Drůbeží játra s hroznovým vínem
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle orestujte do zlatova 1-2 na drobno nakrájené cibule a přidejte na půlky nakrájené kuličky vína z jednoho hroznu. Pak podlijte 1 šálkem (200-250ml) kuřecího…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle orestujte do zlatova 1-2 na drobno nakrájené cibule a přidejte na půlky nakrájené kuličky vína z jednoho hroznu. Pak podlijte 1 šálkem (200-250ml) kuřecího…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky cca 3x3cm. Z mouky, vejce, mléka, vína, kypřícího prášku a soli si uděláme těstíčko, asi jako na palačinky. V lívanečníku…
V mise zmiešame múku, cukor, maslo, žĺtky, smotanu, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 5 mm. Radielkom nakrájame…
Omyjte a nakrájejte žampiony na plátky. V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte stroužek česneku vcelku, po chvíli vyjměte. Nyní přidejte žampiony a šunku nakrájenou…
Pórek,avokádu a zeleninu nakrájíme na stébla asi 5 cm dlouhá, vše osolíme , opepříme a podusíme na másle do poloměkka. Potom na zeleninu rozložíme osolené porce kapra,…
1. Kuřecí prsa řádně omyjeme, nakrájíme na plátky, jenom zlehka je po obou stranách naklepeme a nakonec posypeme steakovým kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a…
Králičí hřbety nebo žebra uvaříme. Maso obereme a pomeleme.Přidáme 2 vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a nať petrželky. Nakonec přilijeme víno.Všechno…
Do kastrolu nalijeme olej a orestujeme na něm osolené a opepřené maso ze všech stran dorůžova. Pak maso vyjmeme. Na pánev dáme lžičku másla a na kostičky nakrájený uzený…
Do hrnce si dáme vařit jablka s bílým vínem a skořicí, do změknutí Uděláme si těsto tak že mouku smícháme s vajíčkem, přidáme trošku vody a oleje a s tím vším smícháme…
Špargľu ošúpeme, uvaríme v osolenej vode a scedíme. Do vypláchnutého plechu vložíme rozvaľkané lístkové cesto, poukladáme naň na rezance narezanú salámu a špargľu. …
Stehno omyjeme, osušíme, osolíme, poprášíme mletými paprikami, poklademe plátky másla a vložíme do předehřáté trouby / cca 180° /. Po zapečení podlijeme vínem,…
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme olivový olej, sůl, sušený česnek a mletý kmín a promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a dáme do ledničky na cca 2…
Maso dáme do větší misky a přidáme sůl, pepř, vajíčka a nakrájenou petrželku. Dochutíme česnekem a kurkumou. Na oleji zpěníme na cibulce pokrájené houby, zlehka osolíme…
Na kousku rozpuštěného másla s kapkou oleje osmažíme očištěné rybí filety, které jsme ochutili solí, pepřem a mletým zázvorem nebo šťávou z čerstvě nastrouhaného zázvoru…
Plátky krkovičky mírně naklepeme a nařízneme na okrajích / aby se při opékání nezkroutily /. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, vložíme maso a zprudka orestujeme.…
Vejce uvaříme natvrdo, vychladlá nastrouháme na hrubo.Tyčinky necháme povolit, vybalíme je a pokrájíme na malé kousky.Majonézu dochutíme vegetou, několika kapkami…
Porce aljašské tresky nasolíme, okořeníme z obou stran a zprudka opečeme na pánvi s rozpáleným olejem.Přidáme sušená rajčata a na plátky nakrájený česnek (NIKDY ne…
Nudličky žampionů osmahneme na oleji, přidáme plátky cibule, nudličky masa a orestujeme. Pak přidáme nadrobno nakrájený celer a pórek. Dusíme do změknutí. Ochutíme…
Maso umyjeme, osušíme, nakrájíme na 2 cm špalíčky, šalotku na drobno, kapii na proužky a petrželku nasekáme. Hlívu očistíme a natrháme na 2 cm proužky.Na pánvi rozpálíme…
Plátky masa osolíme, opepříme či jinak nakořeníme (drcený kmín, bylinky...), po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily a v pánvi s troškou…
Rybí maso, zeleninu, bylinky, víno, koření a sůl zalijeme litrem vody, zahřejeme k varu a vaříme 20 minut. Polévku procedíme a z rybího masa a zeleniny vymačkáme na…
Kuře omyjeme, naporcujeme na kousky. Osolíme a posypeme grilovacím kořením. V misce si smícháme 5 lžic hořčice, 2 lžíce chilli omáčky, 4 lžíce kečupu a 2 lžíce worcester…
Pokrájené cibule zesklovatíme na olivovém oleji. Přidáme pokrájenou čekanku. Pár minut dusíme, dosolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem, které necháme zvolna odpařit…
Krídelká polejeme marinádou a necháme aspoň 12 hodín marinovať. Na oleji pomaly opekáme krídelká z oboch strán dozlata. Počas opekania ich obraciame. Potom dáme…