Hořčičné kotlety
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na proužky a v misce ji promícháme s hořčicí a hladkou moukou. Petrželku a česnek nakrájíme na drobno. Kotlety posypeme solí, pepřem, kmínem a…
Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno a společně vhodíme do hrnce s vařící vodou. Necháme 2minuty provařit a vodu slijeme. V deci studené vody rozmícháme…
Krůtí maso rozklepeme na plát. Osolíme, opepříme a poklademe plátky farmářské slaniny. Na slaninu dáme klínky gorgonzoly a zavineme. Můžeme spíchnout párátky anebo…
Plátky masa naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme lehce hladkou moukou, rukou mouku vtlačíme do masa. Na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme,…
Maso omyjeme, osušíme a napříč vlákny ho nakrájíme na jemné proužky. Nená potřeba jej solit. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Pánev na sucho rozpálíme…
Špenát: Olopaný česnek nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky a lehce opečeme na oleji. K česneku přidáme kuličky listového špenátu, podlijeme troškou vody,…
Na sádle osmažíme proužky cibule do tmavé barvy. Přidáme větší kostky vepřového masa a opékáme. Až se maso zatáhne a pustí šťávu, tak jej osolíme, opepříme a přidáme…
Plátky masa naklepeme, nakrájíme na nudličky a posypeme směsí pepřů (nejlépe čerstvě namletou).V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme dohněda.Poté…
Kančí kýtu nakrájíme na kostky a přendáme do mísy. Následně maso osolíme, opepříme, zasypeme uzenou paprikou a zakápneme olejem. Dobře promícháme a necháme nakřehnout. …
Maso nakrájíme na cca 2 cm silné plátky, naložíme do marinády a necháme přes noc uležet nebo alespoň na 2-3 hodiny v chladu.Mezitím nakrájíme papriku a cibuli na kostky.…
Větší kuřecí prsa rozkrájíme na půlky, rozklepneme, lehce posolíme, okořeníme, poklademe plátky slaniny nebo šunky, na ni navršíme tvarůžky (krájené), zabalíme v roládky…
Pomocí ponorného mixeru připravíme marinádu z oleje, šťávy a kůry dobře omytého citronu, česneku, bazalky, soli a pepře.Porce tuňáka opláchneme, dobře osušíme, vložíme…
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.Máslo rozehřejte, vhoďte cibuli, nechte zesklovatět, přidejte rozdrobené kvasnice a zalijte syrovátkou nebo mlékem. Zahřívejte,…
Rozpálíme troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme šalotku a spolu s prolisovanými stroužky česneku vložíme do většího pekáčku. Dáme do trouby a necháme chvíli opéct…
Těstovinovou rýži uvaříme na skus a scedíme. Horkou promícháme se smetanou a celým množstvím jemně nastrouhaného sýra. Mícháme, dokud sýr neobalí všechna zrnka rýže. …
Maso nakrájíme na čtyři špalíky, potřeme olivovým olejem a obalíme v čerstvě nastrouhaném barevném pepři. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu odpočinout.…
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout a rozšťoucháme jej šťouchadlem na brambory. Přidáme na drobno nastrouhanou Nivu, kostičky…
Omytá a osušená stehna i bůček posypeme hrubou solí, drceným barevným pepřem, poprášíme uzenou paprikou a zakápneme směsí z oleje, piva a medu. Takto necháme naložené v…
Kachní prsa kuchyňsky upravíme a osušíme. Ostrým nožem kůži nařežeme do mřížky. Kůži krájíme opatrně, abychom neprořízli i maso. Kachní prsa opepříme drceným…
Kuřecí játra mají jemnou chuť a proto osloví i ty, kteří vnitřnostem běžně neholdují. Minutkové jídlo s rukolou, provoněné tymiánem a šalvějí, bude nejlépe chutnat s…
Nakrájíme na menši kusy uzená žebra a ocásek a cca 1,75 -2,5 hod. pomalu vaříme. (Dle vašeho času). Vytvoříme základni vývar, ktery je sám o sobě dost slaný, tedy…
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením. Na pánvi prudce opečeme na oleji po obou stranách. Pekáč vymažeme olejem na kterém jsme…
Všechny ingredience předem očistíme a pokrájíme. Na pánev dáme máslo s olejem, přisypeme šalotku, osmahneme, ztlumíme teplotu, přidáme plátky česneku a ještě malou…
Uzenáče pečlivě vykostíme a maso buď rozmačkáme vidličkou,nebo utřeme do hladka. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Postupně přidáváme koření a vymícháváme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Co s maliníky po sklizni? Aby dobře plodily i příští rok, je nutné je správně prostříhat a přihnojit popelem
Co se jedlo za války: Recepty na vánočku bez vajec, med z margarínu nebo krém skoro z ničeho můžete zkusit i dnes
Udělejte si dýňové máslo! Tato dokonalá pomazánka se hodí na palačinky i do těstovin