

Belgický špíz pro Chantal Poullain
Suroviny
- kuřecí prsíčka
- sušené švestky (mohou být naložené v pálence)
- plátky anglické slaniny
- cherry rajčátka
- sůl
- sladká paprika
- olej
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, okořeníme paprikou, solí a promneme s olejem.
Po odležení napichujeme na jehly střídavě maso a švestky, zabalené do plátku slaniny. Na začátek a konec špízu dáme rajčátko.
Hotové špízy naskládáme na plech a v troubě upečeme nebo ugrilujeme.
Poznámka od kuchařky
Podle Frekvence 1 - tam bylo podáváno s Gratinovanými bramborami s cuketou a mrkví: https://www.toprecepty.cz/recept/29073-gratinovane...
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Belgický špíz pro Chantal Poullain
-
clupmi: Prima, beru Vás v novém roce za slovo!
-
cathleen:
Ba ne, s tó vodó je to podle Pepina z Postřižin troška ináč:
"Ten Francin je nějaké chabrus na nervy, měl by si podle spisku páně Batysty, omévat přirození vlažnó vodó" -
clupmi: ale fuj...
Každý z nás tu má takhle "obšlehlé" recepty a pokud je uvedený zdroj, je to v pořádku.
Napijte se studené vody, dělá to dobře na žaludek i nervy -
K "obšlehlým" receptům se nebudu vůbec vyjadřovat.
-
eva hubova: Fotka je taky výborná. Děkuji.
-
Špíz byl výborný
foto a
-
BILKOVAI:
Byla bych jedině ráda. Už jsem ho dělala několikrát, ale bohužel nefotím. -
Pěkný receptík, který stojí za vyzkoušení a myslím, že bez fotky dlouho nebude.
-
pěkný recept,škoda že není fotečka...to by byl krásný pohled .Přesto si recept zaslouží bodík
-
Takto připravený špíz může být hodně dobrý
Receptík se mi líbí
+1