Těsto nejen na velikonočního beránka
Recept ještě nebyl hodnocenZe základního piškotového těsta můžeme, kromě jiného, upéct také velikonočního beránka. Je jemný a také nadýchaný díky vyšlehanému sněhu z bílků. Dovnitř těsta můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze základního piškotového těsta můžeme, kromě jiného, upéct také velikonočního beránka. Je jemný a také nadýchaný díky vyšlehanému sněhu z bílků. Dovnitř těsta můžete…
Kombinace voňavé karamelizované cibule, slaniny a roztaveného sýra v nadýchaném těstě, vytvoří skvělé spojení chutí, které si zamilujete. Tyto vdolky jsou ideální jako…
Moučník vzdáleně připomíná podáváním zavlažna naše české buchtičky se šodó. Šneci jsou vláční, sladcí a provonění použitým kořením. Zároveň jsou sytí a mohou se sklenicí…
Křehká sněhová pusinka ve tvaru volského oka s lahodným meruňkovým středem je lehká jako obláček, sladká a zároveň osvěžující díky ovocné náplni. Perfektní cukroví,…
Beránci jsou tradičně pečeni na Velikonoce jako jeden z jejich symbolů. V tomto receptu je beránek je z nadýchaného těsta, ve kterém najdete také kousky kandovaného…
Slané koláče můžeme jíst teplé i studené. Hodí se k obědu i večeři, nebo si je můžeme vzít jako vydatnou svačinu na cesty. Na výběr máme z mnoha druhů náplní, skvělá je…
Co víc naladí podzimní chutě, než spojení ořechů, jablek a brusinek? Toto trio dokonale zkombinujeme v moučníku, který potěší celou rodinu. Nadýchané těsto je plné…
Posúch je jednoduchá pečená placka z nejobyčejnějšího těsta. Zajímavým a lákavým ho dělá teprve až jeho náplň, se kterou je pečený. Pochutnejte si na koprem vonícím…
Z přebytků jahodové úrody můžete připravit lahodnou marmeládu s chia semínky, slazenou erythritolem, která je plná chuti léta. Marmeládou můžete mazat palačinky či si ji…
Netradiční verzi velikonočního beránka si můžete připravit podle našeho receptu. Jeho těsto je vláčné a sladké i díky nastrouhaným jablkům. Celkově je těsto zdravější a…
Věnec z kynutého těsta, příjemně vonící po sušených bylinkách a plněný bazalkovým pestem, je zajímavou přílohou k zeleninové polévce. Skvěle chutná i samotný. Neváhejte…
Velikonoční beránek je symbolem jarních svátků. S tímto receptem připravíte jednoduchého dvoubarevného beránka z olejového těsta, které je díky našlehaným bílkům krásně…
Vepřové srdce na slanině, má díky rajčatové omáčce a čerstvé paprice ještě výraznější chuť. Ať už pokrm podáváte s bramborem nebo třeba s krupicovými noky, vždy si…
Receptů na velikonočního beránka je nespočet. Možná ale máte rodinný recept, který se dědí z generace na generaci. Pokud však chcete zkusit něco nového, tento recept na…
Jaro ze země konečně vylákalo první zelené bylinky – mladé kopřivy. Můžeme si je upravit na mnoho způsobů, třeba z nich uvařit polévku. V polévce kopřiva působí…
Připravit domácí čokoládové bulky není vůbec složité. Ať už použijete bílou, mléčnou nebo hořkou čokoládu, bulky budou nadýchané a lahodné. Čokoláda se v nich při pečení…
Rebarbora je ryze sezónní zelenina se specifickou kyselou chutí, která je v kuchyni využívána obvykle jako ovoce. Pokud si ji chcete uchovat na zimu, svařte ji s medem.…
Focaccia patří mezi tradiční italské speciality, skořicové šneky pak mezi ty severské. Jejich spojení nám pak připraví dokonale lahodný dezert z kynutého těsta a máslové…
Máte plech na muffiny a dlouho zahálí? Vyzkoušejte čokoládové muffiny, které jsou ozdobené krémem z domácího pribináčku. Připravíte ho snadno vyšleháním všech surovin.…
Pokud vám od oběda zbylo trochu vařeného nebo pečeného kuřecího masa, můžete si k večeři připravit tuto vydatnou pochoutku. Vaječná omeleta plněná kousky kuřecího masa,…
V této polévce, vynikne díky tepelné úpravě nasládlá chuť kedlubny. Potlačí její jemnou štiplavost a případnou dřevnatost. K malým kostičkám této jarní krásky už přidáme…
Pohanka je osobitá surovina, která vás v kuchyni rozhodně nezklame. Lze z ní připravovat bezlepkové kaše, ale i například palačinky. Vyzkoušejte je usmažit podle tohoto…
Asijská jídla mají rychlou přípravu, využívají čerstvé suroviny a jsou nepřekonatelné ochucením. Můžete si je bez obav připravit i doma. Suroviny jsou běžně k dostání a…
Krásně rozkvetlé louky plné pampelišky jsou krásné na pohled. Pampelišky můžeme využít pro přípravu snadného sladkého medu, kterým můžete osladit nejen čaj, ale také…