Barevné, křehké tofu s paprikovou pastou a zeleninou

Ostatní Doba přípravy: 25 minut 14 názorů

Ostatní Doba přípravy: 25 minut 14 názorů

Suroviny 4-5 porcí

2 malé mrkve
1 pórek
300 g brokolice
4 rajčata
3 PL řepkového oleje
papriková pasta nepálivá SABA
pepř
sůl
400 g Tofu s řasou
3 lžíce sójové omáčky
1 lžička medu
2 lžíce sekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninku si krátce povaříme s kostkou zeleninového bujónu a vypneme.

  2. Poté uvařenou ochladíme a okapanou ji pokrájíme na kostičky.

  3. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a opékáme všechnu zeleninu s výjimkou rajčat, která jsme před tím spařili, oloupali a pokrájeli.

  4. Přidáme paprikovou pastu SABA, lžíci sojové omáčky a ještě chvíli restujeme.

  5. Tofu rozkrájíme na plátky a v další pánvi opečeme. Ochutíme sójovou omáčkou a medem.

  6. K orestované zelenině přidáme rajčátka a petrželku a rozdělíme na talíře s tofu. Podáváme s chlebem aneb dle každého z Vás.

Poznámka od kuchařky

Je to lehké jídlo a tofu je v tom jako kuřecí maso. Chutnalo i manželovi i když o tofu nikdy nechtěl ani slyšet, ale jedl...Zdobila jsem s rukolou, která ještě zůstala z předešlého pokrmu.

Komentáře k receptu Barevné, křehké tofu s paprikovou pastou a zeleninou

Tématické fráze: opecene tofu papriková pasta recept paprikova pasta s jablky papriková pasta pokrmy smozraelou paprikova pasta saba recept saba zelenina recepty z tofu se zeleninou paprikova pasta saba recept papriková saba saba pasta opečené tofu se zeleninou jak ochutitrukolu opecene tofu na platky tofu opečené recept na opečené tofu recept papriková pasta papriková kytka tofu recepty opečené tofu recept