Cuketový věnec
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na cuketový věnec by měly mít stejnou pokojovou teplotu, protože v opačném případě bude těsto špatně kynout. Tři čtvrtiny cukety nastrouháme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na cuketový věnec by měly mít stejnou pokojovou teplotu, protože v opačném případě bude těsto špatně kynout. Tři čtvrtiny cukety nastrouháme na…
Z mouky, cukru, sádla, másla, ořechů, soli, vejce, prášku do pečiva, skořice a pomerančové šťávy vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet.Těsto rozválíme,…
Nejdřív si uděláme roládu-celá vejce s cukrem ušleháme do světla, trvá to tak 5-10 minut a vmícháme přesátou mouku.Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme…
S blížícími se Velikonocemi každá hospodyňka vybírá ten nejlepší recept na beránka. Toto pečivo specifického tvaru nesmí na slavnostním stole chybět. Tento recept na…
Pracny neboli medvědí tlapky jsou tradiční vánoční cukroví, které pekly už naše prababičky. Jeho příprava je komplikovanější jen v tom, že potřebujete formičky, ve…
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh.Cukr smícháme se žloutky, přidáme mléko a olej. Poté přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Do směsi…
Vše (kromě rozinek) smícháme v míse do hladkého těsta.Potom přidáme rozinky.Pořádně směs promícháme a plníme pomocí lžíce muffinové formičky asi do 3/4 (nabydou).Pečeme…
Linecké cukroví nesmí chybět na žádném svátečním stole o Vánocích. Díky marmeládě je pikantně nakyslé a tak po něm každý rád sáhne. Z tohoto množství surovin si můžete…
Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na plátky.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný…
Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…
Trubičky z dobrého těsta, ozvláštněného rozinkami, můžete po upečení máčet celé v čokoládě, nebo pro ozdobu jen namočit jejich konce. Krém si zvolte dle své chutě, je…
Perníčky můžete připravit i trošku méně tradičně, například s příchutí kávy. Budou se výborně hodit k odpolednímu pohoštění. Samozřejmě je nesmíte zapomenout krásně…
Tyto perníčky rozhodně nejsou dietní, ale i nedietní pokrmy lze rozumné míře konzumovat a nevyrobit si tím potíže s nadváhou.
Perníčky pečeme tradičně v zimě, na vánoční svátky. Avšak nejen děti je vyžadují i mimo advent. Třeba zrovna na Velikonoce můžete společně upéct várku voňavých a…
Drobné kakaové preclíky se hodí jako mlsání ke kávě či čaji nebo pohoštění pro návštěvy. Na přípravu stačí pár surovin, které obvykle míváme doma. Preclíky jsou z…
Drobné cukroví pečeme zejména na Vánoce. I tyto makové koláčky provoní vaši kuchyni. Spojení máku, skořice a také rybízové marmelády bude chutnat jistě malým i velkým.…
Při pěstování cukety se často stává, že je úroda tak veliká, že je náročné ji zpracovat. Pak přichází čas na sladké recepty z cukety. Díky cuketě budou moučníky jemnější…
Vláčný velikonoční beránek z mramorového těsta, ozdobený mašlí kolem krku, hojně pocukrovaný moučkovým cukrem, by na sváteční tabuli neměl chybět. Tradice pečení beránka…
Beránek k Velikonocům neodmyslitelně patří. Upečte si třeba tohoto, který voní skořicí a jablky. Má příjemně nakyslou chuť, je vláčný a uvidíte, že se po něm jen zapráší…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Ti kdo patří mezi milovníky výborných kefírových moučníků si na tento způsob mohou upéct i rychlého velikonočního beránka. Bude krásně vláčný, nedrobivý a provoněný…
Středně velký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Můžeme ale pouze plech vyložit papírem na pečení. V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji vyhřát…
Přidáno před 40 minutami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární karlovarský knedlík. Během festivalu si na něm pochutnává i herec Johny Depp
Polévka z hlávkového salátu je jemná díky smetaně, lehce kyselá po citronu, voní koprem a s opečenou slaninou chutná božsky
10 nejoblíbenějších asijských specialit: Připravte si čínskou křehkou kachnu, vietnamskou polévku phở bò i japonské sushi!