Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Recept ještě nebyl hodnocenChřest je nejlepší v období sklizně. Využijte tuto krátkou dobu a připravte ho na páře s holandskou omáčkou a pečenými plátky šunky. Jemný chřest s dobře ochucenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chřest je nejlepší v období sklizně. Využijte tuto krátkou dobu a připravte ho na páře s holandskou omáčkou a pečenými plátky šunky. Jemný chřest s dobře ochucenou…
Chřest je velmi oblíbenou surovinou, která má svoji sezónu v polovině jara. Zelenými výhonky naplníme spolu se slaninou a mozzarellou vykostěná kuřecí stehna. Závitky…
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější. Lehce je orestujte a přidejte do krémového rizota s mascarpone. Ředkvičky díky restování ztratí svojí štiplavou chuť a rizoto…
Grilovaná cibule s medovo-sojovou omáčkou je dokonalým příkladem, jak z obyčejné suroviny vykouzlit nečekaně lahodný zážitek. Sladkost medu, pikantní chilli, aromatický…
S chřestem se dá v kuchyni opravdu kouzlit – a tento recept je toho důkazem. Blanšírované stonky zeleného chřestu obalené plátky kuřecího masa doplňuje lahodná smetanová…
Kuřecí prso s broskví je retro klasika, která mnohé potěší i dnes. Vyzkoušejte obměnu klasického receptu a místo kompotované broskve použijte čerstvou nektarinku, kterou…
Oběd výživný, chutný a rychle hotový, na kterém si pochutnají jak dospělí, tak i děti, to je rybí filé s bramborovým pyré. S tímto receptem klasiku pozvedneme o úroveň…
Rychlý a jednoduchý recept, který v sobě spojuje vůni čerstvých hub, česneku a kapku vína. Jemně zahuštěná směs se skvěle hodí k rýži nebo těstovinám a potěší každého,…
Houbaření je náš národní sport. A co můžeme připravit z nasbíraných úlovků? Třeba lahodnou paštiku. Mix hub doplní jak slanina, tak i česnek, smetana a křupavé mandle.…
Na grilování se hodí hned několik druhů vepřového masa. Pokud máte radši spíš prorostlejší kousky, zkuste krkovici. Pokud fandíte libovému, bude vám chutnat spíš kotleta…
Kuchyňsky upravená kuřecí stehna osolíme a pepříme a z obou stran zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, až kůže mírně zezlátne. Maso vyjmeme z pánve a dáme zatím…
Krémové risotto s jemnou chutí hlívy ústřičné, sladkého hrášku a lahodného crème fraîche je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace svěžích surovin a…
Krémové a chutné rizoto nemusí být náročné na přípravu. Příkladem je toto houbové rizoto, které dokáže připravit i začátečník. Důležité je dodržet kroky s přiléváním…
Sladké a voňavé jablečné kroužky obalené ve skořicovém cukru, jsou jednoduchý dezert i svačina. Potěší děti i dospělé a jsou ideálním podzimním sladkým jídlem.…
Pokud nevíte, jak připravit mladou cuketu, vyzkoušejte ji osmažit v těstíčku provoněném vínem a bylinkami. Skvělou intenzivní chuť jí dodá pobyt přes noc v marinádě. S…
Jemná krémová polévka z cukety s česnekem a bylinkami potěší milovníky lehké a chutné kuchyně. Rychlá, voňavá a ideální jako předkrm i večeře. Podávejte s čerstvými…
Vyzkoušejte dokonale šťavnaté karbanátky obalené v plátcích cukety. Roládky jsou navíc dochucené nastrouhaným balkánským sýrem, který jim dodává příjemnou slanost. Díky…
Zkuste rychlé a lehké jídlo, které připravíte ze sezónní zeleniny a koupených gnoccchi. Pečlivé dochucení a příprava obohacená o podlévání vínem a smetanou udělá i z…
Spojení jemného kuřecího masa s výraznou uzenou chutí, doplněné o česnek, rozmarýn a bílé víno, vykouzlí pokrm s neodolatelnou vůní i chutí. Jednoduchý recept, který…
Šampiňóny umyjeme, prekrájame na menšie kúsky, dáme variť do slanej vody na cca 4-5 minút. Scedíme, vychladíme. (Lesné huby varíme dlhšie a opatrne s kombináciou…
Připravte rodině recept „s rodokmenem”. Broskve Melba počítají svůj historický počátek již od roku 1892. Za tu dlouhou dobu neztratily nic ze své přitažlivosti. Uvidíte,…
Připravte rodině recept „s rodokmenem”. Broskve Melba počítají svůj historický počátek již od roku 1892. Za tu dlouhou dobu neztratily nic ze své přitažlivosti. Uvidíte,…
Vepřový steak s hruškou je elegantní kombinací sladkého a slaného, která překvapí svou jednoduchostí i jemnou chutí. Šťavnaté maso perfektně doplní dušená hruška na…
Slavnostní a výjimečně chutný pokrm je jemné jehněčí maso marinované v medu a ovocné šťávě, pečené dozlatova a podávané s voňavou švestkovou omáčkou, kořeněnou skořicí a…