Krémová rybí polévka se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenRybí polévku si povětšinou dopřáváme pouze ke štědrovečerní večeři. Krémová rybí polévka je opravdu výživná, plná zeleniny a zachutná i těm, kteří rybám úplně neholdují.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybí polévku si povětšinou dopřáváme pouze ke štědrovečerní večeři. Krémová rybí polévka je opravdu výživná, plná zeleniny a zachutná i těm, kteří rybám úplně neholdují.…
Rybí filety důkladně osušíme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a filety zprudka opečeme.Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce dusíme, víno by se…
Jednoduchý a rychlý recept na netradiční cukroví z bílého vína. Celý recept je jen ze tří surovin a toto cukroví můžete připravit buď na sladko obalené v cukru, nebo…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
Vánoce se blíží a vy hledáte originální cukroví? Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept na dobrotu plnou másla, voňavé vanilky i bílého vína. Jistě se recept stane…
Ten pravý silvestrovský drink si připravíte velmi snadno a stačí k tomu jen pár ingrediencí. Tropické ovoce v kombinaci s mladým bílým vínem, kvalitní vodkou a sektem je…
Jemná králičí stehna jsou ideální na přípravu křupavých řízků. Výraznější chuť jim dodává marináda, do které je naložíme přes noc. K smaženým řízkům podáváme vařené…
Lahůdkový amur na zelenině je výtečný pokrm, který spojuje jemné a šťavnaté maso sladkovodní ryby s pestrou směsí čerstvé zeleniny. Tento zdravý a chutný recept ocení…
V tomto receptu najdeme inspiraci na velmi netradiční kus masa, a to hovězí vemeno. Nejprve jej uvaříme doměkka s kořením a poté jej zakomponujeme do směsi s vínem a…
Zapečené těstoviny můžeme připravit na mnoho různých způsobů tak, abychom potěšili zejména naše chutě a hladový žaludek. Tento recept spojuje široké nudle se směsí…
Jedním ze zástupců kaprovitých ryb, který má čistou chuť a pevné maso je právě tolstolobik. Filet z něj připravíme jen orestováním na přepuštěném másle. Doplníme ho pak…
Ovocný salát jistě přijde vhod jak v parném létě, tak i v zimě, jelikož dodá mnoho vitamínů. Pokud však máte chuť experimentovat, naložte ovoce do směsi rumu a vína. Z…
Slavnostní labužnické řízečky s omáčkou z bílého vína smetany jsou na závěr zapečeny se směsí sýra, žampionů a zeleniny a na talíři vypadají opravdu krásně. Připravte je…
Klasickou kulajdu tentokrát připravíme trochu jinak. Polévku z restovaných lišek a brambor zjemníme smetanou a podáváme se ztraceným vejcem, posypanou křupavými plátky…
Lahodná králičí stehna na slanině se zeleninou a houbami rozhodně stojí za vyzkoušení. V pokrmu vyniká chuť vína a divokého koření a je zjemněný smetanou. Můžete ho…
Rilletes je francouzská delikatesa, jejíž příprava obvykle zabere několik hodin. Pokud však použijete domácí zavařené vepřové maso, příprava této pochoutky vám zabere…
Součástí našeho jídelníčku by měly být ryby. Maso z afrického sumečka je velice křehké a jemné. Perfektně jej doplněný zelený chřest, připravovaný na másle a přelitý…
Krůtí maso můžete bez obav zakomponovat i do redukčního jídelníčku. Má vysoký obsah bílkovin a nízké množství tuku. Připravte k obědu, či večeři, krůtí plátky s…
Mečoun je známý svým pevným masem a jemnou chutí, která se při grilování dokonale rozvine. Mečoun na grilu je nejen rychlý a jednoduchý na přípravu, ale také zdravý a…
Z lahodných sladkých hrušek můžeme připravit nejen dezerty, skvělé chutnají i ve slaných pokrmech. Hrušky se pěkně doplňují s ořechy a sýrem. Když je navíc povaříme ve…
Hledáte jednoduchý způsob, jak připravit rybu? Důležité je jemnou chuť ryby jen zvýraznit, ale nepřebít ji příliš výrazným kořením. Stačí použít čerstvé voňavé bylinky a…
Jemné rybí maso chutná skvěle při jednoduché úpravě bez velkého množství koření. Stačí ho zapéct v troubě s bílým vínem a citronovou šťávou, abychom podtrhli jeho chuť.…
Boží milosti jsou tradiční smaženým moučníkem pro radost dětí i dospělých. Kromě jejich kynuté varianty můžete zkusit tyto z lehkého vinného těsta. Bohatě pocukrované do…
Pro milovníky kombinace slané a sladké chuti tady máme recept na skvělé letní jídlo. Kuřecí prsa necháme marinovat ve směsi marmelád, bylinek a vína. Po orestování je…