Skořicové hvězdičky
Recept ještě nebyl hodnocenRychlé a jednoduché pečení, které zvládnete i na poslední chvíli před Štědrým dnem? To jsou přesně tyto skořicové hvězdičky. Ještě horké pěkně obalit ve směsi cukru,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rychlé a jednoduché pečení, které zvládnete i na poslední chvíli před Štědrým dnem? To jsou přesně tyto skořicové hvězdičky. Ještě horké pěkně obalit ve směsi cukru,…
Netradiční a chutnou pomazánku připravíme během chvíle. Sladké mango zkombinujeme s kapií, plísňovým sýrem, jarní cibulkou a česnekem. Všechny suroviny spojíme krémovou…
Kuř. prsa rozklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčičí, vejci, nastrouháme salám, sýr a navrch kapii. Stočíme do rolády. Opečeme ze všech stran na rozpáleném tuku s…
Chlupaté knedlíky patří bezpochyby ke staré české klasice. Knedlíčky ze strouhaných syrových brambor tvarujeme pomocí dvou lžic a vaříme ve vodě. Podáváme je s kysaným…
Omáčka z lahodného parmezánu v kombinaci s bramborovými gnocchi a kuřecím masem chutná naprosto báječně. Jedná se o velice sytý pokrm, proto přijde vhod zejména v…
Svoji oblíbenou pomazánku má snad každý. Někdo preferuje uzeninové, někdo sýrové a jiný zase třeba zeleninové. V tomto receptu najdete spojení všech zmíněných…
Chcete si ochutnat výborné pečivo? Potom rozhodně zkuste domácí celozrnné houstičky, nepřekonatelné svou chutí i vůni. Ta prostoupí během pečení celý byt. Těsto za vás…
Každá rodina má jistě svůj (nejen) polévkový recept, na který nedá dopustit. Naše babičky skutečně dokázaly vykouzlit chutné jídlo z toho, co bylo zrovna doma. Tato…
Kdo se bojí rozvařených knedlíků, může vyzkoušet tyto, které se vaří v hrnečku. Ty je nutné dobře vymazat, aby se knedlíky daly snadno vyklopit. Takto uvařený knedlík je…
Spousta hospodyněk má strach z odpalovaného těsta, protože jim připadá složité. Držte se několika základních rad a zaručeně se vám povedou krásné a chutné věnečky. Plnit…
Znáte odpalované těsto jen v podobě věnečků s krémem? Vyzkoušejte tento recept na odpalované ovocné knedlíky. Jsou vláčné a rychleji připravené než kynuté. S těstem se…
Radost z tohoto receptu budou mít milovníci pikantních pokrmů. K vepřovým nudličkám s trochou zeleniny a sosíkem se hodí většina obvyklých příloh. Skvělé budou s…
Pomalý hrnec je zde netradičně použit na přípravu špízů, které obvykle připravujeme grilováním nebo opékáním. Špízy z pomalého hrnce jsou dokonale měkké a bez…
Italské sušenky Cantuccini jsou vlastně tvrdé mandlové suchárky, které se tradičně jedí namáčené do kávy, kakaa či čaje a nejčastěji do dezertního vína. Uchované v…
Ze surovin na těsto a sýra vypracujeme tužší těsto.Těsto dáme na moukou poprášený vál a vyválíme na cca 3-4 cm.Vykrajovátkem nebo hrníčkem vykrájíme kolečka, která ještě…
Mouku, cukr, prášek do perníku, kakao a sůl promícháme v misce. Přidáme mléko, olej, vejce a umícháme hladké těsto. Nakonec vmícháme rozmačkané banány, ořechy a brusinky…
Hovězí maso chce trpělivou a důkladnou přípravu. Na talíři bude spolu s výraznou a chutnou česnekovo-smetanovou omáčkou a dobře volenou přílohou výborným pokrmem pro…
Čočku přebereme, dáme vařit spolu s nakrájenými houbami, mrkví, řapíkatým celerem, přidáme česnek, pepř, sůl, majoránku a necháme vařit do změknutí. Mezitím si…
Zelňačka s masem je poctivá polévka plná výrazných chutí, která spojuje svěžest kysaného zelí se šťavnatým masem a voňavým kořením. Tento vydatný pokrm vás zahřeje a…
Zemiaky narežeme na kocky, pridáme na kocky narezané papriky. Zmiešame olej, kečup, ocot, soľ, korenie a pretlačený cesnak a nalejeme na zeleninu. Dobre premiešame a…
Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové…
Na Madeiře můžeme kromě krásné přírody a pestrých květin obdivovat i lahodná místní jídla. Ochutnejte tento vánoční perník s voňavým kořením, trochou alkoholu a…
Panenku nakrájíme na medailonky cca 1-1,5 cm silné, osolíme a opepříme.Na velké pánvi rozpálíme olej, dáme medailonky a opékáme několik minut z každé strany, aby byly…