Houbová omáčka od Daniely
Recept ještě nebyl hodnocenKombinace hřibů a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s hříbky je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kombinace hřibů a smetany nikdy nezklame. Hedvábně krémová smetanová omáčka s hříbky je zahuštěná šlehačkou a provoněná spoustou másla. Podáváme ji nejlépe s knedlíkem,…
Kuřecí nudličky na kari jsou rychlý a voňavý pokrm inspirovaný exotickou kuchyní, který vyniká svou jemně pikantní chutí a krémovou omáčkou. Křehké kuřecí maso opečené…
Maso dám do pekáčku, na to nakrájenou zeleninu, když jí mám málo, přidám i mraženou. Chce to hodně zeleniny. Na to nakrájím cibulku nadrobno, přidám 2 Halali, zaliji…
Kuřecí stehenní řízky (pokud možno i s kůží), očistíme a nakrájíme na velikost soust. Maso osolíme, poprášíme paprikou a nakonec škrobem nebo hladkou moukou. V hluboké…
Těstoviny uděláme domácí nebo uvaříme podle návodu na obalu.Česnek a chilli papričku nasekáme. Rozpálíme pánev s olivovým olejem dáme česnek, papričku a krevety smažíme…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Toto těsto na langoše je skvělé, protože vydrží až týden v lednici. Můžeme ho tedy připravit předem a odebírat po částech podle potřeby. Díky kynutí v lednici se těsto…
Lišky díky své specifické chuti patří k velmi oblíbeným druhům hub. V této omáčce jejich chuť dobře vynikne v kombinaci s česnekem a vínem. Omáčka se skvěle hodí k…
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
Máte rádi risotto, ale na to pravé krémové z Itálie si netroufáte? Vyzkoušejte smetanové rizoto podle našeho receptu, které je díky kari koření jemně pikantní. Použít…
Krémová dýňová polévka je klasika, která nám zpříjemňuje podzimní dny. Tentokrát ji připravíme z pečené dýně, kterou upečeme spolu s jablky a česnekem. Polévku můžeme…
Paštika je nejen svačinovou klasikou, můžete ji využít jako skvělý předkrm. Obsahuje krom jater i pečené maso, a navíc je celá zabalená ve špeku a slanině. V kombinaci s…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Cheesecake získal v našich domácnostech za poslední léta na popularitě. Kombinací příchutí existuje nespočet. Tento recept vám nabízí po citronech svěží chuť a díky…
Bílá jemná omáčka vonící koprem patří mezi klasiku české kuchyně. Připravíme ji z bešamelového základu, do kterého nalijeme naložený kopr i s nálevem a smetanu. Omáčku…
Smažené skořicové kousky se při přípravě sice koupou v oleji, ale ve finále vůbec nejsou mastné. Churros jsou křehké, voňavé, chutnají skvěle k silné kávě i horké…
Díl vepřové plece opláchneme a nakrájíme přes vlákno plátky o příslušné hmotnosti. Plátky rozklepeme doširoka a do středu položíme propláchnuté, okapané a překrájené…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
Jemné kuřecí maso s houbovou smetanovou omáčkou je milovaná klasika napříč generacemi. Vyzkoušejte ho připravit a podávat s dobře připravenými šťouchanými bramborami.…
Čokoládové dorty získávají čím dál tím větší oblibu. Často se také kombinují se zdravím prospěšným tvarohem, který zde tvoří podstatnou část moučníku. Čokoláda svou…
Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným…
Naše babičky vařily slepice, my vaříme kuřata. V každém případě vám tohle jídlo udělá zaručeně dobře. S přehledem ho můžete zařadit do rychlé a skromné kuchyně. Expresní…
Hustá bramborová polévka s fazolemi, zjemněná sladkou smetanou, je příjemné sytá. Použití konzervovaných fazolí přípravu polévky velice zrychlí a tak ji můžete mít na…
Tradiční polévka s kysaným zelím, slaninou, bramborami a cibulí nám možná připomene dětství u babičky. Úplně nejlepší je s domácím zelím. Couračku zahustíme máslovou…