Práškový štrúdl
Recept ještě nebyl hodnocenUmícháme cukr, vejce a tuk.Pak přidejte mouku a prášek do pečiva. Z těsta jsou 4 štrůdle.Těsto rozválejte a dejte na něj jablka.Posypte skořící, cukrem a vlašskými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Umícháme cukr, vejce a tuk.Pak přidejte mouku a prášek do pečiva. Z těsta jsou 4 štrůdle.Těsto rozválejte a dejte na něj jablka.Posypte skořící, cukrem a vlašskými…
V míse smícháme všechny sypké ingredience - mouky, cukr, kypřící prášek, sůl, vanilku a skořici.Ve druhé míse rozmačkáme banány a přidáme všechny tekuté přísady - rum,…
Veškerou zeleninu nakrájíme na drobno, rajčata nejprve zbavíme slupky. Rozehřejeme máslo, přidáme maso a ze všech stran jej orestujeme dozlatova. Poté maso vyjmeme…
Do mísy vsypeme krupičku, cukr, sůl, prášek do pečiva, skořici, prosáté kakao a suchou směs zamícháme. Přidáme vejce a pomocí ručního šlehače zamícháme. Přidáme nahrubo…
Ve sklenici s trochou vody rozmícháme lžíci chia semínek a necháme je v lednici nabobtnat.Do hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, lžíci medu a amarant. Vaříme cca…
Všechny suroviny na těsto zpracujeme. Vznikne krásné a vláčné těsto, které se ani při válení netrhá. Pokud se těsto příliš lepí, přidáme ještě trochu mouky.Jablka…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a dáme na olej. Když začne hnědnout, přidáme okořeněné maso, nakrájené na proužky. Orestujeme, podlijeme a dusíme doměka. Nakonec…
Nejdříve si uvaříme suroviny na náplň a necháme vystydnout.Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a dobře propracujeme. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu mléka.…
Troubu předehřejeme na 220°C. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.Listové těsto rozdělíme rádlem nebo nožem na stejné díly. Jednotlivé díly posypeme mletými mandlemi …
Jablko nakrájíme na malé kousíčky, rohlíky na kostky. Vejce prošleháme se smetanou, cukrem, solí, skořicí, rozinkami a soli.Přidáme jablka a rohlíky. Lehce promícháme a…
Dáme si předehřát troubu na 170 °C, pečeme bez horkovzduchu. Nebo s horkovzduchem na 160 °C. Máslo si vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme skořici, hřebíček a kůru,…
Kachní prsa, která jsme nechali ohřát na pokojovou teplotu, omyjeme, osušíme, kůži pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme a opepříme. Pánev bez tuku rozpálíme, kachní…
Najprv pripravíme vanilkovú omáčku. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a metličkou za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Omáčka nebude hustá, má byť…
Najprv pripravíme vanilkovú omáčku. Na masle speníme múku, zalejeme mliekom a metličkou za stáleho miešania rozvaríme na hladkú omáčku. Omáčka nebude hustá, má byť…
Křehké sušenky s ovesnými vločkami, ořechy a medem voní skořicí a máslem. Připravené jsou za pár minut a přijdou k chuti nejenom k odpolednímu šálku kávy, ale také třeba…
Jablká zbavíme jaderníkov a nahrubo nastrúhame (nešúpeme).Všetky prísady na cesto dobre vareškou premiešame.Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech. Pečieme na…
Postup na drobenku: všechny suroviny smícháme dohromady, a utvoříme drobenku, která musí zůstat sypká. Těsto: nejdříve připravíme kvásek - do misky rozdrobíme droždí…
Jazyky dejte vařit do studené vody mimo posledních 3 surovin. Vařte do měkka. Na posledních 15 minut přidejte česnek a čerstvé čili.Zchladlé jazyky oloupejte, očistěte a…
Šleháme žloutky s cukrem, přidáváme postupně teplou vodu, šleháme do hustější hmoty. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a ořechy. Nakonec lehce vmícháme sníh z…
Piškot: Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva, jedlou sodu, vanilkový cukr, skořici a sůl. Mrkev si očistíme a najemno nastrouháme. Ořechy najemno nasekáme.…
Výborné dortíčky s piškotem jsou sice pracnější na přípravu, ale ta vůně medu, kávy a ořechů je neodolatelná. Ať je připravíte na Vánoce jako luxusnější cukroví, nebo…
Perníčky neodmyslitelně patří k vánočnímu období. Tradiční receptura si žádá pečení s dostatečným předstihem, aby perníčky stihly změknout. S tímto receptem ale budou…
Hrušky jsou často opomíjeným ovocem. Je to velká škoda, protože hrušky jsou zkrátka báječné ovoce. Mají vynikající chuť, která se hodí do mnoha dezertů a navíc jsou…
Jednoduché a velice dobré jsou čokoládové kuličky s prachem z lyofilizovaných malin. Mohou být skvělým domácím mlsáním a stejně dobrou službu vykonají jako komponenty…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 24. 5. 2024 16:18
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Přidáno 24. 5. 2024 09:00