Houstičky z červené čočky (vhodné pro diabetiky)
Recept ještě nebyl hodnocenBulky z červené čočky dokonale nahradí klasické pečivo a přitom neobsahují ani jediné zrnko mouky. Díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin vás zasytí na dlouhou dobu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 720 kJ / 172 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 80,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Bulky z červené čočky dokonale nahradí klasické pečivo a přitom neobsahují ani jediné zrnko mouky. Díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin vás zasytí na dlouhou dobu.…
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
V prvé řadě ve vodě dobře rozmícháme psyllium a necháme nabobtnat.Odvážíme mouku, vmícháme do ní sůl a olej a psyllium. Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme…
Tvrdý sýr nastrouhejte do misky a přidejte všechny suroviny.Pořádně směs promíchejte a nechte 10 minut odpočinout.Z odpočinuté směsi vytvarujte bochánek a dejte na plech…
O tom, že i doma lze připravit dobrý bezlepkový chléb, vás přesvědčí náš recept. Smícháním různých druhů bezlepkových mouk, psyllia a sušeného droždí, připravíme těsto,…
Připravit bezlepkový kváskový chléb je sice časově náročné, ale s výsledkem budete spokojeni. Je důležité vypěstovat nebo sehnat již hotový bezlepkový kvásek a pak již…
Do mixéru (můžete použít i tyčový) dejte 6 vajec a natrhanou mozarrellu a mixujte do hladka, tzn. žádné byť jen malinké kousíčky mozzarelly vditelné ve směsi nesmí být…
V hlubší míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, xanthan, citronovou kůru a vlákninu. Přidáme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem umícháme těsto.…
Smíchame zvlášť suché a mokré suroviny a pak smíchame oboje dohromady.Dáme do pečící nádoby uležet alespoň na hodinku.Pečeme na 180 st. 30-40 minut.
Lahodné brokolicové karbanátky se sýrem jsou skvělou volbou pro lehký oběd, nebo zdravou svačinu. Jsou křupavé na povrchu, jemné uvnitř a plné chuti díky kombinaci…
Fazolový chléb je doslova nabitý bílkovinami a vlákninou. Chleba je pečený ve formě na biskupský chlebíček, má zajímavou kořenitou chuť a navíc je i vhodný pro celiaky.…
Brokolici nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno. Vše smícháme v míse a necháme 15 minut odpočinout. Poté na pánvi s trochou sádla (ghí, oleje) tvoříme placičky a…
Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a vypracujte soudržné těsto.Mezi dvěma pečicími papíry vyválejte těsto do tenkého, cca 3 mm tlustého plátu.Nožem…
Večer vložíme do mísy 2 lžíce kvásku, přidáme 170 g bezlepkové směsi Doves Farm světlé chlebové a 180 ml vlažné vody na rozkvas. Zamícháme nebo rozšleháme a necháme přes…
O tom, že oblíbené větrníky lze připravit i ve zdravější low carb verzi, vás přesvědčí náš recept. Pšeničná mouka je v těstě nahrazena moukou kokosovou, lněným semínkem…
Všechny suroviny (semínka vcelku, nemletá) smícháme a necháme hodinu odležet.Vytvarujeme 4 kaiserky, nařízneme křížek, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem či tím, co…
Ze všech surovin uděláme těsto, které vlhkýma rukama vytvarujeme do tvaru koule, do kříže nakrojíme vršek a pak posypeme semínky sezamu.Pečeme v rozehřáté troubě na…
Tvarohové knedlíky zná snad každý, je to jídlo našeho dětství. Meruňkové, jahodové, švestkové, bohatě sypané tvarohem a zakápnuté máslem. Máme pro vás trochu jiný recept…
Na oleji zpěním půl svazku nakrájené lahůdkové cibule, strouhané mrkve, chilli papričku a restuji. Přidám nakrájené žampiony a opět restuji. Zaliji 1,5 l kuřecího vývaru…
Banány rozmačkáme, přidáme další ingredience a pěkně promícháme. Necháme chvilku stát, aby vločky nasákly tekutiny.Mezitím připravíme tuk, olej (já měla olivový - SANSU…
Kokos spolu s psylliem rozmixujeme v mixéru, přidáme 2 lžičky prášku do pečiva. Žloutky smícháme s tvarohem, z bílků ušleháme se špetkou soli tuhý sníh. Do sněhu…
Upečte si zdravější chléb, který je převážně z pohankové mouky a kynutý žitným kváskem. Jeho příprava je sice zdlouhavější, než u chleba s droždím, ale hotový chléb vás…
Pokud si moc nepotrpíte na klasické pečivo, nebo držíte bezlepkovou či diabetickou dietu, tyhle fazolové houstičky si zamilujete. Jsou plné bílkovin a chutnají opravdu…
Klasický chléb Šumava, s tmavou kůrkou a krásně vonící kmínem, můžeme připravit i v bezlepkové verzi. Základ úspěchu tkví v poctivém překládání těsta a pečení v troubě s…