Pečínka s rozmarýnem a houbovým sósem

Vepřové maso Doba přípravy: 2 hodiny 12 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 2 hodiny 12 názorů

Suroviny 4 porce

vepřová kýta vcelku
5 stroužků česneku
dijonská hořčice
rozmarýn
šunka
uzený sýr
sušené houby
bujón
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu prořízneme, naplníme šunkou, sýrem, a marinádou z prolisovaného česneku, francouzské hořčice a drceného rozmarýnu. Marinádou též bohatě potřeme povrch pečínky.

  2. Za občasného polévání pečeme hodinu a půl, až se maso rozpadá. Omáčku připravíme ze spařených sušených hub, které podlijeme vývarem s bujónem a opepříme. Na závěr zahustíme škrobovou moučkou. Pečínku krájíme na plátky a podléváme houbovým sósem. Podáváme s domácími bramborovými knedlíky. Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Recept mám od švagrové, stejně jako čerstvý rozmarýn, který si sama pěstuje:-)

Komentáře k receptu Pečínka s rozmarýnem a houbovým sósem

Tématické fráze: houbovy sos vepřová pečeně se sosem eta pečínka kuchařka pecínek houboví sos pečinka pečínka eta pečínka eta recepty sos pod vepřovou pečeni pečený králik se sosem veprovy platek s houbovym sosem vepřové s houbovým sosem sos na vepřovou pečeni veprova pecene se sosem a houbami kyta z rozmarynem veprová roláda ze sosem pečínka na česneku s houbami pečeně s rozmarýnem recepty pečínky vepřová kýta rozmarýn