

Chleba z trouby
Suroviny
- 3 hrnky hladké mouky
- 2 lžičky soli
- 1,5 lžičky kmínu
- méně než 1/2 kostky droždí
- 1,25 hrnku vody
Postup přípravy receptu
Vše smícháme a necháme kynout. Těsto by mělo být řidší, jinak je chléb drobivý.Po nakynutí uděláme placku kterou stočíme jako roládu z hora dolů a zprava doleva. Tento bochánek necháme opět kynout.
Po nakynutí dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Přikryjeme alobalem nebo pokličkou. Předehřejeme troubu na 230°C a pečeme 35 minut.
Poté odkryjeme a pečeme ještě 15 minut. Po upečení můžeme potřít máslem, pokud chceme křupavou kůrčičku, nepotíráme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chleba z trouby
-
Můj třetí chléb a konečně tento se povedl na jedničku
Není pracný a je moc chutný. Děkuji za recept