Pikantní dušená plec s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou plec nakrájíme na kostky. Sojovou omáčku smícháme s olejem (2 lžíce), pepřem (1 lžička), tymiánem (1 lžička) a solí. Poté maso potřeme směsí oleje a koření a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou plec nakrájíme na kostky. Sojovou omáčku smícháme s olejem (2 lžíce), pepřem (1 lžička), tymiánem (1 lžička) a solí. Poté maso potřeme směsí oleje a koření a…
Připravíme pánev, na které necháme rozpustit máslo. Přidáme na jemno nakrájenou cibuli, opečeme do zlata. Pak dáme utřený česnek a na jemno nakrájené žampiony.…
Na náplň na másle osmažíme cibuli a na cibuli přidáme kuřecí pomleté maso. Osolíme a necháme vychladnout.Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto, necháme …
Oloupanou červenou řepu vcelku, nebo jen rozpůlenou, uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Omyjeme lilek a zeleninu. Lilek oloupeme, pokrájíme na kolečka o síle asi 0…
Cibuli a česnek nasekáme, papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na tenké proužky. Krůtí prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme pepřem a solí. Na pánvi…
Filé potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, obalíme zľahka v hladkej múke a na oleji smažíme z oboch strán. Potom filé vyberieme a udržiavame v teple.Do výpeku…
V rendlíku ohřejeme vývar přilijeme víno a redukujeme na 2/3 původního obsahu. Prsa osolte a opepřete. Pokapejte olejem a nadrhněte tymián. Řádně je promasírujte a…
Filé nakrájíme na menší silnější porce, které vložíme do porcelánové misky a marinujeme asi 3 hodiny v láku, který připravíme smícháním octu, citronové šťávy, koření,…
Do vroucí osolené vody vložíme linguini a zakápneme slunečnicovým olejem. Občas promícháme, aby se těstoviny neslepily a vaříme asi 8 minut. Během vaření linguin si…
Očištěné a osušené maso rozkrojíme každý kus na 3-4 stejné kousky. Mírně je osolíme a opepříme z obou stran a jemně přes fólii naklepeme.Každý kousek obalíme v mouce,…
Svíčkovou pečeni očistíme, omyjeme a osušíme, ze všech stran osolíme a opepříme. Na potravinovou fólii rozložíme plátky slaniny, doprostřed položíme maso a zabalíme do…
Houby si nakrájíme nadrobno a zakápneme je šťávou z citrónu. Poté podusíme houby na malém množství olivového oleje. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku,…
Cibuli nakrájíme na menší kousky a osmažíme na oleji asi 6 minut. Přidáme pepř, papriku, vývar, víno, muškát. oříšek, kari, sůl a mouku rozmíchanou v trošce vody. Vaříme…
Oba druhy masa nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a na oleji osmahneme, až změkne. Podle potřeby trochu podlijeme vodou. Ve vyšší pánvičce, nebo hrnci na másle…
Na rozpálený olej (1 lžíce)na pánev vložíme očištěná a na větší kousky pokrájená játra, osmažíme je ze všech stran, opepříme a zalijeme vínem. Dusíme do měkka, až víno…
Vajcia s cukrom som vyšľahala do peny, pridala som biele víno. Múku s práškom do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala…
Sušené švestky naložíme asi na hodinu do bílého vína.Maso osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka ho na rozpuštěném másle opečeme.Podlijeme bílým vínem ve…
Vajcia s cukrom som vyšľahala do peny, pridala som biele víno. Múku s práškom do pečiva som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala. Plech 27x37 cm som vystlala…
Mleté maso smícháme se strouhankou, moukou, vejcem, vínem, kořením a dáme odpočinout do lednice. Hermelín, uzené maso a toustový chléb nakrájíme na malé kostičky,…
Čerstvé slávky důkladně omyjeme. To, že jsou slávky čerstvé, poznáme tak, že se při manipulaci zavřou. Pokud se slávka nezavře, je nutné ji vyhodit. Omyté slávky dáme…
Je pátek a tradice žádá buďto bezmasý den nebo aspoň rybu a protože za oknem svítí slunce a je modrá obloha, vyzývají mě všechny okolnosti k tomu uvařit něco s nádechem…
Mleté maso promícháme s nakrájenou cibulí, vejcem, chilli, vínem, bambusovými výhonky nebo osmaženými nudličkami celeru, přidáme jemně nasekané houby, zázvor, sůl, cukr…
Vepřové maso má široké použití, patří proto k nejčastěji používanému masu v české kuchyni. Pro tento recept se nejlépe hodí vepřová plec, kýta nebo pečeně, protože v…
Robertova hnědá omáčka: Posekanou cibuli podusíme na víně, přidáme rajčatový protlak, základní hnědou omáčku a vaříme 15 minut. Po dobu vaření sbíráme pěnu. Na závěr…