ponorného mixeru připravíme marinádu z oleje, šťávy a kůry dobře omytého citronu, česneku, bazalky, soli a pepře.Porce tuňáka opláchneme, dobře osušíme, vložíme…