Květákový krém s rukolou
Recept ještě nebyl hodnocenOčištěný květák rozebereme na růžičky. Nařežeme několik větších tenkých plátků, které odložíme stranou a růžičky nasekáme na menší kousky.Cibulky nakrájíme a dáme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Očištěný květák rozebereme na růžičky. Nařežeme několik větších tenkých plátků, které odložíme stranou a růžičky nasekáme na menší kousky.Cibulky nakrájíme a dáme do…
Na oleji lehce do sklovita osmahneme nasekanou cibulku, pak přidáme slaninu nakrájenou na drobné kostičky a vyškvaříme ji. Následně přidáme nasekaný česnek, po chvilce…
Zapneme troubu na 180 °C. Krůtí maso nakrájíme na 3 plátky a přes fólii rozklepeme. Z obou stran osolíme a opepříme. Na každý plátek položený na alobal dáme nakrájenou…
Rozmačkáme kapary a česnek, přidáme posekané bylinky, špetku soli, čerstvě mletý pepř a olej. Promícháme a do této marinády vmícháme okapané mozzarellové kuličky.…
V osolené vodě uvaříme těstoviny, které po scezení promícháme s olivovým olejem.Do mísy dáme pokrájenou rukolu, půlky rajčátek a tuňáka, pak přidáme prochladlé těstoviny…
Lehký letní oběd se zeleninovým salátem doplněný o kuřecí řízečky by jistě potěšil každého. Dozlatova pečené křupavé brambory ještě celý pokrm povýší na delikatesu. Za…
Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.Hlávkový salát omyjeme a nakrájíme na menší proužky, rajčata přepůlíme.Všechny suroviny smícháme lehce dohromady a…
Jednoduchá, netradiční, ale chutná příloha. Kdo nefandí klasickému bramborovému salátu, může vyzkoušet tuto verzi bez majonézy a zeleniny. K vařeným bramborám přidáme…
Příprava slaného koláče nezabere tolik času. Výsledek práce ale bude tím luxusnější, čím více si dáte záležet na náplni. Ricotta s klobásou, rajčaty, navíc s přízdobou…
Letní saláty z ovoce a zeleniny přímo vybízí k experimentům. Kombinace sladkého zralého exotického manga a sušené šunky? Proč ne! S dochucením sladkokyselým balsamico…
Koláč vypadá zdánlivě složitě, ale opak je pravdou. Po upečení vám vznikne naprosto geniální kombinace chuťově ladících komponentů. Červená řepa v kombinaci s obyčejným…
Ideální způsob, jak z obyčejných surovin vykouzlit lahůdku. Smažené sýrovo-šunkové závitky doplňte rukolou, která sice vypadá jako plevel, ale je elixírem zdraví.
Do dvou hlubokých talířů nebo misek rozdělíme omytý a odstředěný salát.Na pánvičce opečeme dokřupava anglickou slaninu nakrájenou na čtverce.Z rukoly a oleje mixérem…
Do studené vody vložíme kuřecí maso, přivedeme k varu, osolíme a vaříme na mírném ohni doměkka.Přibližně 20 minut před konce varu přidáme oloupané brambory pokrájené na…
Teplé a slunečné dny doslova vybízí k odlehčení jídelníčku. Na řadu tak přichází osvěžující saláty plné zeleniny a ovoce. Inspirujte se tímto receptem a připravte si…
Výrazná rukola skvěle vynikne v tomto dobrém salátu. Na rukolu položíme kozí sýr, posypeme piniovými jádry a salát pokapeme medem a balzamikovým krémem, který mu dodá…
Pokud máte suchou cizrnu, je třeba jí přes noc namočit, vyměnit vodu a poté dvě hodiny vařit.Quinou 2-3x spařte vroucí vodou a poté se špetkou soli vařte asi 15 minut v…
Osvěžující rukolový salát s pomerančem přijde vhod nejen jako lehká večeře, ale také jako příloha ke grilovanému masu. Je jen na vás co do salátu přidáte za zeleninu.…
Husté krémové polévky se těší veliké oblibě. Vhod přijdou hlavně v zimním, nebo podzimním období. Vyzkoušejte polévku z kořeněné rukoly s bramborem. Její chuť vás velice…
Klasika která nikdy neomrzí - přesně takové jsou karbanátky z mletého masa. Přidejte do nich čerstvé bylinky a užijte si tak jejich zajímavou chuť. Podávat je můžete…
Křupavé listy polníčku a rukoly obvykle používáme čerstvé do salátů. Můžeme z nich ale připravit i dobrou polévku, která zaujme krásnou zelenou barvou i zajímavou chutí.…
Maso umeleme najemno. Pepř a tymián rozdrtíme v mlýnku na pepř.Do masa přidáme sůl, rozemleté koření, rozetřený česnek, hořčici.Vše rukama dobře propracujeme a rozdělíme…
Pasqualina je italský slaný koláč, který se v Itálii tradičně připravuje na Velikonoce, pochutnat si na něm ovšem můžeme kdykoliv během roku. Náplň připravíme z rukoly,…
Brambory uvaříme ve slupce, necháme chvíli zchladnout, oloupeme a pokrájíme na plátky.Maso nakrájíme na malé kousky.Rukolu omyjeme a osušíme.Připravíme si přeliv -…