Osvěžující tvarohový koláč à la Mariolla
Recept ještě nebyl hodnocenU šálku dobré kávy nesmí chybět příjemně sladký koláč. Osvěžující moučník, skládající se z vláčného tvarohového korpusu, broskvového kompotu a želatiny, je skvělou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
U šálku dobré kávy nesmí chybět příjemně sladký koláč. Osvěžující moučník, skládající se z vláčného tvarohového korpusu, broskvového kompotu a želatiny, je skvělou…
Kotlety nařežene, ale nedořezáváme úplně, jen ke kosti, zeleninu nakrájíme na větší kusy, maso osolíme, opepříme, okořeníme gril. kořením, česnekem, oreganem. Maso…
Tento chléb peču, když chci z nějakého důvodu vypláchnout nádobu od žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz), proto zbytkový. Zbytek kvásku v nádobě naředíme teplou vodou…
Postup: Vejce (bílek i žloutek dohromady) a cukr hodně vyšlehat. Potom jen vmícháme mouku, kypřící prášek, olej a vodu. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy-…
Pohanku propláchneme ve studené vodě. Okapanou dáme do osolené vody s kapkou oleje a vaříme cca 3 min. Poté přiklopenou necháme dojít v páře (já hrnec zabalím do ručníku…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…
Všechny suroviny postupně smíchat a dát péct. Po upečení ihned nalijeme polevu na buchtu. Můžeme posypat kokosem.
Z vody, cukru a kvasnic si připravíme kvásek.Po vzejití přidáme ostatní suroviny a uhněteme těsto. Rozdělíme na vále na 12 dílů a vytvoříme bulky, které přendáme na…
Žloutky ušleháme s vodou a cukrem, přidáme mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný…
Kvásek: do mísy dáme půl hrnku vlažné vody, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, kostku droždí, promícháme a dáme na teplé místo asi na půl hodiny vzejít.Do kvásku…
TĚSTO : Žloutky s cukrem, vodou a kávou utřít, přidat mouku a ušlehaný sníh z bílků. Upéct ve vyhřáté troubě. KRÉM : Uvařit pudink bez cukru. Ušlehat máslo s cukrem a…
Nejprve si pokrájíme pórek. Stehna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme dle chuti. Z jedné strany je pomažeme hořčicí. Zprudka je opečeme na másle. Vyjmeme je a uložíme…
Mraženou zeleninu dám do vody, osolím, opepřím a přivedu k varu. Než začne vařit, rozšlehám vejce s moukou na řidčí kašičku, asi tak, aby mi kapání z tuha protékalo…
Připravíme si silné espresso a taky si svaříme vodu s cukrem. Smícháme dohromady, necháme vychladnout, vlijeme do spíše nižší nádoby a vložíme do mrazničky. Občas pak…
Snadný salátek ke grilovanému masu či klobáskám je inspirován bulharskou kuchyní. Do zálivky nepatří cukr a chuť zeleniny vynikne díky octu, soli a oleji. Salát…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a necháme umíchat na program Těsto. Kynout stačí chvilka, asi 20 minut.... Těsto vytáhneme, propracujeme a vyválíme…
Kuracie stehna osolime a prudko opecieme na oleji a masle. Podlejeme trochou vody, pridame kecup, korenie a priblizne 40 minut dusime na slabom ohni, prikryte. Zemiaky…
Bilky a spetku soli vyslehame do tuheho snehu. Zloutky s pulkou cukru vyslehame do bile peny, pridame prosatou mouku s praskem do peciva, olej, vodu, zbytek cukru (nebo…
Filátka pangasia pokapeme z obou stran citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Filé osušíme, osolíme, poklademe listy libečku, plátky parmské šunky, vytvoříme…
Do nádoby na rýži dáme rýži a zalijeme vývarem ze 1/4 kostky masoxu a 75ml vody. Na druhé patrpo dáme plátek osoleného, opepřeného filetu, posypeme bazalkou a paříme 12…
Potřebujete-li pro rodinnou oslavu dortík, zkuste ho jednou připravit sami. Podle podrobného a vyzkoušeného receptu to zajisté zvládnete. Dozdobený dle své chuti,…
Smícháme vodu, ocet, worcester, olej, hořčici, přidáme bobkový list, mletý pepř, koření, nakrájenou chilli papričku, sůl a hlívu. Vše vaříme 10 minut. Pak rovnáme…
Korpus: Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh, postupně zašlehávat /střídavě/ žloutky a olej a nakonec lehce vmíchat mouku. Formu vymažeme olejem a vysypeme pol. moukou. …
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Pečeme na celozrnný…