Rumové maso se smetanou a hermelínem
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naklepeme, okořeníme, obalíme v mouce a rychle orestujeme.Pak dáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sójovou omáčku a velkého panáka rumu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso naklepeme, okořeníme, obalíme v mouce a rychle orestujeme.Pak dáme do pekáče, zalijeme šlehačkou, ve které jsme rozmíchali sójovou omáčku a velkého panáka rumu.…
Mrkev, brambory a porek ocistime, nakrajime a dame varit. Pridame sul a pepr a varime do zmeknuti.Az je vse uvarene, rozmixujem normalnim nebo ponornym mixerem, zalezi…
Maso vložíme do osolené vody a spolu s 6 kuličkami pepře, 3 kuličkami nového koření a 2 bobkovými listy uvaříme doměkka.Na troše oleje orestujeme cibuli, rajský protlak…
Rajčata rozpůlíme a trošku vydlabeme. Ze strouhanky, rozpuštěného másla, rozetřeného česneku a koření připravíme směs k naplnění rajčat.Do náplně můžeme podle fantazie…
Na oleji orestujeme cibuli do hněda, přidáme nakrájená játra a srdce, zarestujeme, přidáme protlak, papriku, zamícháme a podlijeme pivem (já jen desítkou kvůli dětem) a…
Troubu nastavíme na horkovzdušnou funkci a rozehřejeme na 160°C. Brambory oloupat a rozčtvrtit, rajčátka rozpůlit.Brambory dát s 1 lžičkou soli do hrnce, zalít vodou,…
Všechny přísady na zálivku dobře promícháme v misce a zatím odložíme stranou.Do velké misky dáme na kousky natrhaný kadeřávek, přidáme 1/4 hrnečku zálivky a kadeřávek…
Středně velkou cuketu nakrájíme na pěticentimetrové díly. Vydlabeme jádřince, čímž vzniknou takové komínky. Ty postavíme na kolečka cibule do dobře namočeného římského…
Na olivovém oleji osmahneme drobně krájenou cibulku, až zezlátne, kápneme trošku vody, necháme vysmahnout vodu a opět smažíme a hlavně mícháme, asi dvě-tři minuty.…
Lučinu smícháme s kečupem, hořčicí, šťávou slitou ze sardinek a s jemně nakrájenou půlkou cibule (druhou půlku necháme na ozdobu při podávání). Přidáme sardinky, které…
Čočku nasypte do hrnce, zalijte studenou vodou tak, aby byla zrnka ponořená. Přihoďte stroužek česneku, hrst čerstvé petržele, opepřete a vařte pomalu do změknutí, bez…
Na 50 ml oleje osmažíme do sklovita na jemno nakrájenou cibuli (aby nehnědla, je dobré ji mírně posolit), zasypeme hladkou moukou, rychle osmahneme, zalijeme mlékem a za…
Nakrájíme cibuli na hrubo, orestujeme na oleji do zlatava. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, orestujeme do hněda.Přidáme očištěná srdíčka, orestujeme, přidáme…
Maso s morkovou kostí dáme vařit. Po chvíli přidáme 1/2 petržele, snítku libečku, rozkrojenou mrkev, pokud máte košťál od květáku či brokolice, zadní zelený díl pórku,…
Jogurt rozšleháme s majonézou a rozředíme trochou šťávy z fazolek. Přidáme fazolky a promícháme. Můžeme ochutit pepřem nebo tymiánem či přidat rajčata. A je hotovo!Salát…
Rajčata nakrájíme na kolečka a papriky na proužky. Nakrájíme také šunku a sýr.Připravíme pekáček vymazaný máslem a dáme do něj toustový chléb namočený v mléce s…
Z utřeného česneku, soli, pepře a jogurtu uděláme pomazánku. Nakrájíme zeleninu na kostičky.Každou tortillu vložíme na pár vteřin na suchou pánev a opečeme z obou stran…
Pec rozehrat na 160°C horkovzduch nebo 180°C horni a spodni ohrev. Pak-choi umyt. Listy oddelit od stonku a dat stranou. Stonky nakrajet na zhruba 0,5cm velke kousky.…
Do odkrytého hrnce dáme do vody vařit lámanku nebo malé kroupy. Lámanka se vaří cca 15-20 minut, kroupy více než 30 minut. Za případného dolévání tekutiny je uvaříme…
Stehná potrieme olejom, posypeme oreganom, okoreníme, osolíme. Dáme do pekáča a a zakryté pečieme v rúre na 180°C domäkka. Pred koncom pečenia odkryjeme a dopečieme.Do…
Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, naklepeme, osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vajíčko, přidáme sýr, mouku a mléko podle potřeby. Osolíme, opepříme a řádně…
Očistíme cibuli, kterou nakrájíme najemno. Dáme do mísy.Přidáme pomazánkové máslo, hořčici, šťávu z citronu, sůl a pepř.Olej z ryb vylijeme a rybičky přidáme k…
Kuřecí prsa pokrájíme na menší kousky, naklepeme, osolíme a opepříme. V misce rozšleháme vajíčko, přidáme sýr, mouku a mléko podle potřeby. Osolíme, opepříme a řádně…