Vepřová panenka s bramborovým špízem a houbovým přelivem
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve naložíme maso. Ve hmoždíři si rozdrtíme sečuánský pepř, pár kuliček barevného pepře, tymián a rozmarýn. Zalijeme trošku olejem a touto směsí potřeme celou…
Maso naklepeme, nařízneme. Osolíme z obou stran a naklademe na jemně vymaštěný plech. Mezi plátky masa rozmístíme kousky oloupaneho česneku a půlky bobkových listů. Sýr…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku. Postupně přidáváme nakrájenou dýni, mrkev, brambor, žampiony, rozdrcený česnek. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a rozmarýn a…
Do masa urobime zarezy, ako su stranky v knihe, nedorezeme na spodok. Medzi kazdy zarez dame rozmarin, slaninu, sunku, majoranku. Slaninu ktoru pouzivam, bola slana,…
Na panvi rozehrejeme kousek masla s kapkou oleje. Maso osolime, opeprime a trochu ocukrujeme. Na masle pak orestujeme a pote vlozime do pomaleho hrnce.Do vypeku pridame…
Do misky přilijeme olivový olej, smícháme prolisovaný česnek, sůl, pepř a celý kmín. Maso pokrájíme na kůži tak, abychom do zářezů mohli vetřít výše uvedenou směs.Na…
Cukety nakrájíme na 0,5 až 1 cm proužky a rychle osmažíme na 2 lžících olivového oleje, přičemž je několikrát obrátíme. K cuketám přidáme ¼ až ½ l bílého vína, 4 na…
Maso kuchyňsky upravíme, nakrájíme na kostky cca 3 x 3 cm, přidáme kuličky pepře, kuličky nového koření, jalovec, snítku rozmarýnu, zakápneme olejem, promícháme a…
Krkovičku prošpikujeme slaninou, a naložíme přes noc do marinády smíchané z cibule, koření, rozmarýnu, worchestru a oleje. Druhý den pečeme na rozpáleném tuku v…
Na marinádu oloupeme čenek, který prolisujeme a smícháme s nasekaným rozmarýnem, solí, pepřem a olivovým olejem. Nejdříve si nakrájime na kousky omyté a osušené…
Krkovici tence naklepeme, osolíme, opepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí, poklademe zelím, do středu dáme podélně rozkrojenou klobásu, svineme do roládek a sepneme…
Krůtí prsa nakrájíme na porce a v misce smícháme se sekanou bazalkou, solí, pepřem a Martini. Necháme odležet asi hodinu.Řapíkatý celer, cibuli a fenykl nakrájíme na…
V misce smícháme šťávu, pepř a právě rozemnutý rozmarýn mezi prsty, sůl. Potřeme lososa z obou stran a necháme odležet v chladu nejméně 20 minut, čím déle, tím lépe. Na…
Samozřejmostí je uvařit těstoviny. Klobásku podélně přepůlíme a krájíme na velice tenká půlkolečka. V hrnci/rendlíku rozpálíme několik větších kapek oleje a dáme osmažit…
V pekáči nebo zapékací míse rozpustím lžíci sádla a potom dno a okraje nádoby vyložím tenkými plátky uzeného boku. Pak vrstvím na 2 cm kolečka nakrájené oloupané syrové…
Hovězí líčka kuchyňsky upravíme a potřeme směsí z hořčice, trošky oleje, nadrcených chilli papriček, soli, pepře a 50 ml vína. Takto naložená líčka dáme do chladu na…
Do pánve si dáme rozehřát 1 PL olivového oleje, stehna osolíme, opepříme, mírně posypeme kořením na kuře.Vložíme do pánve spolu s paprikou nakrájenou na kousky opékáme z…
Všechnu zeleninu nakrájíme na přibližně stejné kousky. Pokapeme olejem a okořeníme. Zamícháme s čerstvými bylinkami. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 min na 180°C. …
Prorostlá krkovička je po upečení krásně šťavnatá, proto se výborně hodí na gril - zvláště, když ji na několik dní naložíme do marinády. Můžeme připravit třeba tuto,…
Maso opláchneme, osušíme a směrem ke kosti prořízneme kapsu. Poté naklepeme, obě vnitřní strany potřeme tatarkou, naplníme kousky Nivy a kapiemi s kapari, okraje sepneme…
Filety omyjeme, zakapeme citronem a necháme chvíli odležet. Do pečící misky položíme filety s rozpuštěným máslem, osolíme a cca 10 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nakořeníme a prošpikujeme česnekem.Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky.Řapíkatý celer nakrájíme, česnek neloupeme pouze překrojíme…
Bylinky si natrháme na malé kousky česnek rozmačkáme a dáme do hmožďíře přidáme citronový olej a citronovou kůru umícháme pastu.Pstruha opláchneme ve studené vodě…
Maso pokrajame na kocky.Na rozohriatom tuku opecieme maso zo vsetkych stran. Odhrnieme ho do stran a do stredu dame nasekanu ocistenu cibulu a stiplavu papricku.Nechame…