Strakonické "štrúdle"
Recept ještě nebyl hodnocenJablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablečný závin sice pochází z Rakouska-Uherska, ale u nás je jako doma. Voňavý štrúdl peče každá rodina podle svého léty prověřeného receptu. Svůj osvědčený recept mají…
Vše spolu dobře promícháme.Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo na menší plech. Je trochu tužší, tak se toho nelekněte.Pečeme asi 40-50 minut při 180°C.
Pro nadcházející cuketovou sezónu, na kterou se všichni již netrpělivě těšíme, vám přinášíme recept na vláčnou cuketovou buchtu vonící kokosem, rumem a čokoládou. Do…
Francouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu…
Těsto podle tohoto jednoduchého receptu vám pomůže vypracovat i domácí pekárna a je jen na vás, jestli z něj usmažíte koblihy, vdolky nebo šišky. Ty jsou vynikající…
Do první misky dáme všechny sypké suroviny a promícháme. Do druhé misky dáme tekuté suroviny, které rozšleháme a pak vmícháme do sypkých surovin.Na plech dáme pečící…
Jablečné moučníky jsou oblíbené hlavně u dětí. Tuto variantu populárních hraběnčiných řezů si jistě oblíbíte. Kombinace křehkého máslové těsta s jablíčky a sladkým…
Jednoduchá výborná buchta, která voní skořicí a povidla dodají vláčnost. Je rychlá, vše jen smícháme a pečeme. Skvěle se hodí k nedělní kávě, nebo na svačinu. Poléváme…
Tvaroh ušleháme s cukrem, mlékem a žloutky, pak přidáme sníh z bílků.V mléce rozšleháme žloutky a namáčíme do nich nakrájenou vánočku. (z vánočky je žemlovka ještě…
Všechno smíchat, vypracovat těsto. Nalejeme na vymaštěný a vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě. Pečeme cca 25 minut dle trouby. Po vychladnutí nalejeme polevu a…
Bábovka, dříve známá jen jako forma na pečení, patří k tradičním moučníkům české kuchyně. Z dětství si ji jistě vybavíte jako sladkou tečku po nedělním obědě u babičky.…
Každá pekařka má svůj oblíbený a k dokonalosti dovedený recept na voňavé perníčky. Ale snad všechny recepty mají jedno společné, a to, aby byly perníčky ihned měkké. V…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 170 °C.Všechny suroviny na těsto dáme do mísy (nejprve…
Těsto: do mísy kuchyňského robotu nalijeme teplou vodu, přidáme 1 PL krupicového cukru a rozdrobíme droždí. Promícháme a necháme stát cca 10 minut, dokud droždí nezačne …
Ze skandinávských zemích pochází oblíbená sládka pochoutka z kynutého těsta. Řeč je o lahodných skořicových šnecích, které vás nalákají svojí příjemnou vůní. Tyto vláčné…
Pokud jste v oblasti pečení začátečníci, ideálním moučníkem pro vás jsou právě muffiny. Vláčné medové muffiny s rozinkami a nastrouhanými jablky budou do půlhodiny na…
Makovec je ze všech makových receptů nejoblíbenější a jeho příprava nejjednodušší. Naše milované makové moučníky sklízejí u nás obdiv, ale ve světě pozdvižení, neboť v…
Hustá povidla rozmícháme s troškou rumu tak, aby se dala na těsto dobře mazat.Pro lepší vůni přidáme malinko mleté skořice, vanilkového cukru, strouhané citronové kůry a…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Tento koláč se objevuje v různých obměnách. Autorka ho sem přidala pro ty z vás, kteří mají stejně jako ona rádi, když je plech využitý do posledního kousku. Chuť…
Kynuté záviny se těší velké oblibě, i když jsou pracnější a časově náročnější. Až ochutnáte první kousek nadýchaného, jemného a dozlatova upečeného závinu, plného voňavé…
Mouku prosejeme na vál. Přidáme tvaroh, žloutky a všechny zbývající suroviny. Zpracujeme hladké, nelepivé těsto.Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme na tenký plát.…
Jednoduchý a rychlý recept na štrúdl. Když nastane sezóna jablek, štrúdly jsou jasnou volbou. Tyto moučníky s tenkou vrstvou těsta a bohatou, šťavnatou náplní jsou…
Obrácený jablečný koláč už patří mezi klasické moučníky, nic překvapivého. Ale co když ho po upečení znovu obrátíme a doplníme pudinkovým krémem a strouhanou čokoládou?…