Jablkový koláč s ořechovou drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenJablka, vlašské ořechy a skořice tvoří osvědčenou podzimní klasiku. Vychutnáme si ji i v tomto koláči ze strouhaných jablek, nadýchaného těsta a křupavé ořechové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablka, vlašské ořechy a skořice tvoří osvědčenou podzimní klasiku. Vychutnáme si ji i v tomto koláči ze strouhaných jablek, nadýchaného těsta a křupavé ořechové…
Ze základního piškotového těsta můžeme, kromě jiného, upéct také velikonočního beránka. Je jemný a také nadýchaný díky vyšlehanému sněhu z bílků. Dovnitř těsta můžete…
Polévka okořeněná směsí na tradiční francouzský zeleninový pokrm vás překvapí svou lahodnou chutí. Na přípravu stačí jen pár ingrediencí a během chvilky se z vaší…
Mazanec je měkounký, málo sladký a díky jablkům vlhčí, výborný i bez másla. Příprava tohoto moučníku je otázkou pár minut pro vložení surovin do domácí pekárny. Výsledný…
Využijte sezonní příležitost a připravte rodině jemné a kvalitní jehněčí maso v této osvědčené úpravě. Jako příloha k šalvějí a slaninou provoněnému masu se výborně hodí…
Moučník vzdáleně připomíná podáváním zavlažna naše české buchtičky se šodó. Šneci jsou vláční, sladcí a provonění použitým kořením. Zároveň jsou sytí a mohou se sklenicí…
Husa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou…
Tuto voňavou polévku připravíme z vývaru z uzeného masa. Přidáme do ní zeleninu a také kroupy, díky kterým bude dostatečně vydatná. Chuť doladíme česnekem, majoránkou a…
Husa na pomerančích je gurmánským zážitkem. Pečená do zlatova, s křupavou kůrčičkou a svěží pomerančovou vůní, je dokonalým pokrmem pro slavnostní chvíle nebo rodinnou…
Není nad doma upečené čerstvé pečivo. Chléb plný chia semínek, které se řadí mezi superpotraviny, je krásně měkkoučký a navíc také snadný na přípravu. Můžete do něj…
Beránci jsou tradičně pečeni na Velikonoce jako jeden z jejich symbolů. V tomto receptu je beránek je z nadýchaného těsta, ve kterém najdete také kousky kandovaného…
Slané koláče můžeme jíst teplé i studené. Hodí se k obědu i večeři, nebo si je můžeme vzít jako vydatnou svačinu na cesty. Na výběr máme z mnoha druhů náplní, skvělá je…
Recept na rychlé tvarohové věnečky, jejichž těsto nemusí kynout. Stačí smíchat všechny suroviny a vypracovat vláčné těsto. Věnečky jsou naplněny ořechovou náplní a pokud…
Pokukujete po nějakém tom lehkém dortíku, který by byl super do horkého léta, i jako podzimní pochutnání? Experimentujte a trochu si zalaškujte si s raw stravou.…
Tradiční americký Pumpkin Pie je sladký dýňový koláč z křehkého máslového těsta a kořeněné dýňové náplně. V těstě je část mouky nahrazena celozrnnou, která dává korpusu…
Posúch je jednoduchá pečená placka z nejobyčejnějšího těsta. Zajímavým a lákavým ho dělá teprve až jeho náplň, se kterou je pečený. Pochutnejte si na koprem vonícím…
Z přebytků jahodové úrody můžete připravit lahodnou marmeládu s chia semínky, slazenou erythritolem, která je plná chuti léta. Marmeládou můžete mazat palačinky či si ji…
Netradiční verzi velikonočního beránka si můžete připravit podle našeho receptu. Jeho těsto je vláčné a sladké i díky nastrouhaným jablkům. Celkově je těsto zdravější a…
Co víc naladí podzimní chutě, než spojení ořechů, jablek a brusinek? Toto trio dokonale zkombinujeme v moučníku, který potěší celou rodinu. Nadýchané těsto je plné…
Věnec z kynutého těsta, příjemně vonící po sušených bylinkách a plněný bazalkovým pestem, je zajímavou přílohou k zeleninové polévce. Skvěle chutná i samotný. Neváhejte…
Velikonoční beránek je symbolem jarních svátků. S tímto receptem připravíte jednoduchého dvoubarevného beránka z olejového těsta, které je díky našlehaným bílkům krásně…
Receptů na velikonočního beránka je nespočet. Možná ale máte rodinný recept, který se dědí z generace na generaci. Pokud však chcete zkusit něco nového, tento recept na…
Jaro ze země konečně vylákalo první zelené bylinky – mladé kopřivy. Můžeme si je upravit na mnoho způsobů, třeba z nich uvařit polévku. V polévce kopřiva působí…
Připravit domácí čokoládové bulky není vůbec složité. Ať už použijete bílou, mléčnou nebo hořkou čokoládu, bulky budou nadýchané a lahodné. Čokoláda se v nich při pečení…