Rajská polévka s rýží
Recept ještě nebyl hodnocenOsmahneme slaninu a cibuli. Přidáme pyré, osolíme, opepříme a dusíme.Zalijeme vývarem, přidáme rýži a bazalku a vaříme, než rýže změkne. Podáváme s nastrouhaným sýrem.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Osmahneme slaninu a cibuli. Přidáme pyré, osolíme, opepříme a dusíme.Zalijeme vývarem, přidáme rýži a bazalku a vaříme, než rýže změkne. Podáváme s nastrouhaným sýrem.
Dýni oloupeme, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na kostičky. Poté ji zakápneme olejem a upečeme v troubě doměkka. Třetinu upečené dýně schováme, zbylé dvě třetiny…
Připravte si všechny ingredience.Do horkého woku nalijte olej, přidejte česnek a zasmažte jej.Osmažte vejce.Přisypte cibulku a orestujte jí.Přidejte rýži a zeleninu. Vše…
Krabí tyčinky nakrájíme na kostky.Vše smícháme a dáme vychladit.
Z hlávkovej kapusty oberáme listy - najlepší spôsob: dáme ju do vriacej vody, varíme pár minút, vyberieme, orežeme vrchné listy, znovu dáme do vriacej vody a postup…
Vodu s cukrem svaříme. Ostatní ingredience dáme do velké sklenice (5 l). Zchladlou cukrovou vodou zalijeme, položíme víčko, ale ne na pevno.Po třech týdnech kvašení…
Listy kapusty dáme do vroucí osolené vody na 2 minuty, aby změkly. Vyndáme, necháme okapat a vykrojíme "žebra", které jsou uprostřed, aby se nám listy při balení…
Klasický guláš z kvalitního masa, který je ozvláštněný sýrem a koriandrem. Můžete ho ještě zpestřit přidáním dalších surovin, např. hráškem nebo fazolkou, které vám…
Když je sklizeň paprik v plném proudu, pak je čas připravit oblíbenou klasiku, papriky plněné mletým masem s nasládlou rajskou omáčkou. Ideální přílohou je houskový…
Pod názvem džuveč se skrývá recept inspirovaný bulharskou kuchyní. Jedná se o masové kuličky v omáčce plné zeleniny s rýží. Tento pokrm je plný chuti a opravdu vás…
Uvařenou rýži necháme vychladnout. Dobře se dá využít i zbylá rýže.Pak do ní přidáme jogurt, cukr v množství podle chuti a promícháme.Banán nakrájíme na menší kousky,…
Masové směsi jsou oblíbené pro svoji variabilitu a nenáročnou přípravu. Rýže na mexický způsob, s mletým masem, fazolkami, fazolemi a hráškem, lehce okořeněná kari a…
Pokud už vás nebaví klasická dušená rýže, vyzkoušejte variantu s mraženým hráškem. Hrášek v každém soustu příjemně křupne a dodá další chuť a texturu této oblíbené…
Překvapte své hosty zdravým pohoštěním. Tento nápaditý koláč nepotřebuje ani špetku mouky. Jemný rýžový základ z vajec a sýru nese vrstvu nastrouhané mrkve a tenkých…
Pokud jste rýži nedusili na osmažené cibuli a použijete-li vařenou rýži, tak je vhodné dát ji prohřát na zesklovatěnou cibuli a posléze zlehka vmíchat na kostičky…
Nebudu uvádět hmotnost uvedených ingrediencí, to záleží jen na chuti a množství. Maso naklepeme, nakrájíme na nudličky, smícháme s rozpuštěnou ve vodě škrobovou moučkou…
Jídlo s kořeny v italské kuchyni, jehož název doslova znamená „rýže a hrášek“, je samostatným hlavním chodem. Jeho konzistence by měla být krémová, podobně jako u…
Propláchneme rýži, zalijeme ji vodou, přidáme špetku soli a zakrytou ji pozvolna podusíme doměkka. Vmícháme do ní vanilkový cukr, máslo a dosladíme dle chuti. Zakrytou…
Hrách namočíme, nejlépe přes noc, ale stačí i na několik hodin, rýži propláchneme. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, vhodíme do něj římský kmín (a případně hořčičné…
Špek a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, klobásu na kolečka a papriky na proužky. Špek s klobásou necháme opéct a přidáme cibuli.Po chvíli přidáme papriky a…
Cukety a cibulky nakrájíme na kolečka, papriky na proužky, klobásu na kolečka a vše mírně podusíme na trošce oleje. Osolíme, opepříme, přidáme špetku kari a promícháme s…
Z vykoštěných stehýnek uděláme pěkné a očištěné plátky, které s obou stran okořeníme paprikou, grilovacím kořením a solí. Dle chuti můžeme přidat i pikantnější koření. …
Mrkev nastrouháme. Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme mrkev a chvíli mícháme. Poté přidáme vločky, ostatní zeleninu nakrájenou na drobno, bylinky a zalijeme vodou.…