Krůtí smaženky na víně
Recept ještě nebyl hodnocenMaso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hl.mouce. Vejce rozšleháme vidličkou a maso v něm obalíme. Na pánvi necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso opláchneme a nakrájíme na malé kousky. Lehce je osolíme, okořeníme tymiánem a obalíme v hl.mouce. Vejce rozšleháme vidličkou a maso v něm obalíme. Na pánvi necháme…
Očištěného králíka prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Česnek prolisujeme a smícháme s hořčicí a touto směsí potřeme králíka z vrchu i zevnitř. Králíka naplníme…
Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na…
Telecí saltimbocca Z pečeně nakrájíme plátky, které rozklepeme, osolíme a opepříme, přidáme oregáno a plátek šunky. Zabalíme do malé rolky a spíchneme párátkem. Na…
Nejdříve začneme fazolemi, pokud nemáte konzervované, večer předem namočíme ve vodě. Ve středně velkém kastrolu rozehřejeme lžíci olivového (kokosového...) oleje a…
Žloutky si vymícháme se všemi třemi cukry do pěny. Postupně zašleháme rozměklé máslo, rum a víno. Pomalu vmícháme mouku s práškem do pečiva a kakao. Z bílků si vyšleháme…
Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák,…
Porce kapra zbavíme páteře a žeber. Filety prořízneme co 2 až 3 mm až ke kůži. Ucítíme křupnutí, to se přeruší drobné kostičky ypsilonky, které pak nevadí při konzumaci.…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe slaninou. Pevně svineme a sepneme párátkem. Závitky opečeme na sádle doměkka. Vyjmeme a přikryjeme alobalem.Do výpeku…
Bravčový bôčik som umyla, osušila a nožom som urobila mriežku z jednej i z druhej strany. Masť som rozpálila a mäso som sprudka opiekla z oboch strán. Mäso som osolila,…
Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Na 1 lžíci oleje zesklovatíme jemně nasekanou cibuli, polovinu dáme stranou, polovinu do misky. Do misky dáme umleté maso (může být i koupené mleté), sloupneme střívka…
Očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x větší, než na běžný guláš. Dáme do uzavíratelné misky, promícháme s rozmačkaným česnekem a olivovým olejem a necháme uzavřené v…
Namoč houby do vody. Nakrájej rohlik na kostičky, nech vokorat v troubě. Na másle s trochou oleje zezlátni cibulku.Nakrájej zeleninu na kostičky. Zeleninu, citron a…
Hovězí maso nakrájejte na kostky.Lehce rozdrťte stroužky česneku, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky. Oloupejte a nakrájejte jednu cibuli na čtvrtky a každou…
Vepřová panenka připravená s ovocnou pikantní omáčkou a zajímavě dochucenými fazolkami bude určitě chutnat vyznavačům kampotského pepře. Spolu s porcí opečených brambor…
Maso a játra nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno. Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.Přihodíme maso (játra necháme na později) a necháme zatáhnout.Přisypeme…
Tak v tomhle případě hamburgerů je to čisté nebe v hubě, jak se říká. Vymazlený a skvěle dochucený hamburger s plátkem kozího sýra, karamelizovanou cibulí a křupavým…
Jeden z tradičních pokrmů naší kuchyně jsou ptáčci. Zarolovaný plátek masa, který je plněný zpravidla vejcem, okurkou a uzeninou. V tomto receptu použijeme vepřovou kýtu…
Kombinace hutného masa a svěžího šťavnatého ovoce je skvělá, stačí zvolit správnou kombinaci. Pečené krůtí maso podávané s hruškami, jablky a rozinkami v omáčce z…
Brynzu obvykle podáváme v tradiční kombinaci s haluškami, bylo by ale škoda tento výborný měkký sýr neochutnat i jinak. Brynza ve spojení s červenou řepou dušenou ve…
Masové závitky jsou jednoduché a velmi variabilní jídlo. Tyto připravíme z hovězího masa a naplníme je náplní z kysaného zelí a slaniny. Závitky podlijeme dobře…
Neotřelé spojení ryby a čočky si vychutnáme v tomto výborném salátu. Díky použití sterilované čočky je příprava poměrně rychlá. Do čočkového salátu přidáme kořenovou…