Pivní cibulačka
Recept ještě nebyl hodnocenPivní cibulačka je sytá a voňavá polévka, která zahřeje i potěší chuťové buňky. Karamelizovaná cibule, pivo a sýr jí dodávají výraznou chuť, kterou perfektně doplní…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pivní cibulačka je sytá a voňavá polévka, která zahřeje i potěší chuťové buňky. Karamelizovaná cibule, pivo a sýr jí dodávají výraznou chuť, kterou perfektně doplní…
Gnocchi v jemné krémové omáčce s voňavými houbami a parmazánem nadchnou všechny příznivce italské kuchyně a houbaření. Pokud sáhnete po hotových gnocchi, máte uvařeno…
Šťavnaté klobásy s pikantním zelí jsou jednoduchým receptem i pro úplné začátečníky. Výborně si na nich pochutnáte s vařenými bramborami nebo chlebem. Jsou skvělým…
Zvěřina a houby, to je typické duo zejména pro období podzimu. Srnčí maso podusíme v troubě s kořením, portským vínem a pomerančovou šťávou. Orestované lišky pak…
Voňavé kousky uzeného masa zapečené s brambory, cibulí a smetanou tvoří syté a lahodné jídlo, které voní domovem. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky uzeného a…
Boloňská omáčka nemusí být vždy jen s masem. Tato verze s červenou čočkou je rychlá, sytá a chutí překvapivě blízká té klasické. Zeleninový základ s čočkou, dušený ve…
Stává se vám, že vám od oběda zůstane kousek masa, vařená zelenina z vývaru či trochu omáčky? Pak se vám bude hodit tento recept na krokety ze zbylého masa a zeleniny.…
V chladných dnech přijde vhod talíř příjemně horké polévky, která nejen krásně zahřeje, ale také dobře zasytí. Jemně nasládlá polévka s pikantním zázvorovým nádechem je…
Líné rizoto je pokrm z jednoho pekáčku, který není nijak složitý na přípravu. Rizoto se zbylým vařeným masem a zeleninou, bohatě posypané sýrem a pečené v troubě,…
Kuřecí stehna pečená s červeným vínem a brusinkami jsou skvělým tipem na voňavý oběd. Kombinace jemného masa pečeného na víně, sladkokyselých brusinek a lahodné omáčky…
Na oleji osmahneme kostičky staršího chlebaNa másle osmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, dáme ji do hlubokých talířů a zalijeme horkým vývarem..Polévku v…
Hustý a sytý houbový guláš, připravený z podzimních václavek, má osobitou a díky feferonce také velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé…
Šťavnaté masové válečky tentokrát připravíme ze slepičího masa. To umeleme se slaninou, okořeníme a vytvarujeme. Válečky pak povaříme v základu na houbovou omáčku,…
K podzimním dnům neodmyslitelně patří nasládlá chuť z dýně. Talíř horkého dýňového krému, okořeněného muškátovým oříškem, přijde v sychravých dnech určitě k chuti.…
Masové kuličky v hořčičné omáčce představují perfektní pokrm pro každý den i slavnostnější příležitosti. Pečené kuličky v troubě krásně voní po česneku a skvěle je…
Další inspirace na velmi oblíbenou dýňovou polévku. Tentokrát se všechny ingredience nejdříve upečou v troubě, což krásně zvýrazní chuť zeleniny a v kombinaci se…
Dušené vepřové maso s mrkví je pro mnohé strašák školních jídelen. V této úpravě si ale tento pokrm rozhodně zamilujete. Kyselkavá jablka dodají dušené mrkvi příjemnou…
Namočíme přes noc do vody 100 g špaldy, druhý den ji propláchneme a v čisté vodě uvaříme doměkka.Do hrnce vložíme jeden celer a dvě brambory, oboje nakrájené na kostičky…
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce oleje a necháme na něm změknout pokrájenou cibuli a dva stroužky česneku. Přidáme dva bobkové listy a 100 g rajčatového protlaku. Zalijeme…
Vepřová panenka plněná plátky slaniny a voňavou houbovou směsí je vhodným jídlem pro nedělní oběd. Podáváme ji s celerovým pyré, které plně nahradí klasickou bramborovou…
Na oleji za stáleho miešania restujeme asi 5 minút nakrájané huby pokvapkané sójovou omáčkou a ochutené drvenou rascou. Necháme vychladnúť.Očistený šalát natrháme a dáme…
V kastrolu rozpustíme nakrájenou anglickou slaninu a přidáme nakrájenou cibuli, po chvíli vložíme nakrájená játra a orestujeme.Zalijeme vínem a necháme odpařit, pak…
Vepřová panenka si získala oblibu pro svou jemnost, šťavnatost a rychlost přípravy. Doplníme-li ji o restované houby a zeleninu, získáme tak lahodný pokrm se spoustou…
Uvarenú sóju rozmixujeme.Mlieko, vývar, vajíčko a olej krátko prešľaháme a vlejeme k sóji. Premiešame.Pridáme oregano, strúhanku, nadrobno nakrájanú cibuľu a soľ.…