Filované vepřové palce a smetanové brambory

Colombo65 Kuchař: Colombo65

Doba přípravy: 10 minut + pečení brambor 3 porce Minutky 10 názorů

Suroviny

6 ks vepřových palců z kýty
sůl
pepř čtyř barev
olivový olej
6 velkých brambor varný typ A
1 kelímek smetany na šlehání 31%
6 snítek rozmarýnu
máslo
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Začneme přípravou smetanových brambor, neboť se déle pečou.

  2. Oškrábané brambory nastrouháme na velmi tenké plátky. Dáme si je do větší mísy a přidáme k nim sůl a najemno nasekaný čerstvý rozmarýn. Společně promícháme a následně zalijeme smetanou. Ručně vše poctivě promícháme a to tak, aby nedošlo k tomu, že plátky brambor zůstanou slepené, a smetana se mezi ně nedostane.

  3. Když máme vše pečlivě promíchané tak si připravíme pekáč, do kterého na dno vložíme pečicí papír a na něj klademe promíchané bramborové plátky. Vše poté zalijeme zbytkem smetany.

  4. Vložíme přikryté do rozehřáté trouby a pečeme na střední stupeň do měkka. Jakmile jsou brambory měkké a smetana vsáknuta do bramborových plátků, odkryjeme a pečeme do zezlátnutí.

  5. Vepřové palce si potřeme olivovým olejem a bohatě osolíme a opepříme.

  6. Necháme při pokojové teplotě asi 30 minut uležet – mezitím se nám pečou brambory a voní to v kuchyni krásně rozmarýnem.

  7. Rozpálíme steakovou pánev a poté vkládáme palce a opékáme ze všech stran cca 10 minut.

  8. Otáčíme palce na pánvi a opékáme do zlatova. Poté vložíme palce do alobalu, dobře zabalíme a necháme 5 minut tzv. dojít. Servírujeme „filované“ (nakrájené) a podáváme společně se smetanovými bramborami.

  9. Vhodným doplněním chutí je volské oko a domácí tatarská omáčka.

Poznámka

Filování je zkrácený termín pro filírování, což je krájení na řezy, používá se zejména u vařeného, pečeného nebo grilovaného masa.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Filované vepřové palce a smetanové brambory

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    opět úžasné papání:yes::-D

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    senky:Fialové palce by se mně líbily, to se barví kladívkem ne?
    Jinak bezvadné jídlo, škoda té fialové barvy!To by bylo něco!
    :-D:-)):-D:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    Colombo65:Teda to bude mlaskačka,vyrobím s panenky,ale tak hezký jako to máš ty to určo nebude...jestli se zadaří přidám foto,pokuď dovolíš;-)

    Odpovědět

  • Bosana Bosana

    :yes:,u nás ve Slezsku je filování - plnění něčeho něčím, v nářečí "ponašemu ".Takže poznámka se hodila na objasnění. Jinak krásné foto a určitě lahůdka.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65(autor receptu)

    zizala:.... konec panenky co zůstane na kýtě po jejim oddělení;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Otto, vepřové palce znám z panenky. Co jsou palce z kýty?

    Odpovědět

  • majka majka(neregistrovaná)

    Dalsi dobrotka:-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Krásné masíčko :yes::yes:
    (při prvním čtení jsem se lekla, četla jsem "fialové"-takže bez brýlí na čtení už ani krok :-D:-D)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

Tématické fráze: vepřové palce palce z vepřové panenky recept veprove palce recept vepřový palec vepřové palce recepty filované maso vepřové plátky s bramborem na smetaně filírovaní co je filírovaní palce z vepřové panenky-recept vepřový palec recept vepřové a brambory recept jak pripravit veprove palce top recepty vepřové palce recept na vepřové palce vepřové plátky s brambory na smetané palce z vepřové panenky recept vepřové palce pečené vepřové palce vepřové palce z panenky recept

Zapomněl/a jsem heslo