Bezlepkový chléb, který chutná jako klasický
Recept ještě nebyl hodnocenPečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 720 kJ / 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
| Tuky | 0,00 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 80,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Pečený domácí chleba je dar. V dnešním světě už není problém vykouzlit i dokonalý, na povrchu kůrky křupavý a uvnitř krásně nadýchaný a okatý chleba i pro celiaky.…
Bulky z červené čočky dokonale nahradí klasické pečivo a přitom neobsahují ani jediné zrnko mouky. Díky vysokému obsahu vlákniny a bílkovin vás zasytí na dlouhou dobu.…
Lahodné brokolicové karbanátky se sýrem jsou skvělou volbou pro lehký oběd, nebo zdravou svačinu. Jsou křupavé na povrchu, jemné uvnitř a plné chuti díky kombinaci…
V prvé řadě ve vodě dobře rozmícháme psyllium a necháme nabobtnat.Odvážíme mouku, vmícháme do ní sůl a olej a psyllium. Dobře promícháme a nejlépe na vále vypracujeme…
Připravte perníčky letos trochu jinak. Vynikající a vláčné perníčky z rýžové mouky provoněné perníkovým kořením naplníte povidly, upečete a po upečení namočíte do rumu,…
O tom, že i doma lze připravit dobrý bezlepkový chléb, vás přesvědčí náš recept. Smícháním různých druhů bezlepkových mouk, psyllia a sušeného droždí, připravíme těsto,…
Zlatavé a na okrajích krásně křupavé placičky, které vzniknou smícháním strouhané dýně, sýru, ovesných vloček a psyllia, jsou plné zdraví prospěšných látek a vhodné při…
Pizza ve zdravější verzi, to je sen nás všech. Základem této pizzy je těsto ze strouhané dýně, psyllia a ovesných vloček, pečené v koláčové formě. Nahoře je těsto…
Upečte si zdravější chléb, který je převážně z pohankové mouky a kynutý žitným kváskem. Jeho příprava je sice zdlouhavější, než u chleba s droždím, ale hotový chléb vás…
I z malého množství surovin můžete připravit houstičky, které jsou překvapivě jemné, šťavnaté a nadýchané. Skvěle se hodí k pomazánkám, salátům nebo jen tak jako rychlá…
Fazolový chléb je doslova nabitý bílkovinami a vlákninou. Chleba je pečený ve formě na biskupský chlebíček, má zajímavou kořenitou chuť a navíc je i vhodný pro celiaky.…
Na oleji zpěním půl svazku nakrájené lahůdkové cibule, strouhané mrkve, chilli papričku a restuji. Přidám nakrájené žampiony a opět restuji. Zaliji 1,5 l kuřecího vývaru…
Připravit bezlepkový kváskový chléb je sice časově náročné, ale s výsledkem budete spokojeni. Je důležité vypěstovat nebo sehnat již hotový bezlepkový kvásek a pak již…
Všechny suroviny (semínka vcelku, nemletá) smícháme a necháme hodinu odležet.Vytvarujeme 4 kaiserky, nařízneme křížek, potřeme vajíčkem a posypeme sezamem či tím, co…
Ingredience kromě bilku dobře smícháme. Ušleháme bílky a sníh jen lehce vmícháme.Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní směs. Troubu vyhřejeme na 200…
Večer vložíme do mísy 2 lžíce kvásku, přidáme 170 g bezlepkové směsi Doves Farm světlé chlebové a 180 ml vlažné vody na rozkvas. Zamícháme nebo rozšleháme a necháme přes…
Nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté vmícháme olej a jablečné pyré a nakonec přiléváme mléko a vypracujeme pevné nerozpadavé těsto. Necháme ho alespoň 1…
Netradiční bezlepková verze biskupského chlebíčku. Navíc v tomto receptu nejsou použita ani vejce a mléko. Při pečení je potřeba dát pozor a zapařit troubu, aby se…
Již po staletí se na Velikonoce připravují různé druhy nádivek. Dodnes se můžeme setkat i se staršími názvy, jako jsou hlavička, sekanice, svítek či jeřábek. Díky…
Do mixéru (můžete použít i tyčový) dejte 6 vajec a natrhanou mozarrellu a mixujte do hladka, tzn. žádné byť jen malinké kousíčky mozzarelly vditelné ve směsi nesmí být…
Všechny mouky, krupičku, sodu a psyllium smícháme dohromady. Přidáme agave a rýžový nápoj Zajíc. Pořádně promícháme. Na závěr do těsta vmícháme rozpuštěné a vychladlé…
Všechny ingredience smíchejte v míse dohromady a vypracujte soudržné těsto.Mezi dvěma pečicími papíry vyválejte těsto do tenkého, cca 3 mm tlustého plátu.Nožem…
V hlubší míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, xanthan, citronovou kůru a vlákninu. Přidáme olej a vodu a metličkou nebo ručním šlehačem umícháme těsto.…
Psyllium namočíme na 10 minut do vlažné vody, aby nabobtnalo. Poté přidáme obě mouky, cukr a špetku xanthanu a postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo hustší lívancové…