Bramborové knedlíky plněné uzeným s cibulkou a čubricou
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové knedlíky plněné uzeným masem, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás zaručeně zasytí. Díky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás zaručeně zasytí. Díky…
Ne úplně známá velikonoční krajová specialita. Bochánky z kynutého těsta plněné výborně dochucenou masovou směsí. To jsou klobásníky, které neumastí ruku koledníka,…
Chutný, lehký a zároveň zdravý – takový je mořský vlk pečený s aromatickými bylinkami a barevnou zeleninou. Tento jednoduchý recept přináší svěží chuť moře přímo na váš…
Postup: Ušleháme žloutky s 1/3 cukru doběla. Vyšleháme bílky + pár kapek citronové šťávy nebo špetku soli do polotuha, přidáme zbylé 2/3 cukru a vyšleháme tuhý…
Těsto zpracujeme ručně a dáme na 30 min do chladu. Dvě třetiny dáme do vymaštěné formy (28cm). Do zbytku dáme lžíci hladké mouky a uděláme okraj. Propícháme. Trouba 200…
1/Do misky si připravíme nejdříve směs na zálivku: 1 ČL solamylu, 2-3 PL sojové omáčky,1 ČL kečupu, cca 150 ml vývaru,sůl 2/Houby,které máme vyndané z mrazáku…
Že by vás kombinace jablek a máku nenapadla? Chyba, tato kombinace potěší vaše chuťové pohárky. Křehké máslové těsto se rozplývá na jazyku a jablka zajišťují vláčnost a…
Brambory uvaříme ve slupce, studené oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme vše kromě solamylu. Těsto na vále zpracujeme, uděláme 4 šišky knedlíků a obalíme v solamylu.…
V misce smícháme všechny suché ingredience a poté teprve vmícháme suroviny tekuté. Těsto nandáme lžící do formiček na muffiny a pečeme při 150 °C asi 30-40 minut …
Ledvinky rozřízneme, odstraníme močovody, několikrát propláchneme a namočíme do studené vody,nejlépe přes noc. Ledvinky propláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou…
Maso nakrájíme na malé tenké plátky(nesolíme). Z ostatních surovin připravíme těstíčko do kterého naložíme připravené maso. Promícháme a necháme 1 hod. odležet. Na…
Cukety oloupeme, vydlabeme dužninu se semeny a nahrubo nastrouháme. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme cuketu a kmín. Vaříme asi 5 minut, aby cuketa…
Maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na trošce oleje, osolíme, okořeníme, přidáme nakrájenou papriku, pórek, rajský protlak, trochu podlijeme a dusíme. K téměř měkkému…
Maso nakrájíme na nudličky nebo kostky a ty smažíme na oleji na nepřilnavé pánvi.Pak přidáme 3 cm dlouhé kousky česnekových výhonků, zakápneme sójovou omáčkou, lehce…
Tenké placičky z bramborového těsta, které se smaží na oleji, patří mezi skvělé lahůdky. Lze je podávat jako přílohu k pečenému masu, jako samostatný chod se zeleninovým…
Klobásku nakrájíme na velice drobné kousky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme. Dáme do hlubší mísy a přidáme mleté maso, smetanu, koření a solamyl.Vše důkladně…
Kuřecí prsa odblaníme a nakrájíme na kostičky.Celer a mrkev očistíme a nakrájíme také na kostičky.Cibuli nakrájíme na půlkolečka, pórek na silnější kolečka a česnek na…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Vepřové jazyky očistíme dáme vařit společně s kořením a zeleninou. Vaříme do měkka v tlakovém hrnci cca 50-60 minut.Mezitím připravíme marinádu ze všech surovin bez…
Hlívu očistíme a nakrájíme na proužky, cibuli oloupeme a nasekáme nahrubo. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme hlívu, promícháme a…
Okurky nakrájíme na kostky a 10 minut povaříme v osolené vodě. Cibuli nasekáme a povaříme ve 250 ml octa. Rajčata nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Solamyl…
Smícháme krůtí maso a zeleninu, posypeme kořením, solamylem, sladkou paprikou (pro hezkou barvu), zakapeme sojovou omáčkou a olivovým olejem, zamícháme a dáme na hodinku…
Maso na okrajích nařízneme a naklepeme. Z obou stran lehce posolíme, posypeme grilovacím kořením a dle chuti ještě pepřem.Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na…
Maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, popř. opepříme.Připravíme marinádu, do ní vložíme maso a necháme odležet aspoň 12 hodin v lednici.Pozvolna smažíme…