Pečínka s rozmarýnem a houbovým sósem

Vanilka Kuchařka: Vanilka

Doba přípravy: 2 hodiny 4 porce Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

vepřová kýta vcelku
5 stroužků česneku
dijonská hořčice
rozmarýn
šunka
uzený sýr
sušené houby
bujón
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu prořízneme, naplníme šunkou, sýrem, a marinádou z prolisovaného česneku, francouzské hořčice a drceného rozmarýnu. Marinádou též bohatě potřeme povrch pečínky.

  2. Za občasného polévání pečeme hodinu a půl, až se maso rozpadá. Omáčku připravíme ze spařených sušených hub, které podlijeme vývarem s bujónem a opepříme. Na závěr zahustíme škrobovou moučkou. Pečínku krájíme na plátky a podléváme houbovým sósem. Podáváme s domácími bramborovými knedlíky. Dobrou chuť!

Poznámka

Recept mám od švagrové, stejně jako čerstvý rozmarýn, který si sama pěstuje:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečínka s rozmarýnem a houbovým sósem

  • zizala zizala

    Krása, dala bych si hned :-p:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

  • Vanilka Vanilka(autorka receptu)

    Díky za připomínky a za bodíky. Plec je možná šťavnatější, ale také prorostlejší a děti ji potom nejedí. Nicméně v této úpravě není ani ta kýta suchá.:-p

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • Colombo65 Colombo65

    Krása a jistě dobrota!;-);-);-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Co na to říct? Prostě paráda, která u nás bude jistě chutnat. :-p

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    pěkný receptík,krásná barva,hned bych si dala :-p:yes:+1

    Odpovědět

  • isindy isindy

    krásná barvička sosu :yes:, možná bych to pekla už s těmi houbami, co ty na to?;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vanilko, to vypadá dobře, já bych možná dala ještě víc česneku a určitě cibuli, to mi přijde k pečínce takové, že to tam patří:-p Jinak máš moc pěknou šťávu, na ty já jsem zatížená. Dávám ti 4.bod:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Taky bych použila plec, jinak super recept:-p:yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

  • Pajaska Pajaska

    :-p:-p Ta barva té omáčky či sosu je perfekt.Já bych použila spíš plec,je šťavňatější,ale to je věc názoru.;-):-)

    Odpovědět

Tématické fráze: houbovy sos vepřová pečeně se sosem eta pečínka kuchařka pecínek houboví sos pečinka pečínka eta pečínka eta recepty sos pod vepřovou pečeni pečený králik se sosem veprovy platek s houbovym sosem vepřové s houbovým sosem sos na vepřovou pečeni veprova pecene se sosem a houbami kyta z rozmarynem veprová roláda ze sosem pečínka na česneku s houbami pečeně s rozmarýnem recepty pečínky vepřová kýta rozmarýn

Zapomněl/a jsem heslo