Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory nastrouháme na jemném struhadle, vlijeme přepuštěné máslo, přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto.Těsto rozdělíme na 4 části, z každé vyválíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory nastrouháme na jemném struhadle, vlijeme přepuštěné máslo, přidáme vejce, mouku a sůl a vypracujeme hladké těsto.Těsto rozdělíme na 4 části, z každé vyválíme…
Čas od čas není od věci připravit bezmasý pokrm. Těstoviny se špenátem a ricottou jsou krásně krémové a hlavně také připravené během pouhé půlhodiny. Poslouží jako…
Losos patří mezi oblíbené a vyhledávané ryby na našem trhu. Filety růžového masa zabalíme do křehkého listového těsta, kde je navíc doplníme vrstvou dušeného špenátu.…
Na pánvi na lžičce oleje orestujeme cibulku a přidáme k ní nakrájené žampiony. Opékáme je asi 3 minuty a potom k nim přidáme špenát.Mícháme, dokud špenát nepustí…
Bramory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě. Cibulku včetně zelené natě nakrájíme nadrobno a orestujeme na kousku másla a olivovém oleji. Přidáme k…
Rozehřejte troubu na 180 °C. Dýni rozřízněte napůl, vydlabejte, omyjte a osušte. Potřete ji olejem (olivovým, kokosovým...) a dejte do pekáče, do kterého nalijete cca ½…
Spaříme si špenát (dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou), dále odstraníme kůži z lososa a nakrájíme na kostky. Zlehka orestujeme na olivovém oleji. Nyní nakrájíme…
Oblíbenou českou klasiku karbanátky lze připravit i bez masa, což zajisté ocení vegetariáni. Připravte si tyto špenátové karbanátky se sýrem čedar provoněné medvědím…
Smícháme brynzu, tvaroh, vejce s krupicí, solí a libečkem. Umícháme tužší těstíčko. Necháme uležet, než zavaří osolená voda.Pomocí dvou lžic tvoříme noky, vhazujeme do…
Těstoviny s mandlovou smetanou, slaninou a špenátem, mají zajímavou chuť díky pastě z medvědího česneku. Velice chutný oběd je snadný na přípravu a tak se do jeho…
Na másle opečeme do křupava plátky špeku nakrájené na menší proužky a dáme je stranou. Do prázdné pánve vhodíme posekaný špenát, opepříme, opatrně osolíme a pár minut…
Nadýchaná roláda ze špenátového těsta plněná ricottou a sušenými rajčaty je skvělé lehké pohoštění pro návštěvy, které si vychutnáte se sklenkou vína. Špenát dodá těstu…
Krůtí curry je výtečný pokrm, který vás přenese do světa exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky krůtího masa s bohatou směsí aromatických koření…
Vaječná omeleta je oblíbené snídaňové jídlo, které dobře zasytí na celé dopoledne. Připravte si ji trošku jinak a to s čerstvým špenátem a pečenou v troubě, není to nic…
Jarní polévka z listů mladých kopřiv, krémové konzistence, na které si jistě pochutnáte a ještě uděláte něco pro své zdraví. Kopřiva doplňuje přírodní cestou důležité…
Maso nakrájíme na 4 stejně velké kusy a upravíme na plát (do špalíčku zakrojíme nůž ze strany - asi centimetr nad prkénkem a řezem maso jakoby "rozbalujeme"). Osolíme,…
Česnek oloupeme, nastrouháme najemno, anglickou slaninu a špenát nakrájíme na nudličky. Na pánvi nasucho prohřejeme anglickou slaninu, přidáme česnek (5 stroužků), pepř…
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Poté, co cibule zesklovatí, přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a minutu opékáme. Poté zalijeme zeleninovým…
V menší míse smíchejte sojovou omáčku, cukr, olej a vymačkejte šťávu z limetky. Máme hotový dressing. Dále smíchejte salát, špenátové listy, fazolky a kousky kuřecích…
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a kuřecí maso na kostičky. Přidáme…
Predhrejeme trubu na 180°C. Syr vybalime z papieroveho obalu a vlozime nazad do drevenej krabicky. Vrch syra narezeme nozom asi 7mm-10mm od kraja v tvare kruhu a tu…
Do mísy dáme všechny suroviny kromě vody. Mneme a promícháváme těsto tak, aby konzistence byla na způsob, jak děláme drobenku. Dáme do ledničky odpočinout nejmíň na 1/2…
Do panvice dáme na strednom stupni zohriať olej a pridáme pretlačený cesnak. Smažíme minútu, pokým sa pekne nerozvonia.Pridáme na polovice pokrájané mini paradajky a…
Frittata vděčí za svůj původ slunné Itálii. Jde o lehkou vaječnou omeletu, o kterou se mohou podělit prakticky všichni u stolu. V tomto receptu je doplněna uzeným…