Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 360 min

360 min (360 min tepelná úprava)

27. 1. 2017 22:06

Suroviny

Porce: 2,25 l hotové směsi

Nutriční hodnoty

Energie26 680 kJ / 6 377 kcal
Bílkoviny416,00 g
Tuky523,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 4,76 g
Sůl12,00 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vyzkoušela jsem domácí hovězí v pomalém i tlakovém hrnci.

Chuťově jsou obě verze k nerozeznání, ale časově je na tuto dobrotu tlakový hrnec úspornější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

casino

11. 2. 2017 11:00

Anna Kocikova:
Citujete:-O
No, ten citát má cosi do sebe, že:-D leč už zítra málokdo pochopí wcg ;-)

tejaja

11. 2. 2017 10:53

Doma sme mali kuchtu ešte z Maďarska, to som chodila niekede na SVŠ-ku (alebo ešte na základku?). Keď som sa vydala, kúpila som kuchty dve, rôzneho objemu. Používam často, Na rôzne potraviny. Nikdy sa nič nepripálilo, ono to chce trocha praxe, koľko tekutiny do nej dám, aby sa mäso (alebo iný pokrm) dusilo, nie varilo a pritom sa nič nepripálilo.:-) ;-)

Anna Kocikova

11. 2. 2017 10:48

casino: cituji :-8Proč neponechat na kuchtíkově vůli, zda se bude s něčím kuchtit a paplat, či zda použije hotový produkt, že?

casino

7. 2. 2017 19:03

hosta:
Zajímavé?
Možná že jako pokus ano:-)
Ale k čemu to je?
Pominu-li zanedbatelný rozdíl v ceně, pak snad jen k tomu, že se díky uložení sádla na dno sníží riziko připálení masa v Papiňáku...:-)
Když jsem poprvé kvůli nedostatku kapaliny hrnec otevřel, tak to bylo na suchu, ale jinak v pohodě :yes:
Neprozřetelně jsem směs zamíchal (a ochutnal - sádlo už bylo jak máslo) přilil vodu a po čase mi Papiňák vyslal pachový signál, že už je hotovo (ale už 5 minut před tím se u kuchyně začala olizovat psiska v předtuše, že budou mít hody);-)
No, než to setrvačností došlo, tak už bylo málem vymalováno :no: ale psiska tentokrát ostrouhala:-D

zizala

7. 2. 2017 18:55

casino: :yes::yes: Máte můj obdiv, že jste to zkusil a je fajn, že to funguje i se syrovým sádlem ;-)

hosta

7. 2. 2017 17:37

casino: ale vida - to je zajímavé :-)

casino

7. 2. 2017 16:34

Jak níže napsali, tak udělali:-)
Asi deset roků jsem neměl Kuktu v ruce. Nakonec jsem ho našel a posléze i jakési těsnění, ale stejně čmoudil jak Vesuv.
Rcp jsem dodržel, a kdybych nedoléval vodu, tak maso bylo po hodině OK.
Hřbetní sádlo bylo na větší kostky (že aby se v případě neúspěchu lépe vybíraly) a vyskládal jsem je na dno hrnce (že aby se maso náhodou nepřipálilo). Po dohotovení bylo sádlo jako "máslo" a pár kostek jsem jen tak vysál jako ústřice:-) Posléze to uvařené sádlo jen co uvidělo šťouchadlo, tak se takřka samo od sebe rozpadlo v niveč.
Zkrátka, je to fajne:yes: a blaží mě, že jsem se tentokrát (stran použití syrového sádla), nespletl;-):-):-D
No, málem bych zapomněl: místo vývaru jsem použil krychličku OXO Beef:-)

Anna Kocikova

6. 2. 2017 16:23

mysulka: Děkuji:-K

mysulka

31. 1. 2017 21:14

<3:yes:

Anna Kocikova

30. 1. 2017 16:27

Děkuji,že jste receptu věnovali pozornost;-)Děkuji za komentáře,připomínky i hodnocení:-K
Sádlo jesem použila škvařené,2 kostky po 250g.Na fotce jsou již bez obalu.
Syrové sádlo bych já osobně nepoužila.Bála bych se,že by se chuť hovězího hodně přebila.Nedávno jsem při zkoušení tohoto hovězího,ale v tlakovém hrnci použila jen 250g škvařeného sádla a hotový produkt byl takový suchší.Proto jsem při 2 pokusu použila větší množství sádla.
Na hovězí"rillettes"bych místo vývaru použila kvalitní červené víno a přidala bych snítku tymiánu,nebo rozmarýnu.Jen nevím,jak by to s přidáním sádla chutnalo.Takový experiment dělat raději nebudu;-):-)

maiva

28. 1. 2017 19:47

Nostalgické vzpomínky, vypadá to hodně lákavě, už mám uloženo:-D:yes:

zizala

28. 1. 2017 13:15

casino: No, zkusit to můžete, Vy máte pokusy rád, tak do toho :-* Asi to bude, jako byste dělal kližku zároveň s hodně tučným bůčkem. Já raději každé zvlášť.

casino

28. 1. 2017 12:49

zizala:
No, já taky ne:-) (ale já bych podle rcp konfitoval SE syrovým sádlem)
Myslíte ale, že po uvaření bude sádlo jiné, než jak se říká "na máčku"?:-)

zizala

28. 1. 2017 12:37

casino: Neumím si představit na syrovém sádle konfitovat maso, ale můžete to zkusit a podat raport :-p

casino

28. 1. 2017 10:28

hosta:
Jj, už to vidím na 3. fotce:-)
Mě popletla ta 4. fotka
Omlouvám se:-!;-(
No, asi by to fungovalo i se syrovým sádlem, že :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hovězí ve vlastní štávě hovězí ve vlastní štávě recept hovezi na stave hovězí maso na stave hovězí maso ve vlastní štávě hovězí maso ve vlastní šťávě recept hovězí ve vlastní štavě recepty hovězí kostky ve vlastní šťávě hovězí ve vlastní šťávě - recepty hovězí maso v papiňáku hovězi na vlastni šťávě recept na hovězí ve vlastní šťávě zavařené hovězí maso recept hovězí ve vlastní šťávě s bramborem recept hovězí sádlo hovezi na stave recepty recept hovezi ve vlastni stave zavařené hovězí maso hovezí ve vlastní štave hovězí maso ve vlastní štáve recepty

Suroviny: kližka hovězí, sádlo, vývar hovězí, sůl

TopRecepty.cz

Domácí hovězí ve "vlastní šťávě"

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WAzx