Vydatná řepa
Recept ještě nebyl hodnocenBulvy červené řepy uvaříme do měkka (cca 1,5hod). Po vytažení a jejich vychládnutí nastrouháme na hrubším struhadle a pokapeme citronem. Přidáme nasekané a spařené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bulvy červené řepy uvaříme do měkka (cca 1,5hod). Po vytažení a jejich vychládnutí nastrouháme na hrubším struhadle a pokapeme citronem. Přidáme nasekané a spařené…
Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů.Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme…
Všetko premiešame, dáme do namočeného hrnca, do studenej trúby, pečieme cca 60 min, skontrolujeme, prehrnieme, dopečieme.
Jáhly třikrát prolijeme horkou vodou a vsypeme do studeného mléka.Postavíme na plamen, přidáme máslo, trochu soli a za stálého míchání svaříme na kaši asi 15 minut.Do…
Nejdříve připravíme všechny ingredience. Na sporák postavíme hrnec s lehce slanou vodou a přivedeme k varu.Na rozpáleném kastrolu s ghí a troškou olivového oleje…
Vyzkoušejte tento výborný dortík bez mouky. Těsto připravíme z pomerančů, vloček, švestek a jablka. Po upečení můžete na povrch nalít vynikající třešňový rozvar, nebo ho…
Kuskus lze ochutit rozmanitými způsoby. Přidáním ovoce, ořechů a medu z něj vytvoříme lahůdku, kterou budou milovat i děti. Kuskus je velmi výživný, snadno nás zasytí a…
Toto zajímavé pohoštění zpestří oslavy či grilování a vaše hosty jistě příjemně překvapí. Sušené švestky nasáklé alkoholem stačí obalit ve slanině, na špíz k nim přidat…
Zdravější varianta oblíbeného vánočního cukroví. Marokánky v tomto receptu jsou připraveny s rostlinným mlékem, pohankovou moukou a domácí čokoládovou polevou.…
Brownies je dokonalý moučník plný čokolády. Ozvláštnit jej můžeme třeba ořechy a švestkami, jako je tomu v tomto případě. Se špetkou perníkového koření provoní nejen…
Špaldová tvarohová štola je moderní pojetí klasického vánočního pečiva, které spojuje jemnost tvarohu s výživnými vlastnostmi špaldové mouky. S každým kouskem si…
Křupavé marokánky mají své tradiční místo mezi svátečním cukrovím. Uvnitř pečených placiček můžeme najít spojení oříšků, různého ovoce a třeba i ovesných vloček. K…
Zelňačka je ideální polévka do sychravého počasí. Dobře zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny. Ochutnejte ji i v této trochu jiné verzi s červenou řepou,…
Tradiční zelňačka v neobvyklé, ale dokonalé kombinaci! Kysané zelí, voňavé koření a sladké tóny sušených švestek tvoří polévku, která překvapí a zahřeje. Tento…
Lahodné plněné košíčky jsou ideální pro sváteční příležitosti. Jsou trochu pracnější, ale výsledek stojí za to. Košíčky jsou plněné voňavou švestkovou náplní, ozdobené…
Pokud máte rádi záviny z listového těsta, určitě vyzkoušejte i tuto variantu s voňavou švestkovo-perníkovou náplní. Kromě perníčků ji provoní i rum, který použijete na…
Švestky grilované ve slanině jsou skvělou chuťovkou na oslavu nebo posezení u grilu. Pokud je den předem namočíte v alkoholu, příprava je pak velmi rychlá a snadná.…
Jemná vepřová panenka, přelitá bohatou omáčkou z výrazných sušených rajčat a sladkých švestek, se krásně doplňuje s hedvábně hladkým bramborovým pyré ochuceným šafránem.…
Šťavnaté soudečky plněné sladkými švestkami a podávané v jemně karamelové pivní omáčce vás překvapí neobvyklou, a přitom dokonale sladěnou kombinací chutí. Lahůdka,…
Výživná quinoa vařená na sušených švestkách a dochucená voňavým kořením nabízí neobvyklou, a přitom příjemnou kombinaci chutí. Lehké a syté jídlo, které potěší milovníky…
Šťavnatá krůta s netradiční nádivkou ze sušených švestek a kaštanů je slavnostní pokrm, který vyžaduje trochu času. Nádivka z jemných drůbků, bylinek, ovoce a koňaku…
Švestky a skořici běžně spojujeme spíš se sladkou kuchyní. Skvěle se ale hodí i do té slané. Vyzkoušejte je zkombinovat s kuřecím masem a určitě nebudete litovat. K tomu…
Vepřová játra nakrájíme na větší kousky tak 4x4 cm. Švestky bez pecek každou zvlášť zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme játra a obalenou švestku. Špíz…