Rychlá pudinková buchta
Recept ještě nebyl hodnocenJe dezertem pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na něčem sladkém a rychlém. Díky použití základních surovin, které má většina z nás běžně doma, ji zvládnete připravit…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Je dezertem pro všechny, kteří si chtějí pochutnat na něčem sladkém a rychlém. Díky použití základních surovin, které má většina z nás běžně doma, ji zvládnete připravit…
Nadýchané těsto z kefíru, lahodná tvarohová náplň a poctivá švestková povidla – to jsou koláčky, které voní domovem. Jsou rychlé na přípravu, krásně vláčné i druhý den a…
Nadýchané těsto z kefíru, lahodná tvarohová náplň a poctivá švestková povidla – to jsou koláčky, které voní domovem. Jsou rychlé na přípravu, krásně vláčné i druhý den a…
Crumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se…
Receptů z cukety existuje nepřeberné množství. Kromě slaných pokrmů ji můžete využít i do moučníků. V těstě se postará o potřebnou vláčnost, a tak jsou buchty s cuketou…
Nejen ovoce, ale i zelenina, jako třeba cuketa může skvěle fungovat ve sladkém moučníku. Vyzkoušejte tento recept na Míša řezy s cuketou v korpusu, lehkým tvarohovým…
Jemné, nadýchané, plněné lahodným tvarohem. Ať už je připravíte na nedělní odpoledne ke kávě, nebo jako sladkou tečku k rodinnému obědu, jejich vláčné těsto a svěží…
Vláčný hrníčkový koláč pro všední den, doplněný osvěžujícím tvarohovým krémem. Je rychlý, nedusivý, těsto je na velký plech, takže pokud potřebujete upéct moučník pro…
Ať už jako výslužka pro koledníky nebo pohoštění na stůl, jsou tato velikonoční kuřátka skvělým nápadem. Z perníkového těsta vykrojíme tvary, které po upečení barevně…
Borůvky ve spojení s máslovým drobenkovým těstem tvoří dokonalou harmonii chutí. Tento lákavý koláč si zamiluje celá rodina. Příprava je jednoduchá a výsledek potěší i…
Knedlíky, neboli blbouny, vaříme nejčastěji v letní sezoně, kdy nám dozrává ovoce. Můžeme tak použít meruňky, jahody, ostružiny nebo borůvky. K plněným knedlíkům pak…
Možná máte na zahradě letní jablíčka, kterým letošní počasí příliš nesvědčí, a rychle se kazí. Přebytky jablíček a klidně i "padavek" skvěle využijete třeba do tohoto…
Voňavý jablečný štrůdl je klenot naší kuchyně. Existují varianty z kynutého, taženého i listového těsta. V tomto receptu jej připravíme z těsta s přídavkem bílého…
Šťavnatý jablečný základ doplněný hedvábnou polevou z čokolády a smetany vytváří moučník, který zaujme na první pohled i ochutnání. Jednoduchý recept, se kterým…
Listové těsto plněné nadýchanou směsí tvarohu a jablek vytváří lehký a voňavý moučník, který je hotový během chvilky. Skvělý ke kávě, na svačinu i jako rychlý dezert pro…
Podzim už klepe na dveře a na stromech dozrávají jablka. Připravte si z nich výborný jablečný koláč se skořicí. Má jemnou máslovou chuť a jablkům v něm společnost dělají…
Tartaletky s jablky a karamelem jsou malé sladké potěšení, které spojuje křehký základ, jemný tvaroh a šťavnatá jablka se skořicí. Sladký karamel a čerstvá meduňka jim…
Rychlé a lahodné koláčky, kde se sladká jablka snoubí s křupavým listovým těstem. Ideální pro nečekanou návštěvu, rychlé pohoštění ke kávě, nebo jako malý dezert do…
Voňavé a jemné, prostě takové, jaké si je pamatujeme z dětství. Těsto je vláčné a náplň krásně voní skořicí. Tentokrát ale bez lepku, takže si je může bez obav dopřát…
Křehké máslové těsto, šťavnatá jablka a špetka skořice – klasický americký Apple Pie, který provoní celý domov. Jednoduchý recept, dokonalý výsledek.
Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny a ochutíme citronovou kůrou a za stálého tření přidáme kakao, jablka nastrouhané na struhadle, mouku s práškem do pečiva a mléko.…
Vlažné mléko smícháme ve vyšším hrnci nebo míse s rumem, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a droždím. Přisypeme mouku, vše řádně promícháme v hladké těsto, hutnější než…
Duly papierovou utierkou zbavíme chĺpkov, očistíme od šupy (prípadne aj so šupou - kto ako chce, beztak budeme mixovať), pokrájame a nakrájané dáme variť do vody. Varíme…
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…