

Půlnoční kuřecí kousky
Suroviny 4 porce
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 150 g slaniny
- 8 kuřecích paliček nebo horních stehen
- sůl
- pepř
- asi 3 lžíce oleje
- 2 lžičky protlaku
- 400 g sekaných sterilovaných rajčat
- 400 g bílých fazolí ve slaném nálevu
- cukr dle chuti
- petrželová nať
- cca 300 ml vody
Postup přípravy receptu
Omyté osolené a opepřené maso opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, vyjmeme je a do výpeku dáme drobně krájenou slaninu, cibuli a česnek. Krátce orestujeme, vmícháme protlak, opět orestujeme, přidáme rajčata a vodu.
Směs přivedeme do varu, vložíme paličky a zvolna vaříme asi 40 minut. Ke konci varu vsypeme scezené, propláchnuté fazole a necháme je prohřát.
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec vmícháme sekanou petrželovou nať.
Poznámka od kuchařky
Příloha - bageta
Půlnoční proto, že je vhodné při oslavách jako pozdní večeře:D
Dělala jsem z horních stehen, která jsem stáhla motouzem, aby držela tvar.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Půlnoční kuřecí kousky
-
-
To se mi moc líbí
Ukládám a děkuji a inspiraci. Už se těším na tu dobrotu
-
Já to četla někde v časopise, nějaké hoodně staré vydání. Osobně jsem dala více česneku a pepře. Jinak moc dobré to je
-
To nemusí být vůbec špatné
-
Dobre to bude urcite. Trosku palive papricky by neuskodilo.
-
Počet porcí by mohl být 4-8, podle chuti a hladu strávníků