Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Suroviny
Porce: 2,25 l hotové směsi
Nutriční hodnoty
Energie | 26 680 kJ / 6 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 416,00 g |
Tuky | 523,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 4,76 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 1,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vyzkoušela jsem domácí hovězí v pomalém i tlakovém hrnci.
Chuťově jsou obě verze k nerozeznání, ale časově je na tuto dobrotu tlakový hrnec úspornější.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2017 11:00
Anna Kocikova:
Citujete
No, ten citát má cosi do sebe, že leč už zítra málokdo pochopí wcg
Citujete
No, ten citát má cosi do sebe, že leč už zítra málokdo pochopí wcg
11. 2. 2017 10:53
Doma sme mali kuchtu ešte z Maďarska, to som chodila niekede na SVŠ-ku (alebo ešte na základku?). Keď som sa vydala, kúpila som kuchty dve, rôzneho objemu. Používam často, Na rôzne potraviny. Nikdy sa nič nepripálilo, ono to chce trocha praxe, koľko tekutiny do nej dám, aby sa mäso (alebo iný pokrm) dusilo, nie varilo a pritom sa nič nepripálilo.
11. 2. 2017 10:48
casino: cituji Proč neponechat na kuchtíkově vůli, zda se bude s něčím kuchtit a paplat, či zda použije hotový produkt, že?
7. 2. 2017 19:03
hosta:
Zajímavé?
Možná že jako pokus ano
Ale k čemu to je?
Pominu-li zanedbatelný rozdíl v ceně, pak snad jen k tomu, že se díky uložení sádla na dno sníží riziko připálení masa v Papiňáku...
Když jsem poprvé kvůli nedostatku kapaliny hrnec otevřel, tak to bylo na suchu, ale jinak v pohodě
Neprozřetelně jsem směs zamíchal (a ochutnal - sádlo už bylo jak máslo) přilil vodu a po čase mi Papiňák vyslal pachový signál, že už je hotovo (ale už 5 minut před tím se u kuchyně začala olizovat psiska v předtuše, že budou mít hody)
No, než to setrvačností došlo, tak už bylo málem vymalováno ale psiska tentokrát ostrouhala
Zajímavé?
Možná že jako pokus ano
Ale k čemu to je?
Pominu-li zanedbatelný rozdíl v ceně, pak snad jen k tomu, že se díky uložení sádla na dno sníží riziko připálení masa v Papiňáku...
Když jsem poprvé kvůli nedostatku kapaliny hrnec otevřel, tak to bylo na suchu, ale jinak v pohodě
Neprozřetelně jsem směs zamíchal (a ochutnal - sádlo už bylo jak máslo) přilil vodu a po čase mi Papiňák vyslal pachový signál, že už je hotovo (ale už 5 minut před tím se u kuchyně začala olizovat psiska v předtuše, že budou mít hody)
No, než to setrvačností došlo, tak už bylo málem vymalováno ale psiska tentokrát ostrouhala
7. 2. 2017 18:55
casino: Máte můj obdiv, že jste to zkusil a je fajn, že to funguje i se syrovým sádlem
7. 2. 2017 17:37
casino: ale vida - to je zajímavé
7. 2. 2017 16:34
Jak níže napsali, tak udělali
Asi deset roků jsem neměl Kuktu v ruce. Nakonec jsem ho našel a posléze i jakési těsnění, ale stejně čmoudil jak Vesuv.
Rcp jsem dodržel, a kdybych nedoléval vodu, tak maso bylo po hodině OK.
Hřbetní sádlo bylo na větší kostky (že aby se v případě neúspěchu lépe vybíraly) a vyskládal jsem je na dno hrnce (že aby se maso náhodou nepřipálilo). Po dohotovení bylo sádlo jako "máslo" a pár kostek jsem jen tak vysál jako ústřice Posléze to uvařené sádlo jen co uvidělo šťouchadlo, tak se takřka samo od sebe rozpadlo v niveč.
Zkrátka, je to fajne a blaží mě, že jsem se tentokrát (stran použití syrového sádla), nespletl
No, málem bych zapomněl: místo vývaru jsem použil krychličku OXO Beef
Asi deset roků jsem neměl Kuktu v ruce. Nakonec jsem ho našel a posléze i jakési těsnění, ale stejně čmoudil jak Vesuv.
Rcp jsem dodržel, a kdybych nedoléval vodu, tak maso bylo po hodině OK.
Hřbetní sádlo bylo na větší kostky (že aby se v případě neúspěchu lépe vybíraly) a vyskládal jsem je na dno hrnce (že aby se maso náhodou nepřipálilo). Po dohotovení bylo sádlo jako "máslo" a pár kostek jsem jen tak vysál jako ústřice Posléze to uvařené sádlo jen co uvidělo šťouchadlo, tak se takřka samo od sebe rozpadlo v niveč.
Zkrátka, je to fajne a blaží mě, že jsem se tentokrát (stran použití syrového sádla), nespletl
No, málem bych zapomněl: místo vývaru jsem použil krychličku OXO Beef
6. 2. 2017 16:23
mysulka: Děkuji
31. 1. 2017 21:14
30. 1. 2017 16:27
Děkuji,že jste receptu věnovali pozornostDěkuji za komentáře,připomínky i hodnocení
Sádlo jesem použila škvařené,2 kostky po 250g.Na fotce jsou již bez obalu.
Syrové sádlo bych já osobně nepoužila.Bála bych se,že by se chuť hovězího hodně přebila.Nedávno jsem při zkoušení tohoto hovězího,ale v tlakovém hrnci použila jen 250g škvařeného sádla a hotový produkt byl takový suchší.Proto jsem při 2 pokusu použila větší množství sádla.
Na hovězí"rillettes"bych místo vývaru použila kvalitní červené víno a přidala bych snítku tymiánu,nebo rozmarýnu.Jen nevím,jak by to s přidáním sádla chutnalo.Takový experiment dělat raději nebudu
Sádlo jesem použila škvařené,2 kostky po 250g.Na fotce jsou již bez obalu.
Syrové sádlo bych já osobně nepoužila.Bála bych se,že by se chuť hovězího hodně přebila.Nedávno jsem při zkoušení tohoto hovězího,ale v tlakovém hrnci použila jen 250g škvařeného sádla a hotový produkt byl takový suchší.Proto jsem při 2 pokusu použila větší množství sádla.
Na hovězí"rillettes"bych místo vývaru použila kvalitní červené víno a přidala bych snítku tymiánu,nebo rozmarýnu.Jen nevím,jak by to s přidáním sádla chutnalo.Takový experiment dělat raději nebudu
28. 1. 2017 19:47
Nostalgické vzpomínky, vypadá to hodně lákavě, už mám uloženo
28. 1. 2017 13:15
casino: No, zkusit to můžete, Vy máte pokusy rád, tak do toho Asi to bude, jako byste dělal kližku zároveň s hodně tučným bůčkem. Já raději každé zvlášť.
28. 1. 2017 12:49
zizala:
No, já taky ne (ale já bych podle rcp konfitoval SE syrovým sádlem)
Myslíte ale, že po uvaření bude sádlo jiné, než jak se říká "na máčku"?
No, já taky ne (ale já bych podle rcp konfitoval SE syrovým sádlem)
Myslíte ale, že po uvaření bude sádlo jiné, než jak se říká "na máčku"?
28. 1. 2017 12:37
casino: Neumím si představit na syrovém sádle konfitovat maso, ale můžete to zkusit a podat raport
28. 1. 2017 10:28
hosta:
Jj, už to vidím na 3. fotce
Mě popletla ta 4. fotka
Omlouvám se
No, asi by to fungovalo i se syrovým sádlem, že
Jj, už to vidím na 3. fotce
Mě popletla ta 4. fotka
Omlouvám se
No, asi by to fungovalo i se syrovým sádlem, že
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: hovězí ve vlastní štávě hovězí ve vlastní štávě recept hovezi na stave hovězí maso na stave hovězí maso ve vlastní štávě hovězí maso ve vlastní šťávě recept hovězí ve vlastní štavě recepty hovězí kostky ve vlastní šťávě hovězí ve vlastní šťávě - recepty hovězí maso v papiňáku hovězi na vlastni šťávě recept na hovězí ve vlastní šťávě zavařené hovězí maso recept hovězí ve vlastní šťávě s bramborem recept hovězí sádlo hovezi na stave recepty recept hovezi ve vlastni stave zavařené hovězí maso hovezí ve vlastní štave hovězí maso ve vlastní štáve recepty
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, vývar hovězí, sůl
Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WAzx
25 názorů