Churros podle Maršálka
Recept ještě nebyl hodnocenSmažené skořicové kousky se při přípravě sice koupou v oleji, ale ve finále vůbec nejsou mastné. Churros jsou křehké, voňavé, chutnají skvěle k silné kávě i horké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smažené skořicové kousky se při přípravě sice koupou v oleji, ale ve finále vůbec nejsou mastné. Churros jsou křehké, voňavé, chutnají skvěle k silné kávě i horké…
První si připravte krém. Mléko s máslem a vydlabanou vanilkou zahřejte na 80 ˚C. Žloutky prošlehejte s cukrem a škrobem. Do žloutků vlejte horké mléko a prošlehejte…
Panna cotta je výborný a oblíbený smetanový nepečený dezert. Smetanu s vanilkou a cukrem stačí přivést k varu a poté do ní rozmíchat želatinu. Malinová omáčka s červeným…
Velikonoční svátky jsou neodmyslitelně spojeny s vajíčky. Využijte těch natvrdo uvařených a připravte rodině něco jiného než klasickou vajíčkovou pomazánku. Určitě…
Ragú je pokrm, který vznikl ve Francii a v naší verzi chutná báječně. Orestované kousky kuřecího masa, dušené s cibulí a paprikou, dochucené houbami i jarní cibulkou a…
Snadný a chutný pokrm hotový během pár chvil. Přesně to jsou zapečené plněné žampiony. V jejich kloboučcích se skrývá náplň ze smetany, sýra a šunky. Vše dochutí…
S příchodem teplejšího letního počasí zařazujeme do našeho jídelníčku lehčí pokrmy, které jsou také rychlé na přípravu. Uvařte chutné penne s lososem, špenátem a…
Máte rádi risotto, ale na to pravé krémové z Itálie si netroufáte? Vyzkoušejte smetanové rizoto podle našeho receptu, které je díky kari koření jemně pikantní. Použít…
Palačinkový dort je lahodný dezert, který spojuje oblíbené vlastnosti palačinek s klasickými prvky dortu. Základem tohoto dezertu jsou tenké vrstvy palačinek, které jsou…
Vše dáme do mísy a metlou dobře vymícháme, pak upečeme palačinky na tenké vrstvě oleje .Tvaroh vyšleháme s trochou smetany a potřeme palačinky, můžeme potřít i…
Chcete se v létě osvěžit, ale nechcete jíst kupované nanuky? Domácí zmrzlinu připravíte během chvilky a určitě vám zachutná. Vyzkoušejte třeba banánovou zmrzlinu s…
Nenáročná jídla se hodí jak na všední den, tak třeba i na pracovní sobotu. Tyto zapečené špagety jsou přesně tím jídlem. Stačí uvařit rychlou rajčatovou omáčku s mletým…
Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na kousky.Na hluboké pánvi nebo v hrnci rozpálíme trochu oleje.Když je olej rozpálený, orestujeme na něm kuřecí kousky, které podle…
Recept na poctivou sýrovou omáčku by neměl chybět v žádné domácnosti. Děti ji milují a s těstovinami chutná opravdu výtečně. Zužitkovat můžete zbytky sýrů v lednici a…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Odlehčený jarní bramborový salát s ředkvičkami, se zálivkou ze zakysané smetany a majonézy, využijete jako přílohu ke smaženému řízku, nebo přírodnímu plátku. Salát vás…
Chystáte romantickou večeři pro svou drahou polovičku? Šťavnatý kus masa je sázka na jistotu. Vděčná je vepřová panenka, tradičně servírovaná se zelenými fazolkami a…
Kuřecí nudličky na kari jsou rychlý a voňavý pokrm inspirovaný exotickou kuchyní, který vyniká svou jemně pikantní chutí a krémovou omáčkou. Křehké kuřecí maso opečené…
Lišky díky své specifické chuti patří k velmi oblíbeným druhům hub. V této omáčce jejich chuť dobře vynikne v kombinaci s česnekem a vínem. Omáčka se skvěle hodí k…
Znáte štafetky? Jedná se o ořechové obdélníčky s kávovým krémem, máčené v čokoládě. Jsou sice retro, ale nikdy neomrzí. Zkuste jim dát nový kabátek a upečte je v podobě…
Všechny ingredience spolu rozmixujeme a tuto vychlazenou hmotu dáme do strojku zmrazit.
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a vložíme do hrnce na rozehřáté sádlo. Opečeme, zakápneme worcesterem.Měkké maso vyjmeme, do výpeku dáme na jemno…
Hustá bramborová polévka s fazolemi, zjemněná sladkou smetanou, je příjemné sytá. Použití konzervovaných fazolí přípravu polévky velice zrychlí a tak ji můžete mít na…
Neoloupané stroužky česneku mírně nařízneme a dáme do malého pekáčku. Zakápneme trochou oleje, zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 170 stupňů zhruba na 35-40…