Nakládaný Čedar - sýr k vínu
Recept ještě nebyl hodnocenČedar nakrájíme na kostky a střídavě skládáme do sklenice s olivami (já použila černé, ale zelené by asi byly i lepší, záleží, které máte raději).Nasypeme do sklenice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čedar nakrájíme na kostky a střídavě skládáme do sklenice s olivami (já použila černé, ale zelené by asi byly i lepší, záleží, které máte raději).Nasypeme do sklenice…
Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, cibule pouze přepůlíme, stroužky česneku necháme celé.Ve větší pánvi rozehřejeme plátek másla a lžíci olivového…
Houby namočíme do vody.Z jedné PL tuku a hladké mouky usmažíme tmavší zásmažku a dáme bokem. Hovězí a uzené maso nakrájíme na stejnoměrné kousky,cibuli na půlměsíčky…
Fazole propláchneme a uvaříme doměkka. Na trošce oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kostičky uzeného a plátky česneku, podlijeme lehce vodou, přidáme hořčici,…
Do pekáčku dáme na kostičky nakrájenou petržel a mrkev, česnek na plátky a cibuli na céčka a houby (používám sušené, které nejprve nechám ve vodě nabobtnat). Kuře…
Troubu jsem si dala předehřát na 180°C. Batát jsem si nastrouhala, cibuli jsem překrojila na čtvrtiny a pak pokrájela na tenké plátky, totéž jsem udělala s cuketou,…
Vepřové maso nakrájíme na kousky. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso. Osolíme, opepříme a přidáme špetku rozmarýnu. Podlijeme vodou, přidáme dvě lžíce arašídového…
Vepřovou kýtu prořízneme a naplníme šunkou, sýrem, a marinádou z prolisovaného česneku, francouzské hořčice a drceného rozmarýnu. Marinádou též bohatě potřeme povrch…
Uvaříme 2 velké brambory. Seřízneme bramborám z každé strany špičky. Na pánvi necháme rozpustit máslo, nakrájíme na drobno cibuli necháme zesklovatět, přidáme špenát.…
Do zapékací misky vložíme maso, lehce osolíme, vedle masa položíme pomeranč a misku doplníme brusinkami a rozmarýnem.Maso mírně podlijeme vodou, jen aby se nepřipálilo,…
Vyfiletované porce kapra osolíme a posypeme rozmarýnem. Osmažíme prudce po obou stranách. Ve výpeku pak osmahneme nastrouhanou zeleninu, kterou podlijeme rybím vývarem.…
Námi vybrané maso pokrájíme na nudličky, které osolíme a opepříme. Cibuli na drobně pokrájeném špeku osmažíme dosklovata, přidáme připravené nudličky masa a smažíme…
Uzené maso uvaříme do měkka. Mezitím dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na menší kostky. Vychladlé uzené maso nakrájíme na kostky a přidáme jej k dýni.Následně dýni…
Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce do osoléné vody. Růžový pepř lehce podrtíme v hmoždíři. V misce smícháme vinný ocet, špetku soli, růžový pepř, med a olej.…
Kůži lososa několikrát propícháme vidličkou. Z koření a trochy oleje umícháme kašičku, kterou pečlivě z obou stran vmasírujeme do lososa, pokapeme šťávou z citronu a…
Cesnek nakrajime na platky, smichame s nahrubo nakrajenym rajcetem a dame na rozehratou panev s olejem. Pote pridame rajcata nakrajena na ctvrtky nebo cela cherry…
Tarhoňu usmažíme na oleji dorůžova, zalijeme vodou, osolíme a dusíme do vyvaření vody. Podle potřeby vodu doléváme. Do zapékací mísy dáme olej, nakrájenou cibuli a…
Šalotky a česnek oloupeme, šalotky nakrájíme na čtvrtiny, česnek rozmáčkneme. Oloupanou mrkev nakrájíme na hranolky, rozmarýn opláchneme a vytřepeme vodu. Stehna…
Maso varime ve vode 30 minut. Nechame trochu vychladnout a obalime ve smesi oleje, stavy z grepu, ketjapu, rozetreneho cesneku, kminu, rozmarinu a chilli pasty a soli…
Cibuli nakrájíme na kolečka nebo jak chcete, brambory oškrábeme, jablka zbavíme jadřinců a obojí také pokrájíme. Vložíme do remosky nebo pekáčku a osolíme. Kůži na…
Na hluboké pánvi rozpustíme na drobno nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, pokud je třeba, přidáme trochu oleje. Pak přidáme namočené houby, chvíli restujeme a…
Filet z lososa očistíme, zbavíme kostí a stejnoměrně nakrojíme na 6 -8 stejných dílů tak, abychom neprokrojili kůži. V míse smícháme všechny suroviny na potírání …
V pánvi na oleji opečte na klínky pokrájenou oloupanou cibuli do měkka a dozlatova. Pak ji přesuňte na talířek, do pánve přidejte máslo, ořechy, česnek, odrhnuté a…
Z osolených vajec, mouky, oleje, koření a sekaných bylinek ušleháme těstíčko, ve kterém namáčíme porce filé. Usmažíme je v oleji, připadně můžeme porce ryby vložit do…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
VIDEO: Zkušený rybář Martin ukazuje, jak připravit kapří hlavu na polévku. Důležité je odstranit žábry a setřít sliz, říká
Královské chutě: Karel IV. měl rád dušené veverky a kaše s medem. Jídlo si nabíral speciálním způsobem
Řezy z BeBe sušenek: Několik hodin v ledničce jim dodá vláčnost, nepečený dezert vypadá luxusně, přitom je snadný a rychlý