Hovězí medailonky na červeném víně s lesními houbami
Recept ještě nebyl hodnocenHovädzie mäso som umyla osušila kuchynským papierom a nakrájala na medailónky. Slaninu som nakrájala na kocky a opiekla, keď pustila tuk, pridala som medailónky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovädzie mäso som umyla osušila kuchynským papierom a nakrájala na medailónky. Slaninu som nakrájala na kocky a opiekla, keď pustila tuk, pridala som medailónky a…
Příprava v tlakovém hrnci (papiňáku): Na oleji z obou stran orestujeme hovězí líčka. Přidáme očištěnou zeleninu, pokrájenou na větší kousky, podlijeme vodou a vínem.…
Sýr nakrájíme na drobno nebo nadrobíme, olivy překrájíme na plátky.Z tymiánu utrháme lístky, nškolik jich odložíme.Oloupanou cibuli nakrájíme nebo postrouháme na kolečka…
Na trošce olivového oleje osmahneme společně slaninu, maso, cibuli, mrkev a celer dozlatova. Podlijeme červeným vínem, které necháme vyvařit. Poté přihodíme drcená…
Pokud se chystáte uvařit rodině něco slavnostního, telecí líčka na zelenině jsou skvělou volbou. Maso je lahodné a šťavnaté a omáčka je plná zeleniny. K líčkům se…
Maso nakrájíme na plátky a pak na nudličky, cibuli na kostičky, papriku na proužky, mrkev na nudličky (zubatou škrabkou).Rozpálíme hlubokou pánev, nejlépe Wok, dáme olej…
Křidýlka očistíme a přesekáme v kloubech - z každého vzniknou dvě porcičky k další úpravě a konec křídla, který uschováme k výrobě polévky. Masitější části křídel…
Kačacie prsia z jednej kačice po povrchu narežeme tak aby sme po uvarení dostali porcie. Prsia si nasolíme a necháme odlažať v chlade cca 2hod. Do kastróla si dáme…
Děda jde do kuchyně. Vidím Vojtíška, jak nadzvedává poklice a libuje si. To bude dobrota, to bude dobrota. Zůstal jsem stát mezi dveřmi a koukám, jak lžíce mizí v hrnci…
Grepový , brusinkový džus, vodu, šťávu z citronu a ovoce (Citron, jablka, pomeranče) a koření povaříme.Když směs přijde k varu, odstavíme a přidáme alkohol ( já do…
Kousky vepřového masa očistíme a naložíme v oleji, paprice, pepři a směsi nadrobno pokrájené cibulky a jarních česnekových výhonků. Necháme odležet alespoň 30 minut na…
Omyté a soušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčici a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek…
Prichystáme všetky suroviny.Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak. Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler…
Hovězí plátky naklepeme a po obou stranách osolíme. Na každý kousek masa narovnáme zelený salát, na slabé plátky nakrájená kolečka rajčat a plátkový sýr. Stočíme do…
Kuřecí maso naložíme do marinády : 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky sojové omáčky, 2 lžičky worchesterové omáčky,1 lžička andělský křídel,1 lžička ostrého kečupu - maso…
Omytá a osušená králičí stehna osolíme, osušíme a důkladně potřeme ze všech stran olivovým olejem. Omytou cibulku pokrájíme na malé kousky. Pomeranč řádně omyjeme horkou…
Kotlety nasolíme a opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a zprutka orestujeme na 4 lžících olivoveho oleje. Přidáme mrkev a šalotky. Šalotky poouze oloupeme a rzkrojíme…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou červenou cibuli. Přidáme nakrájené papriky. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek. Zalijeme trochou červeného vína,…
Maso nakrájíme na kostky a opepříme. Rozehřejeme lžíci oleje a maso prudce orestujeme. Pak maso vyndáme a odložíme stranou. Do hrnce přilijeme lžíci oleje a zpěníme…
Také si na adventních trzích rádi dáte trochu voňavého svařeného vína? Připravit ho můžete snadno i doma. Navíc přidejte i rozinky, které pěkně nasáknou. Svařák…
Na oleji si orestujeme nakrájená játra. Přidáme šunku, žampiony, papriky, rajče (vše na malé kostičky), bob.list, bylinky, chilli, balsamiko a podlijeme vínem. Restujeme…
Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C, pokud nemáme horkovzdušnou raději na 220 °C. Na pánvi osmažíme slaninku s cibulí do sklovita, přidáme na kostičky…
Horkovzdušnou troubu si předehřejeme na 200°C, pokud nemáme horkovzdušnou raději na 220 °C. Na pánvi osmažíme slaninku s cibulí do sklovita, přidáme na kostičky…
Tento jednoduchý dezert zaujme na první pohled. Hrušky nejprve povaříme ve víně ochuceném výrazným kořením. Tím, že do sebe víno nasáknou, získají nádhernou barvu a…