Pudinková buchta se skořicí
Recept ještě nebyl hodnocenKrásně nadýchaná pudinková buchta, potřená zakysanou smetanou a posypaná mletou skořicí, má příjemně osvěžující chuť a v ústech se krásně rozplyne. Spoustě z nás…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krásně nadýchaná pudinková buchta, potřená zakysanou smetanou a posypaná mletou skořicí, má příjemně osvěžující chuť a v ústech se krásně rozplyne. Spoustě z nás…
Rychlý jablečný koláč potěší svou jednoduchostí i sladkou vůní skořice. Snadné lité těsto se šťavnatými jablky je hotové během chvilky a skvěle se hodí k odpolední kávě…
Jablečná žemlovka patří od nepaměti mezi oblíbená dětská jídla. Při přípravě využijete zbytky pečiva z předešlého dne a kombinace jablečné a tvarohové náplně je…
Polohrubou mouku prosejeme na vál a přidáme špetku soli. Z mouky si uděláme hromádku a na její okraje nastrouháme na slzičkovém struhadle ztuhlý tuk a lehce jej s moukou…
Smícháme suché ingredience.V další míse vyšleháme rozmačkané banány, olej, vejce, mléko a slazení.Do směsi prosejeme suché ingredience a prošleháme.Formu na toustový…
Mezi druhy cukroví, které na Vánoce nesmí na sváteční tabuli chybět, patří křehké ořechové pracny, provoněné skořicí a hřebíčkem. Nenáročné na přípravu, obalené v…
Máte doma přebytek cuket a rádi byste upekli něco sladkého? Tento jednoduchý recept na hrníčkovou cuketovou buchtu se vám na léto bude hodit. Příprava moučníku zabere…
Kdo by neznal mřížkový koláč z křehounkého těsta, pokrytý vrstvou šťavnaté jablečné náplně se skořicí a pudinkem? Tento koláč je ale navíc vylepšený přidanou tvarohovou…
Svíčková podle tatínka je přesně ten druh jídla, které provoní celý dům a vyvolá vzpomínky na nedělní obědy. Poctivý základ z kořenové zeleniny, trpělivé dušení a osobní…
Brusinky a švestky namočíme do vína nebo do slivovice. Játra odblaníme. Na části másla necháme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme očištěná a jemně pokrájená…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Bábovky jsou oblíbeným sladkým pečivem v mnoha domácnostech. Tato, plná máku a vonící skořicí, určitě potěší milovníka poobědových teček ke kávě i sladkých snídaní.…
Nudle uvaříme ve slané vodě podle návodu. Hotové scedíme a necháme okapat.Rozpustíme máslo a krupici opečeme dozlatova. Musíme pořád míchat, aby se nespálila.Když je…
Přestože jde o jednoduchý recept, výsledný koláč chutná skvěle. Vychutnáme si v něm osvědčenou kombinaci tvarohové náplně a švestek, které ochutíme skořicí. Povrch…
Perníčky, vhodné i pro celiaky, jsou téměř k nerozeznání od těch běžných. Můžete je promazat povidly a namočit v čokoládě, nebo dle vaší fantazie nazdobit bílkovou…
Tažený závin, se šťavnatou nádivkou z jablek, ořechů, a rozinek, vám svojí chutí a příjemnou vůní připomene odpoledne u babičky. Hojně pocukrovaný závin zmizí ze stolu…
Ovocné knedlíky vás alespoň na malou chvíli vrátí do dětských let a připomenou léto u babičky. Každá rodina má svůj osvědčený recept, ale zkuste udělat malou změnu a…
Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí.…
Tato jednoduchá buchta na plech je ideálním moučníkem, pokud zrovna nemáte moc času. Suroviny na těsto stačí jen smíchat a vylít na plech. Po upečení perník polijeme…
Už vás nebaví štrúdl jen z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového. Máme pro vás skvělý recept. Těsto je díky jogurtu vláčné, skvěle se s ním pracuje a hodí se pro…
Tradičním cukrovím jsou ořechové pracny, jejichž vůně nám připomene Vánoce u našich babiček. Mají jemnou oříškovou chuť a na sváteční tabuli se po nich doslova zapráší.…
Zakoupíme štramberské uši. Uvaříme hustější pudink a necháme vychladnout. Postupně plníme ucho. Nejdříve pudinkem, pak ovocem, ozdobíme šlehačkou, šlehačku mletou…