Listové košíčky se zeleninou a sýrem
Recept ještě nebyl hodnocenSlané košíčky jsou skvělé jako pohoštění na večírek, hodí se i jako svačina na cesty. Díky listovému těstu je příprava velmi snadná. Stačí ho naplnit vařenou brokolicí a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slané košíčky jsou skvělé jako pohoštění na večírek, hodí se i jako svačina na cesty. Díky listovému těstu je příprava velmi snadná. Stačí ho naplnit vařenou brokolicí a…
Zelníky jsou obdobou bramboráků, pouze za použití kysaného zelí. Jsou neméně dobré a v tomto receptu také ozvláštněny o slaninku a olomoucké tvarůžky. Nezaměnitelná chuť…
Těstoviny carbonara, pocházející z okolí Říma, nejsou náročné na přípravu ani na použité suroviny. Smetana, parmezán, slanina a vejce jsou součástí lahodného a vydatného…
Místo tradičního bramborového těsta využívá jednodušší suroviny, díky kterým je příprava rychlejší, ale chuť zůstává lahodná. V kombinaci s brynzou a slaninou vytvoří…
S kupovanými gnocchi můžete udělat spoustu parády, stačí je orestovat se slaninkou a česnekem na pánvi a přidat na kolečka nakrájený pórek. Na talíři posypte sekanou…
Losos, smetana, česnek a špenát se skvěle doplňují. Přidejte ještě kousky slaniny a cherry rajčátek a získáte výbornou a rychlou večeři. S uvařenými těstovinami je to…
Kombinace šťavnatého kuřecího masa, pikantního kysaného zelí a výrazného koření vytváří jídlo, které potěší milovníky tradiční domácí kuchyně i ty, kdo hledají něco…
Spojení slané chuti masa a sladké chuti švestek je vskutku lahodné. Přesvědčit se o tom můžete s pomocí tohoto snadného receptu. Pro rodinu tak připravíte chutný oběd z…
Nenáročnou krémovou polévku připravíme z konzervovaného hrášku. Ten povaříme s bramborami, rozmixujeme dohladka a zjemníme sladkou smetanou. Navíc při servírování…
Grilované rybí souvlaki přinese na váš stůl svěží středomořskou atmosféru. Jemná citronová marináda s koprem podtrhne chuť ryby, která se na grilu s bramborami a…
Klasika české kuchyně, která vyniká svou výraznou chutí a vydatností. Šťavnatá klobása s jemným vínovým nádechem se skvěle doplňuje s kysaným zelím a vláčnými brambory,…
Dýňové placičky s goudou a slaninou si oblíbíte natolik, že je budete dělat stále dokola. Jsou totiž tak křupavé a lahodné, že se budete muset snažit, aby na vás nějaké…
Zvěřina neodmyslitelně patří k podzimu a pečená bažantí stehna jsou jedním z nejlahodnějších pokrmů. Jemné, lehce nasládlé maso získává při pečení se slaninou a…
Brambory omyjeme kartáčkem a necháme je oschnout.Pak do 4/5 nakrojíme každou bramboru, mezery 3-4 mm, do řezu vložíme kousek slaniny. Takto uděláme všechny brambory,…
Nejdříve usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Vychladlou vmícháme do mletého masa, přidáme ostatní uvedené ingredience a směs propracujeme.Z masové směsi vytvoříme …
Kotlety lehce naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme. Zprudka orestujeme na oleji z obou stran a vyjmeme je.Na každý kus masa nastrouháme nivu, překryjeme…
Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky a to tak, že otáčíme několikrát ve stejném směru a poté odstřihneme (z toho jsem měla trochu strach, ale bylo to v pohodě).Každou…
Klobásu nakrájíme na tenké plátky, na suché pánvi ji opečeme a vyjmeme. Na pánvi rozehřejeme olej, a na kousky nakrájenou anglickou slaninu , přidáme oloupanou a drobně…
Na pánvi osmahneme do zlatova na drobno nakrájenou cibulku, přidáme česnek, játýrka, koření, orestujeme podlíjeme vínem a smetanou, krátce povaříme a ještě horké…
Sušené houby namočíme do studené vody a necháme krátce louhovat. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na proužky a dáme na sucho opéct do…
Maso nechame zatahnout na olji, osolíme, opepříme. Maso výjmeme. Do výpeku dáme orestovat angl. slaninu s cibulkou. Přidáme mraženou směs pod svíčkovo, nastrouhanou…
Kotlety naklepeme a okraje nařízneme. Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a dáme na pánev do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách nejdříve prudce, pak…
Sušenou bazalku si nasypeme na talířek a přidáme špetku soli. Každou kuličku sýru v tom lehce obalíme a zatočíme do slaniny. Spíchneme párátkem. Dáváme do rozpáleného…
Do pekáče si dáme rozkrájené máslo, na něj poskládáme anglickou slaninu a na ní položíme kuře(dala jsem rozporcované)které potřeme kouskem másla, osolíme a opepříme a…