Pórkový quiche s kuřecím masem podle Eduarda
Recept ještě nebyl hodnocenListové těsto vyválíme podle formy, aby o kus bylo větší. Okraje těsta ohneme přes okraje formy, aby těsto nespadlo. V předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme listové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Listové těsto vyválíme podle formy, aby o kus bylo větší. Okraje těsta ohneme přes okraje formy, aby těsto nespadlo. V předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme listové…
Do rozmixovaných žaludků vmíchat vejce, máslo, cibuli, česnek i všechno koření a zahustit strouhanou houskou. Směs důkladně promíchat, tvořit malé knedlíčky, zavařit je…
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme smetanu, nakrájená sušená rajčata naložená v olivovém oleji, osmaženou…
Tekvicovú dužinu nakrájame, podlejeme 3 lyžicami vody a krátko podusíme. Potom ju rozmixujeme.Zemiaky nastrúhame, pridáme spolu s múkami, soľou a korením k tekvici.…
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme smetanu, nakrájená sušená rajčata naložená v olivovém oleji, osmaženou…
Na pánvi zahřejeme olej. Přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek. Když začne měnit barvu, vmícháme kurkumu, kari a kmín.Pražíme 3 minuty, pak přidáme kuře, zakryjeme a…
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme smetanu, nakrájená sušená rajčata naložená v olivovém oleji, osmaženou…
V hluboké pánvi rozehřejeme olej, na kterém zprudka orestujeme nakrájené kousky masa. Občas promícháme, aby se zatáhlo ze všech stran a zatím nakrájíme na měsíčky cibuli…
Cibuli nakrájíme nadrobno, nasekáme chilli papričky. Na lžíci oleje na střední teplotě osmahneme cibuli a chilli papričky asi 5 minut, aby cibule změkla.Přidáme 2…
Omyté a osušené kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a vložíme do pekáčku. Na každou porci dáme pláteček másla a dáme do trouby upéct. Pečeme…
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a posypeme curry kořením podle chuti (cca 1 KL), opečeme na oleji.Přisypeme na kolečka nakrájenou cibuli a na…
Mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme nakrájený pórek, zalijeme vodou nebo vývarem a vaříme do měkka - asi 20 minut. Na posledních 5 minut přidáme prolisovaný…
Česnekové výhonky pokrájíme na malé špalíčky a jen krátce povaříme v osolené vodě. Pak scedíme, necháme okapat.Na kousku másla osmažíme dosklovata drobně pokrájenou…
Vajíčka prošleháme metlou se sýrem. Šunku nakrájíme na plátky a opečeme na trošce oleje.Přidáme jemně nakrájenou bílou část jarní cibulky, nadrobno nakrájené jalapeňo a…
Uzené kosti omyjeme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Vodu nesolíme, až po uvaření, někdy bývají kosti dost slané. Přidáme koření, cibuli a necháme pozvolna vařit 2…
Těstoviny dáme vařit podle návodu.V hluboké pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm jemně pokrájenou šalotku a česnek. Když nám šalotka začne zlátnout, přidáme smetanu,…
Čočku uvaříme běžným způsobem a přidáme do ní na cibulce orestovanou papriku a mrkev, vše ochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme jíškou. Ještě přidáme trochu octa…
Kromě pažitky vše rozmixujeme.Nakonec vmícháme nasekanou pažitku.
Čočku uvaříme běžným způsobem a přidáme do ní na cibulce orestovanou papriku a mrkev, vše ochutíme solí a pepřem a trochu zahustíme jíškou. Ještě přidáme trochu octa…
Mäso si nakrájame na kocky a necháme marinovať 24 hodín. Potom prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme smotanu, sójovú omáčku, šťavu z limetky a bazalku,…
Na oleji necháme zavädnúť na kolieska nakrájaný pór.Pridáme na kocky narezanú cuketu, osolíme, okoreníme, podľa chuti pridáme kmín, zalejeme vodou a povaríme cca 10…
Mäso si nakrájame na kocky a necháme marinovať 24 hodín. Potom prudko opečieme na oleji. Vyberieme a do výpeku pridáme smotanu, sójovú omáčku, šťavu z limetky a bazalku,…
Okurku oloupeme v proužcích, podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Fazole scedíme, propereme vodou, tuňáka také scedíme. Rajče…
Do větší misky s víčkem dáme kuskus, přidáme lžičku másla nebo oleje, špetku anýzu a zalijeme vroucí vodou cca 300 ml, ve které jsme rozmíchali bujon nebo zeleninu.…