Jáhlová kaše
Recept ještě nebyl hodnocenHledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše je výbornou volbou. Stačí ji doplnit ovocem, rozinkami a posypat mletou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hledáte inspiraci na snídani, která vás zasytí a dodá energii na celé dopoledne? Jáhlová kaše je výbornou volbou. Stačí ji doplnit ovocem, rozinkami a posypat mletou…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny.Mouku prosijeme s kořením, solí a kypřidlem.Do másla vmícháme vejce a mouku. Rychle a lehce spojíme v těsto. Já jsem musela ještě…
Maková náplň provoněná skořicí, hřebíčkem a rumem spojuje tradiční chuť máku s jemností jogurtu. Sladké rozinky ji příjemně zjemní a vytvoří lahodnou směs, která se…
S majonézou se dá kouzlit různými způsoby, dokonce i při pečení sladkých pokrmů. Důkazem je tento recept na majonézové koláčky, které se připravují bez kynutí a určitě…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
S každým soustem tohoto rýžového nákypu se vrátíte do dětství a vzpomenete si na maminku. Sladká rýže zapečená s jablky, brusinkami a tvarohem chutná skvěle teplá i po…
Díky dozlatova upečenému tenkému těstu s bohatou náplní jsou kynuté valašské frgály oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte je upéct s výbornou hruškovou náplní ovoněnou…
Mouky nasypeme do mísy, přidáme citronovou kůru, sůl, vanilkový cukr a vše promícháme. Uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobíme droždí a přidáme…
Banány patří mezi jedny z nejoblíbenějších druhů ovoce. Postupně jak banán dozrává, škrob se přeměňuje na cukr. Proto ho můžete použít místo mouky i místo cukru do…
Může snad existovat jednodušší recept na výborný moučník než je tento hrníčkový perník? Pár surovin, jedna mísa a hrneček, stačí vše zamíchat a upéct. Přípravu můžete…
Receptů na svatomartinské rohlíčky je spousta. My pro vás máme recept, jehož příprava těsta je jednoduchá. Těsto je dokonale křehké, nemusí kynout a zvládne jej i úplný…
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu necháme v dostatečném předstihu předehřát na 175 °C.Vejce s cukrem ušleháme do pěny a poté…
Bábovka s jablky je šťavnatá, ovoněná skořicí a nádherně mramorovaná díky kakau. Namísto vajec jsou v tomto receptu použity banány a jablka. Připravte si tento vláčný…
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Stačí vám vanička tvarohu, trochu mouky a pár jablek abyste měli do hodiny hotový efektně vypadající překládaný štrůdl. Ochucení náplně je čistě na vás, ale jablka si se…
Františky, známější pod názvem Švýcarky, jsou oblíbeným kynutým pečivem. Jejich příjemná skořicová chuť a postupně se odlupující těsto vás určitě dostane. Záleží jen na…
Františky, známější pod názvem Švýcarky, jsou oblíbeným kynutým pečivem. Jejich příjemná skořicová chuť a postupně se odlupující těsto vás určitě dostane. Záleží jen na…
Na vál nasypeme mouku. Já jsem namíchala třetinu Schär mix B a 2/3 Doves Farm bílá chlebová)Do mouky nastrouháme máslo, vyklopíme tvaroh, přidáme sůl, vajíčko, ocet a…
Výborný závin plněný pudinkem a jablky na vás čeká v tomto receptu. Moučník, který můžete během hodiny servírovat návštěvě či rodině. Stačí mít doma listové těsto,…
Voňavý koláč s jablky je lahodný dezert, který spojuje jemné a křehké těsto se šťavnatými jablky. Tento velice jednoduchý koláč vám zpříjemní podzimní dny, kdy jsou…
Jednoduchý ovocný moučník nevšedního vzhledu, který vám jistě zachutná. Příjemnou chuť jablek či hrušek doladí skořice a také podmáslí, které těsto zjemní a zvláční.…
Ať už se chystáte na knedlíky či lívance, jistě vám přijde vhod ovocná omáčka, kterou hojně používaly naše babičky. Řeč je o tradičním žahouru, nejčastěji připraveném z…