Těstoviny se špenátem a uzenou šunkou
Recept ještě nebyl hodnocenRychlá těstovinová večeře nebo oběd, to jsou těstoviny se špenátem a uzenou šunkou. Špenát se krásně doplňuje s česnekem a zakysanou smetanou. Použijte kvalitní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rychlá těstovinová večeře nebo oběd, to jsou těstoviny se špenátem a uzenou šunkou. Špenát se krásně doplňuje s česnekem a zakysanou smetanou. Použijte kvalitní…
Čas od čas není od věci připravit bezmasý pokrm. Těstoviny se špenátem a ricottou jsou krásně krémové a hlavně také připravené během pouhé půlhodiny. Poslouží jako…
Na pánvi na lžičce oleje orestujeme cibulku a přidáme k ní nakrájené žampiony. Opékáme je asi 3 minuty a potom k nim přidáme špenát.Mícháme, dokud špenát nepustí…
Na špenát vylijeme vařící vodu a necháme asi 10 min. odstát. Poté jej zcedíme a vodu vyždímáme. Do mísy dáme špenát, který smícháme s mletým masem a krupicí. Přidáme…
Nadýchaná roláda ze špenátového těsta plněná ricottou a sušenými rajčaty je skvělé lehké pohoštění pro návštěvy, které si vychutnáte se sklenkou vína. Špenát dodá těstu…
Vděčným obědem jsou těstoviny, které můžeme připravit téměř s čímkoliv a vždy nám vyjde skvělé a chutné jídlo. Proteinové tagliatelle, s restovaným halloumi, špenátem a…
Nakrájené maso zalijeme 2PL sójové omáčky, 1PL sezamového oleje, posypeme lžící cukru a promícháme s 2 rozdrcenými stroužky česneku. Necháme alspoň půl hodiny marinovat…
Domácí plněné ravioli jsou velmi snadné na přípravu a určitě si polahodíte. Jsou sice bez masa, ale ricotta má vysoký obsah bílkovin a se špenátem a parmezánem se pojí…
Kuřecí játra jsou velmi lahodná a bohatá na živiny. Kromě klasické přípravy na cibulce skvěle chutnají i se slaninou a trochou zeleniny. Jako přílohu zvolíme zelené…
Maso nakrájíme na 4 stejně velké kusy a upravíme na plát (do špalíčku zakrojíme nůž ze strany - asi centimetr nad prkénkem a řezem maso jakoby "rozbalujeme"). Osolíme,…
Tuňáka nejprve osolíme a opepříme, lehce pokapeme olivovým olejem a necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme zeleninu a smícháme ji dohromady. Můžeme přidat i papriky a…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme. Poté zalijeme zeleninovým…
Oloupané a na sousta nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. V misce smícháme podrcená hořčičná semínka, kmín, prolisovaný česnek, pálivou papriku a zázvor.…
Pohanku spařte horkou vodou, nechte ji dobře okapat a dejte ji do hrnce. Krátce ji jen tak na sucho orestujte, aby oschla. Lehce osolte, přidejte bobkový list, zalijte…
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, vlijeme přepuštěné máslo, přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto.Těsto rozdělíme na 4 části, z každé vyválíme…
Na sádle nebo oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme mleté maso, sůl, pepř a osmahneme tuto směs, kterou pak podlijeme vodou nebo troškou vývaru z kuřete a dusíme…
Oblíbenou českou klasiku karbanátky lze připravit i bez masa, což zajisté ocení vegetariáni. Připravte si tyto špenátové karbanátky se sýrem čedar provoněné medvědím…
Smícháme brynzu, tvaroh, vejce s krupicí, solí a libečkem. Umícháme tužší těstíčko. Necháme uležet, než zavaří osolená voda.Pomocí dvou lžic tvoříme noky, vhazujeme do…
Vepřové maso očistíme a prořízneme na celistvý plát. Zlehka jej naklepeme přes fólii - maso nerozklepeme na tenko, jen ho spíš paličkou zformujeme do jednotného plátu. …
Závitky s nádechem středomořské kuchyně. Sušená sladká rajčata, čerstvý špenát a štiplavá chuť česneku schovaná v plátku propečeného masa. K tomu vhodná jemná příloha.…
Minutková příprava vepřové panenky nebo kotlety k rychlému obědu či večeři. Jemně pikantní jídlo, ve kterém bude tak akorát masa, zeleniny i koření. Nakonec můžeme…
Špenát byl u většiny z nás v dětství nenáviděný, ale v dospělosti jsme mu pomalu přišli na chuť. Z čerstvého špenátu připravíte snadnou a rychle připravenou špenátovou…
Mechové řezy z mikrovlnky jsou originálním a rychlým dezertem, který zaujme nejen svou svěží zelenou barvou, ale i vláčnou strukturou a jemnou chutí. Díky použití…
Maccheroni al Ferretto jsou těstoviny pocházející z jižní Itálie. Jsou to podlouhlé, duté těstoviny, které se výborně hodí k hutným a sytým omáčkám. Stejně tak skvěle…