Americký mrkvový dort se smetanovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenMrkvový dort je, dá se říci, jedním ze symbolů sladkého pečení v Americe. Přitom je z mrkve, která je víc než doma i u nás. Inspirujte se tímto receptem a připravte na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkvový dort je, dá se říci, jedním ze symbolů sladkého pečení v Americe. Přitom je z mrkve, která je víc než doma i u nás. Inspirujte se tímto receptem a připravte na…
Jednoduché a rychlé jogurtové těsto, ze kterého připravíte jak sladký, skořicí provoněný závin s jablky, tak slanou variantu se šunkou a sýrem. Milovníci sladkého i…
Recept na jeden z nejznámějších koláčů, který k nám doputoval až z anglicky mluvících zemí. V průběhu let u nás zdomácněl a jedno je jisté, s tímto jablečným koláčem se…
Klasický rýžový nákyp znají skoro všichni, ale slyšeli jste už o variantě z ovesných vloček? Takzvaný vločkovec, třeba s jablky, rozinkami a skořicí, je dokonalý…
Kuřecí stehna patří mezi ty šťavnatější části kuřecího masa. Po jejich očištění a vykostění je naložíme do marinády z oleje, medu, sójové omáčky s chutí medu a špetky…
Dukátové buchtičky jsou vzpomínkou na dětství. Tyto jsou ale zcela jiné. Krájená roláda plněná skořicí a rozinkami pečená jako buchty a na talíři zalitá pudinkem, dává…
Rafinovaně lahodný recept využívající jablka. Nejběžnější ovoce, které lze sehnat. Jablka ve spojení s pudinkovou vrstvou vytvoří šťavnatý zákusek, který i moc pěkně…
Kynuté moravské koláče můžete připravit i bez složitého vážení surovin, stačí je odměřit hrníčky. Těsto, do kterého je přidaná smetana ke šlehání, je pružné a dobře se s…
Nekynuté koláčky z těsta se strouhanou mrkví voní po skořici, povidlech a perníkovém koření. Trocha práce za tu dobrotu rozhodně stojí, navíc budou i vítaným pohoštěním…
Mrkvový dort může být zlatým hřebem velikonočního slavnostního stolu. Mrkev v těstě mu dodává vláčnost. Je plný dobrot, promazaný a dozdobený lehkým krémem z mascarpone…
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trocha strouhaného perníku. Výborně se…
Variací na ovocné knedlíky známe nepřeberné množství, zkuste ale třeba tyto z tvarohového těsta. Hotové nadýchané knedlíky s meruňkami podáváme posypané mletým cukrem…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Majolka v této bábovce částečně nahrazuje tuk a částečně vejce. Je kyprá, voňavá a majolka jí dává hezkou nažloutlou barvu. Jako obměnu můžeme místo kakaa část těsta…
Legendární moučník spojený historicky s pražskými kavárnami a cukrárnami 30 let minulého století. Odtud si nese i pojmenování. Příprava vypadá na první pohled složitě,…
Ideální podzimní koláč plný jablek a s vůní skořice. Pokud máte více času, ušlehejte z bílků sníh, který přidáte k těstu a náplni, koláč je pak ještě nadýchanější.…
Buchty nemusí být jen s mákem či tvarohem. Použijte ovoce, kterého je na podzim spousty, například švestky. Jejich sezóna je v plném proudu, tak z nich vykouzlete chutný…
Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Krásně nadýchaná pudinková buchta, potřená zakysanou smetanou a posypaná mletou skořicí, má příjemně osvěžující chuť a v ústech se krásně rozplyne. Spoustě z nás…
Šťavnatá jablka zasypaná skořicí a ořechy tentokrát na plech dáváme jako první, jsou základ pro obrácený koláč. Na ně pak vlijeme těsto s hrubou moukou. Upečený jej ale…
Nějakou výbornou sladkostí, doma upečenou, nepohrdne žádný z nás. I kdyby to byla drobnost jen na jedno, dvě kousnutí. Právě takové jsou tyto šneky - skořicí lákavě…
Františky, známější pod názvem Švýcarky, jsou oblíbeným kynutým pečivem. Jejich příjemná skořicová chuť a postupně se odlupující těsto vás určitě dostane. Záleží jen na…
Františky, známější pod názvem Švýcarky, jsou oblíbeným kynutým pečivem. Jejich příjemná skořicová chuť a postupně se odlupující těsto vás určitě dostane. Záleží jen na…