Zeleninový krém :)
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce si dáme máslo, po chvíli přidáme: brambory, mrkve, petržele, pórek,cibuli a část petržele kudrnky - vše promícháváme asi pět minut. Po pěti minutách přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce si dáme máslo, po chvíli přidáme: brambory, mrkve, petržele, pórek,cibuli a část petržele kudrnky - vše promícháváme asi pět minut. Po pěti minutách přidáme…
Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit…
Máslo rozpustíme, smícháme s kořením, octem a omáčkami. Přidáme nakrájenou cibuli a papričku, prolisovaný česnek a med. Zamícháme, aby se vše spojilo.Králíka odblaníme a…
Špekáčky na černém pivu jsou oblíbenou chlapskou pochoutkou nejen k fotbalu nebo hokeji. Decentně pikantní špekáčky, pomazané kečupem hořčicí a chilli omáčkou, zaručeně…
Bůček uvaříme ve vodě s česnekem a kořením a poté ho potřeme chuťově výraznou marinádou. Bůček necháme po dobu jednoho týdne uležet, aby se všechny chutě správně…
Špekáčky naložené v kořeněném láku s cibulí, feferonkami a kapkou kečupu získají jemně nasládlou chuť i pikantní říz. Tahle varianta oblíbené klasiky potěší k pivu, na…
Myslivecký guláš je syté a výrazně kořeněné jídlo, které voní lesem, divočinou a poctivou domácí kuchyní. Připravuje se nejčastěji ze zvěřiny, jako je srnčí, kančí nebo…
Hlívu nakrájíme na nudličky a osmažíme ji dohněda na másle. Zasypeme moukou, prosmažíme a zalijeme vývarem. Uvedeme k varu a vaříme doměkka (resp. na skus). Přidáme…
Zbyla vám po oslavě veka z přípravy chlebíčků a nevíte co s ní? Zkuste ji připravit podle tohoto receptu. Veka plněná sýrem, salámem a zeleninou, zapečená do zlatova a…
Jste milovníky grilování a rádi zkoušíte něco nového? Zkuste si na grilu připravit právě tento pokrm, určitě nebudete litovat. Kořeněné maso s cibulí pečené na grilu,…
Dušené pečené koleno je lahodná pochoutka, která se rozplývá na jazyku. Je vhodné pro každou příležitost, neboť jeho křupavá kůrka a šťavnaté maso zaručují skvělý…
Kuř. prsa rozklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčičí, vejci, nastrouháme salám, sýr a navrch kapii. Stočíme do rolády. Opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku s…
Batáty, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kostičky, dáme do pekáče, osolíme a zakapeme olivovým olejem, přidáme čerstvý tymián a řádně promícháme. Pekáč dáme do…
V misce si smícháme koření a kostky masa v tom obalíme, necháme odležet. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, česnek, půlku bílé a zhruba třetinu zelené části pórku…
Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 0,5 cm, ne moc hrubší kolečka. Z uvedených surovin připravíme polohusté těstíčko. Nebojte se těstíčko výrazněji okořenit, brambory…
Žampiony nakrájíme na tenké plátky, na másle je orestujeme a ochutíme pepřem a kmínem.V hrnci necháme rozpustit sádlo, zaprášíme hladkou moukou a přilijeme vývar.…
Mrkev najemno nastrouhejte. Bílé a světlezelené části jarních cibulek nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a propasírujte. Tymián operte, osušte a lístky otrhejte.…
Na oleji si osmazime cibuli, maso a papriku. Pridame protlak nebo rajcatove pyre dochutime soli, peprem, trochou skorice a vse chvilku podusime. Pote ke smesi pridame…
Salám nakrájíme na drobné kostičky, vejce nastrouháme na jemném struhadle, cibuli nakrájíme na jemno. Vše dáme do misky, přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme.…
Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli a dáme do tlakového hrnce na rozpuštěné máslo (nebo olej) zesklovatět.Mezitím porce kuřete stáhneme z kůže a opláchneme je.Jakmile…
Tento osvědčený recept pochází z Vysočiny. Pokud také patříte mezi milovníky vepřového bůčku, rozhodně jej vyzkoušejte. Maso po uvaření marinujeme v česneku a koření a…
Vykostěné krůtí stehno nakrájíme na plátky či na kostky (kdo jak má rád).Maso osolíme, opepříme a promícháme s hořčicí.Pokrájenou cibuli na kostičky vložíme na rozpálený…
Brambory a mrkev oškrábeme, patizon oloupeme a vykrojíme vnitřek s jadérky. Mrkev nastrouháme na jemno. Brambory a patizon na hrubo, osolíme a necháme chvíli odstát. Po…
Špek dáme před přípravou do mrazáku, aby se maso lépe špikovalo. Úzkým a špičatým nožem uděláme do masa otvory a klínky špeku ho prošpikujeme. Maso stáhneme…