Zimní punč pro zmrzlíky
Recept ještě nebyl hodnocenZ litru vody uvaříme černý čaj. Do vařícího čaje nalijeme víno a rum, přivedeme k varu NEVAŘÍME, dále přilijeme džus a vymačkaný citrón, přivedeme k varu NEVAŘÍME. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z litru vody uvaříme černý čaj. Do vařícího čaje nalijeme víno a rum, přivedeme k varu NEVAŘÍME, dále přilijeme džus a vymačkaný citrón, přivedeme k varu NEVAŘÍME. …
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené a opepřené líčka. Zprudka je opečeme ze všech stran dohněda a poté je vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme…
Plátky masa potřeme hořčicí a sardelovou pastou, osolíme, opepříme a zabalíme do každého okurku. V kastrolu rozehřejeme máslo a olej, necháme zesklovatět drobně…
V hrnci svaříme vodu s cukrem a kořením, následně přidáme víno a rum, přivedeme téměř k bodu varu, ale nevaříme.Horké naléváme do sklenic, do nichž jsme dali lžičku…
Líčka nakořeníme, zprudka opečeme na oleji a vyjmeme. V tom samém oleji orestujeme zeleninu vč. cibule do tmava a podlijeme bujonem a vínem. Do takto připraveného…
Pekáček vymažeme silně máslem a důkladně posypeme strouhankou(může ležet i v menší vrstvě na dně).Kotlety naklepeme a po okrajích nařízneme.Posolíme z obou stran a…
Vejce šleháme v míse s cukrem, postupně přidáváme olej a víno. Předem smícháme mouku s práškem, kakaem a pern. koření. Do šlehané směsi přidáme nejdřív mouku, pak džem a…
Kuřecí játra si očistíme, umyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, posypme kořením na Čínu - bez soli a necháme dvě hodiny odstát. Na rozpáleném oleji prudce játra…
Očištěná játra potřeme olejem, vložíme do pánve, přidáme nasekanou cibuli a česnek a asi 5 minut opékáme. Přidáme víno a koření, směs zakryjeme plátky slaniny a dáme asi…
Maso upravíme na dvě roládky. Každý plát osolíme, poklademe tyrolským špekem a rozdělíme na ně sušené švestky, které jsme si předem namočili do 50 ml červeného vína.…
Stehna prošpikujeme slaninou a zbytek pokrájíme na kostičky. Poklademe do pekáčku se zbytkem ingrediencí. Podlijeme vínem, jen deckou, zbytkem budeme podlívat při pečení…
Maso očistíme, kůži nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme olejem a červeným vínem. Posypeme hrubou solí, smíchanou s jemně nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Necháme…
Čtyři dny předem jsem rozřezal kus krkovice na čtyři pláty, tyto položil do mořidla a uložil na chladné místo. Mořidlo jsem udělal z cca 3/4 litru vody, kávové lžičky…
Na oleji opražíme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme. Pridáme na kocky narezané paradajky, kečup, víno a dusíme,…
Kaštany nařízněte do kříže a asi 15 minut pečte v troubě nebo na pánvi. Pak ještě horké oloupejte. Zalijte vínem tak, aby byly ponořené a vařte na mírném ohni asi 30…
Do kastrolu dáme 2 lžíce sádla a na něm smažíme cibuli do sklovata. Poté přidáme hladkou mouku a zlehka osmažíme. Hotovou jíšku dáme stranou.Hlávku zelí pokrájíme na…
Na oleji osmahneme cibulku a opečeme na ní maso doběla. Zalijeme červeným vínem, trochu osolíme a dusíme 40 Minut. Podle potřeby poldléváme vývarem. Pak přidáme…
Filety z kapra nasolíme, jemně opepříme a necháme odležet. Na porce ryby přiložíme stejně velké plátky slaniny a připevníme je párátky.V pánvi rozehřejeme máslo s olejem…
Žebírka nasolíme a vložíme do hlubšího pekáče. Instantní polévku rozmícháme v 200 ml vody (teplota vody je závislá na návodu na obalu). K polévce přidáme worchester a…
Maso nakrájíme na plátky, okořeníme, zalijeme olejem a necháme dvě hodiny uležet. Potom plátky zprudka opečeme na pánvi na oleji, zalijeme vínem, přidáme med, rozinky a…
Játra opláchneme,očistíme od případných žlučovodů a blanek a můžeme je rozříznout na polovinu. Slaninu,mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky-asi 0,5cm,cibuli na…
Víno svaříme s hřebíčkem a skořicí a necháme vychladnout. Maso nakrájíme na kostky, odstraníme tučné části, osolíme a zalijeme vychladlým svařeným vínem a necháme…
Slaninu narežeme na kocky a orestujeme. Pridáme narezanú cibuľu a cesnak, krátko opražíme, vmiešame papriku, pretlak a na kocky narezané filé. Podlejeme vývarom a…
Nejprve připravíme náplň, na olivovém oleji lehce zasmahneme polovinu na kolečka nakrájeného pórku a přidáme maso, prosmažíme, přidáme pokrájená rajčata, bylinky, česnek…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Česká baristka Kamila Chobotová míří na mistrovství světa v přípravě kávy. Vyzkoušejte její recept, jak si doma uvařit parádní nápoj
Krkovička po farářsku: Lehce pikantní a šťavnaté plátky masa báječně chutnají a zvládne je i začínající kuchařka
Slzy a pot, pak euforie. Jíst chilli papričky může být i životu nebezpečné, na vině je kapsaicin