Květákový nákyp s anglickou slaninou
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták uvaříme v osolené vodě.Měkký květák rozmačkáme, přidáme žloutky, mouku, sůl a pepř, nasekanou petrželku nebo pažitku, rozpuštěné máslo a přidáme osmaženou cibuli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák uvaříme v osolené vodě.Měkký květák rozmačkáme, přidáme žloutky, mouku, sůl a pepř, nasekanou petrželku nebo pažitku, rozpuštěné máslo a přidáme osmaženou cibuli…
Pekáček si mírně vymažeme máslem a poklademe jej cibulí a polovinou anglické slaniny. Na slaninu dáme ještě zmrzlé rybí filety-(nemusí to být kostky), osolíme z obou…
Brambory uvařené ve slupce, oloupané a vychlazené nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky. Na oleji opečeme cibuli a slaninu do křupava. Před…
Na dno vymazaného pekáče poklademe nakrájené oloupané brambory, na ně dáme vrstvu nakrájeného květáku smíchaného s anglickou slaminou, posypeme sýrem a dáme další…
Droždí rozdrobíme do 50 ml vlažné vody a promícháme s cukrem. Kvásek necháme vykynout na teplém místě. Mouku smícháme se solí a prosejeme do mísy. Přidáme vzešlý kvásek…
Nachystáme si zapékací skleněnou formu nebo pekáček a vymažeme si to hrubě máslem - nešetříme!! ( Skleněná forma je lepší.) Kuřecí prsa si rozkrojíme na 4 řízky a lehce…
Nejdříve si připravíme nádivku ze shora uvedených surovin a dáme ji na hodinu vychladit. Maso z králíka trochu naklepeme, osolíme, přidáme trochu sušeného zázvoru a…
Kuřecí řízky opatrně rozkrojíme "na motýla" (vznikne krásný velký řízek na závitek) a dáme pozor, abychom je neprořízli. Poté opatrně naklepeme, po obou stranách osolíme…
Oloupané cibule pokrájíme na klínky, slaninu na nudličky či kostičky a na trošce oleje smažíme za občasného promíchání do zesklovatění cibule.Pak přidáme lístky tymiánu …
Ve vodě rozpustíme cukr a rozdrolíme droždí a necháme chvilku vzejít kvásek. V mouce rozmícháme sůl, přidáme rozpuštěný tuk a vmícháme kvásek. Zpracujeme těsto a…
Nejprve nakrájíme slaninu na kostičky. Na trošce másla ji vypečeme do křupava. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou jarní cibuli, která se bude…
Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme a přidáme máslo. Vše dáme na plech a rozprostřeme.Očištěný květák nakrájíme na plátky a…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nasekaný česnek, nakrájenou slaninu, orestujeme a přidáme očištěná játra. Opeříme a přidáme nakrájenou kapii a chilli…
Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky a zelí na proužky. Jednu cibuli zpěníme na kousku sádla a přidáme hlávkové zelí. Osolíme, posypeme kmínem a lehce…
Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a hořčicí.Na maso položíme plátek nebo špalíček anglické slaniny a nivu.Závitky pevně svineme,…
Jestli patříte mezi milovníky sýru, tak je tato pomazánka pro vás jak stvořená. Připravit ji můžete při jakékoliv příležitosti, ať už slavnostní a nebo jen tak, když…
Se zapečenými bramborami snad nikdy nešlápnete vedle. Tenké plátky brambor jsou proloženy mletým masem, slaninou, vajíčkem a cibulí. Na závěr pečení pak nahoru brambor…
Šťavnatému plátku vepřové krkovice odolá opravdu málokdo. Navíc když ji zapečete se směsí slaniny a eidamu, její chuť pak bude o to zajímavější. Skvěle ji doplní třeba…
Z tohoto těsta můžete smažit malé placičky, jako přílohu k obědu, nebo velké k samostatné večeři. Přidaná slanina, nebo jiná pokrájená uzenina, chuť domácích bramboráčků…
Kuřecí maso se krásně snoubí s chutí čerstvých rajčat a roztaveným sýrem. Tento recept je ideální volbou pro rychlou večeři či oběd, kdy chcete připravit něco chutného a…
Ražniči na plechu je skvělým způsobem, jak si užít lahodnou směs masových a zeleninových kousků s minimálním úsilím. Stačí připravit ingredience, navrstvit je na plech,…
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu. Má specifickou chuť i texturu, proto jí vyhovuje i intenzivní voňavé koření. Prsa divoké kachny jsou v úpravě sous-vide opravdová…
Kostky uvařených brambor ve smetanové omáčce se slaninou a cibulkou, provoněné koprem, podáváme s vařeným vejcem a uzeným masem. Pokrm vzdáleně připomíná mléčnou polévku…