Špikované kuřecí na slanině a šalvěji

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

4 kuřecí prsa
150 g slaniny vcelku
čerstvá šalvěj
máslo
olej
hladká mouka
vývar
100 ml suššího bílého vína
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze slaniny nakrájíme delší hranolky a dáme je na půl hodiny do mrazáku. Těmi budeme poté maso špikovat. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Maso prošpikujeme podélně slaninou, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Zbytek mouky oklepeme.

  2. Na pánvi vhodné do trouby na rozpuštěném másle s trochou oleje opečeme maso z obou stran dohněda. Přidáme kostičky slaniny a listy šalvěje, orestujeme a zalijeme bílým vínem. Necháme zcela odpařit a až poté podlijeme cca 150ml vývaru.

  3. Vložíme do rozpálené trouby na 200C na 15 minut. Pokud je výpek příliš řídký, zahustíme jej ještě kouskem másla utřeným s hladkou moukou a provaříme.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špikované kuřecí na slanině a šalvěji

Tématické fráze: kuřecí prsa špikovaná špikované prsicko špikovaná kuřecí prsa kureci spikovane slaninou špikovaná krůtí kuřecí stehna na špikované krůtí maso pečeně špikované kuře špekem špikovaná krůtí prsa recept recepty šalvej pečené krůtí prso spikovane jak špikovat na pečenou pečenou krůtu spikovana krůtí stehna krůtí stehno špikované kureci prsa spikovana slaninou špikované kuřeci stehna špikované maso jak spikovat maso slaninou špikované krůtí prso špikovaná kuřecí stehna v troubě jak špikovat kuřecí stehna